Reklama

Reklama

Živý terč

Trailer

Obsahy(1)

Psychopatický zabiják Emil Fouchon se svou bandou za tučnou odměnu organizují pro zvrhlé zbohatlíky lov na člověka. Protože pečlivě vybírané oběti jsou většinou bezdomovci, kteří nemají žádné příbuzné, běží "obchod" poměrně hladce. Komplikace začnou v okamžiku, kdy se objeví právnička Natasha Binderová, která hledá otce, jenž byl jednou z posledních obětí lovu. Fouchonovi zabijáci by si jistě s takovou komplikací snadno poradili, kdyby se neobjevil námořník Chance Boudreaux. Je mistrem bojových umění a bývalým příslušníkem elitní jednotky. Je však bez peněz a nutně potřebuje práci. Nechá se Natashou najmout, aby pátral po jejím zmizelém otci. Brzy se dostane gangu zabijáků na stopu. Netrvá dlouho a dojde k první divoké přestřelce. Její obětí se stane několik vrahů a policistka Carmine Mitchellová, která Natashe a Chancemu pomáhala při pátrání. Chance s Natashou uprchne do blízkých lesů ke svému strýci Douveemu. V patách jim jsou Fouchon a jeho muži, motivováni velkou finanční odměnou za zabití Chance. Kruh kolem pronásledovaného se pomalu uzavírá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Akčňák asi jak se patří, to zas nic, leč neskutěčně blbé. Asi to tak má být. Yancy Butler je ještě mlaďounká a sladká, Jean-Klaun Van Damme ještě pořád pěkně cvičí, na chlapa vám vystřílí tucet kulek, vše vybuchuje, lítá, hoří, i na ty city dojde... Damned! Ta druhá hvězdička je jedině za ty efekty! - - - P.S. Kdysi dávno v kině to v originálním znění jako zábavovka ještě docela šlo vydržet. Pro úplné úchyly doporučuji s nováckým ořezem a debilním českým dabingem. To už jsou fakt úplný pomeje... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Není to úplně nejlepší Van Damme (mám jiné favority), ale pořád s přehledem strčí do kapsy leccos z dnešní akční produkce. V tu dobu šlo o něco totálně cool a i dneska si spolupráce John Woo a JCVD drží své kvality. Typické atributy asijské režisérské legendy a choreograficky silné akční scény tahají prostinký scénář o třídu výš, potěší vybrané lokace (ponuré uličky, noční hřbitov i tovární hala), navíc má před kamerou dvojici stylových záporáků: démoničtí Arnold Vosloo a Lance Henriksen. Dnešní akční kousky by takové potřebovaly jako sůl. Silnějšímu prožitku brání snad jen neustálé zpomalovačky – nic proti nim, ale čeho je moc.. Woo se s řadou scén dokonale mazlí, vše je podřízené akci, kterou dokonale zvládá. Zestárli jsme, ale na hodně silné tři nebo slabší čtyři to stále bohatě stačí!! ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z těch lepších kousků s Van Dammem!! Docela zajímavý scénář, který má zajímavé téma a to hon na lidi .Jean Claude Van Damme s naušnicí a dlouhými vlasy vypadá velmi cool a dokonce hraje solidně a hlavně předvádí ( i když ne nějak moc ) bojové umění. Záporaci v podaní Lance Henriksena a výborného Arnolda Voslooa nemají chybu. Režisér John Woo by udělal snad z čehokokoliv akční pecku, protože akční scény v tomto filmu jsou velmi nabušeny a jsou natočeny prvotřídně. Od začátku do konce skvělá zábava, která nenudí!! ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Film s mým oblíbeným hercem Jean-Claudem Van Dammem.Děj je originální – skupina lidí,která organizuje lov bezdomovců pro bohaté a zvrácené lidi.Také záporáci jsou slušní Arnold Vosloo (Imhotep z Mumie), Lance Henriksen.Van Damme je samozřejmě sám zneškodní.Pamatuji si jak asi 15 minut před koncem řekne Henriksen „štvali jsme pana Buroa dlouhé hodiny, je unavený a zraněný nás je 20 a on je sám“.Pro mě jednoznačně nejlepší Van Dammovo film. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Van Damme v najlepšej forme spojil svoje sily s najlepších akčným režisérom Johnom Woo, pre ktorého to bol americký debut a vznikol rozhodne najlepší Van Dammov akčný film a jedna z najzásadnejších akčných klasík prvej polovice deväťdesiatych rokov. Už len tá zápletka znie perfektne, organizácia, ktorá organizuje hony pre bohatých mužov na bezdomovcov s vojenskou minulosťou, až raz začne dcéra jedného z nich zisťovať pravdu a tak sa spolu so svojim novým priateľom, špičkovým bývalým vojakom stanú ich terčom a plusom je aj zasadenie deja do zaujímavého a málo využívaného New Orleans. Úvod je výborný, hlavné duo už asi ani nemohlo byť predstavené lepšie a aj keď je prvá polovica ešte taká kľudnejšia, venuje sa hlavne hľadaniu otca a prezentácii zločineckej organizácie, pozerá sa na to veľmi dobre a v druhej polovici ide zábavnosť filmu ešte o dosť vyššie. Ale aj tak si nemyslím, že potenciál tejto témy bol využitý naplno. Stále sa to dalo doladiť, keďže sa občas nájde nejaká slabšie zvládnutá situácia, napríklad prenasledovanie druhého bezdomovca, nadbytočné prvky, hlavne postava priateľa bývajúceho v lese a ani ten hlavný lov nie je úplne ideálny, keďže hlavný hrdina má prakticky stále náskok a to sa zmení až v úplnom závere. Ale aj tak si to po celý čas udržuje vysokú úroveň zábavnosti a nájde sa tu mnoho skvelých situácií a momentov, takže je to skutočne vydarená akčná zábava. Po akčnej stránke si tu teda rozhodne nemôžem sťažovať, Van Damme tu síce zo svojho bojového umenia predvedie o niečo menej, než obvykle, ale s tým nemám ani najmenší problém, keďže John Woo je mimoriadny talent a perfektne zvláda akúkoľvek akciu. A tak tu nechýbajú súboje, prestrelky, rôzne naháňačky a plno explózií, pričom akcia je vynikajúco natočená, nadmieru nápaditá a plná nezabudnuteľných momentov. Tu sa aj ťažko vyberá to najlepšie, skvelý úvodný súboj, akcia s motorkármi a samozrejme aj celé finále, ktoré síce pôsobí dosť samoúčelne a na efekt, ale John Woo pristupoval vždy k akcii trochu inak, vytvoril z nej umenie a to funguje aj v tomto prípade. Obsadeniu sa nedá nič vytknúť, Jean-Claude Van Damme je jeden z mojich najväčších akčných obľúbencov a práve v tomto filme ma bavil najviac, tie dlhé vlasy sa mu hodia a pôsobí ako väčší drsniak, k tomu sympatická Yancy Butler, ktorá na rozdiel od väčšiny podobných postáv akčných filmov vôbec neprekáža a prvotriedni záporáci, Arnold Vosloo a Lance Henriksen tu predstavujú jedných z mojich najobľúbenejších záporákov vôbec, ale aj medzi tými ostatnými sa nájde viacero známych tvárí. A režijne je to samozrejme čistá žánrová dokonalosť. Takže stačilo doladiť pár detailov a plný počet by bol istý, ale aj tak je pre mňa Živý terč skvelý akčný film, ktorý som už videl mnohokrát a vždy sa k nemu rád vraciam. 82% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (20)

  • Z celkového rozpočtu 23 milionů amerických dolarů činil Van Dammův honorář 3,5 milionu. (Eldrick)
  • Film měl původně skončit honičkou na lodích. (KucC)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama