Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejznámějších zfilmovaných muzikálů je příběhem komediantky Fanny Brice (Barbra Streisand). Film sleduje její kariéru od začátků až po nástup do Follies, nejslavnější show, kterého se stává hvězdou. Zamiluje se do Nicky Arnsteina (Omar Sharif), krásného hazardního hráče. Jeho hráčské štěstí ho však opustí. Zatímco ona je stále populárnější, on se propadá a končí ve vězení. Po návratu zjišťuje, že s Fanny již nedokáže žít a rozvádějí se. Barbra Streisand za tuto roli dostala Oskara za nejlepší ženský herecký výkon. Lidé, kteří vidí Funny Girl, jsou ti nejšťastnější na světě. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (104)

Radim 

všechny recenze uživatele

V roli Funny se naplno projevil muzikální a komediální talent Barbry Streisand - je tady prostě nezapomenutelná a zcela zaslouženě získala Oskara. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[4,5*]     "Is a nose with deviation such a crime against the nation?"     Jeden z tých muzikálov, ktoré majú naozaj plnohodnotnú hudbu, čiže piesne nie sú len nejaké trápne odrhovačky, ako to často býva. Barbra Streisand tu je absolútne dokonalá - herecky (plne zaslúžený Oscar), svojím komediálnym talentom (tie jej grimasy nemajú chybu) a v neposlednom rade aj nádherným spevom (má krásne, nevšedne zafarbený hlas). Škoda toho Omara Sharifa, viem si na jeho mieste predstaviť podstatne lepších a aj vhodnejších hercov (našťastie veľa nespieva). Film má dve rozdielne ladené polovice. Tá prvá je zábavne odľahčená (napr. skvelé korčuliarske číslo), s výborným humorom, s perfektne napísanými vtipnými dialógmi. Tá druhá je potom podstatne vážnejšia, hlbšia, s výbornými dramatickými scénami. Aj keď tá humorná polovica sa mi páči o trochu viac, obe polovice fungujú rovnako dobre.     "Where I come from, when two people... well, sort of love each other... oh, never mind." ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Před tímhle filmem jsem Streisandovou nesnášel, teď jí nenávidím, jak mohla za tuhle připitomělou roli dostat Oscara? Slaboduchý muzikál s neskutečně přepálenou stopáží a až příliš jednotvárnými písněmi. Neuvěřitelně přeceněné. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Na dobu vzniku vypadá tento muzikál neuvěřitelně staře. Kdybych nevěděl rok vzniku, typoval bych tak první polovinu 50. let. Působí to neuvěřitelně melodramaticky a vůbec se to nehodí do progresivních 60. let. Kor do jejich konce, kdy se kinematografie začala rychle měnit. Navíc mi postava, kterou ztvárnil Omar Sharif přišla neuvěřitelně nesympatická a ten konec nevěrohodný. William Wyler byl skvělý režisér, možná nejlepší nebo určitě jeden z nejlepších starého Hollywoodu, nicméně jeho věk ho zde už nejspíš dohnal. ()

HanaM. 

všechny recenze uživatele

Fanny Briceová je pro mě jedna z nejsilnějších filmových postav. Holka, která nemá vzhled, ani původ, aby se stala divadelní hvězdou. Má však odhodlání, pěvecký talent a hlavně smysl pro humor - takže se hvězdou stane. Chce, aby se lidi smáli s ní a ne ji, proto možná geniální číslo s těhotnou nevěstou, nebo kolečkovými bruslemi. "Děvčata promiňte, že jsem Vám zkazila to číslo, ale nemohla jsem si pomoct." Kromě této postavy a hříček na divadelním jevišti, však film moc nenabízí, hudba už v muzikálech byla lepší, vztah s Nickym Arnsteinem je jaksi těžko uvěřitelný, jeho postava je jen povrchně vykreslena, takže v druhé polovině filmu vás už ani nezajímá, co se s nimi stane a chcete zase Fanny vidět na jevišti. ()

jajush 

všechny recenze uživatele

Postavu Fanny jsem si hned zamilovala, Barbra hrála na jedničku podrženou. Omar Sharif se skvěle hodil na postavu Nicka- byl naprosto okouzlující a šarmantní. Navíc ta nádherná výprava! Nejvíc se mě dotkly písně "You're a Woman, I'm a Man" a "My Man". ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Zkusila jsem se znovu podívat na Funny Girl, ale nešlo to. Nemám ráda muzikály, Barbra je určitě vynikající zpěvačka, ale jako herečka se mi líbila jen ve filmu Takoví jsme byli. Tohle bylo strašné. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Úžasně hravý a dobře znějící muzikál s vynikajícím výkonem v podání Barbry Streisand. Jistá komediálnost a vzdor okolí je cítit z každého slova. Perfektně sestříhané, takže si můžete občas trochu vydechnout a současně se na celých dvou a půl hodinách nenajde žádné výrazně hluché místo. Navíc je Fanny výborně doplněna protipólně zaměřeným manželem, který slouží jako skvělá ukázka špatných vlastností a závislosti na pokeru.*** Ve zkratce: Příště to zazpívám bez toho polštáře. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Barbru mám ráda pro krásný hlas i příjemný projev a upřímně úplně nechápu ty věčné narážky na její vzhled a nos, mně vždy přišla osobitě hezká a zajímavá. Tento klasický muzikál o dívce, která se snadno sžila s jevištěm, ale bohužel již hůře se svou životní láskou hýří barvami, city i pěknými melodiemi a já nemám důvod, proč mu neudělit maximum. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Výkony B. Streisand a O. Sharifa naprosto odzbrojí i někoho, kdo stejně jako já muzikálům zrovna neholduje. Kromě příjemné (a podmanivé) hudby, skvělé choreografie pak taky určitě jeden z nejpozoruhodnějších párů, co filmové plátno přineslo. ()

Angelitos 

všechny recenze uživatele

Opravdu nemůžu jinak, než hodnotit "jen" třemi hvězdičkami. Ze všech muzikálů, které jsem viděla se mi tento líbil asi nejméně. Neříkám, že je úplně špatný. Děj je poměrně zajímavý. Jediné, co bych tomuto filmu vytkla je to, že je to muzikál a zpívá tam jen Barbra Streisand. Nejsem proti ni vůbec zaujatá, a její zpěv se mi moc líbí, dokonce si myslím, že je to jedna z nejskvělejších hereček a zpěvaček své doby, ale mám ráda ty muzikály s velkou show, kde zpívá větší množství herců, a ne jen jeden. Určitě si myslím, že ale stojí za shlédnutí, hlavně těmi, kteří jsou velkými fanoušky B. Streisand. ()

mardun 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších zpěvaček na světě. Barbra je prostě Barba a když jsem byl na jejím koncertě v Londýně v 2013 ji už bylo kolem 70, stale zpívala jako mladice., pevný hlas a drive. Kam se na ni hrabe plejada mladých zpěvaček dnešní doby.  Funny Girl i Funny Lady patří k tomu nejlepšímu z muzikálů , které byly zfilmovány, samozřejmě ještě Hello Dolly, Yentl atd. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Krásný film. Z první, komediálně laděné půlky jsem nadšená. Ta druhá je trochu slabší, ale to je prostě tím, že na smutné věci se hůř dívá. Proč nedám plný počet? Protože i když Barbra Streisand zpívá úžasně (a vzhledově je nádherná, navzdory tomu, co se pořád opakuje ve filmu), nechytila mě ani jedna písnička - nic zapamatovatelného, nic, co bych si chtěla pouštět znovu a znovu. A to mi u muzikálu chybí. ()

Austen 

všechny recenze uživatele

Tak toto je příklad filmu, který nemůžu kvůli Barbře. Nevím, čím to je, ale je to tak. Jinak Wylera miluju. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Dám tři, kvůli Omaru Sharifovi. Ovšem v zásadě souhlasím s hodnocením Oskara. Fakt nic moc, i když u mě těsně nad hranicí 50%. Barbra byla ovšem úděsná. ()

merlik 

všechny recenze uživatele

Banální příběh, stokrát opakovaný, korunovaný výkonem Barbry Streisand, bohatě barevnou výpravou a slušnými muzikálovými čísly. ()

rottik-cb 

všechny recenze uživatele

Opravdu nechápu, za co tenhle výjimečný snímek sklízí tolik kritiky. Moje první filmové setkání s Barbrou Streisand (když nepočítám Jeho fotr, to je lotr :) ). Hm, co bych řekla? Podle mě je krásná, umí hrát i zpívat, a pro roli Fanny je jako stvrořená. Její vztah k Nickovi mi přišel více než uvěřitelný. Sám Omar Sharif mi také uhranul, pro tyhle typy mám jednoduše slabost... Muzikál, jehož shlédnutí je povinností pro každého filmového fandu. ()

Související novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (více)

Reklama

Reklama