Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejznámějších zfilmovaných muzikálů je příběhem komediantky Fanny Brice (Barbra Streisand). Film sleduje její kariéru od začátků až po nástup do Follies, nejslavnější show, kterého se stává hvězdou. Zamiluje se do Nicky Arnsteina (Omar Sharif), krásného hazardního hráče. Jeho hráčské štěstí ho však opustí. Zatímco ona je stále populárnější, on se propadá a končí ve vězení. Po návratu zjišťuje, že s Fanny již nedokáže žít a rozvádějí se. Barbra Streisand za tuto roli dostala Oskara za nejlepší ženský herecký výkon. Lidé, kteří vidí Funny Girl, jsou ti nejšťastnější na světě. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (104)

Lennie 

všechny recenze uživatele

Možná si o mě pomyslíte, že jsem cvok, ale mně se Barbra Streisand líbila mnohem více jako Fanny, než jako tolik opěvovaná Dolly. A celý příběh též. Krásné písně, skvělé choreografie...a hlavně mnohem více dojmů. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Pro Barbru Streisandovou v šestadvaceli letech hvězdný filmový debut. Celkově - pro mě - jeden z pěti nejlepších filmových muzikálů všech dob, úžasné písně, aranže i "hlášky" Fanny Briceové ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Funny Girl není ani tak o hvězdné cestě vzhůru. Není ani nabit bůhvíjakými hity. A přitom jsem byl překvapen, že film je vlastně životopisný, tedy dle reálií. Ve svém prvním filmu se mi přesto Barbra Streisand líbila ještě o kus víc než v Hello, Dolly! Tady byla zábavná a opravdu kouzelná. Ona byla tím hlavním důvodem, proč jsem u filmu vydržel po celou tu dobu. Je to film i o zákulisí showbyznysu. Všichni chceme, aby nás hvězdy bavily, ale jako by nesměly mít vlastní soukromí a nemělo by být na nich poznat, že si právě něčím procházejí. A přitom...ruku na srdce...kdo někdy v práci nedal znát, že to má doma zrovna složitější. ()

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Občas vykulená kukadla, protáhlý nos, prořízlá pusa, neodbytnost a zábavnost. Fanny je úžasná, tedy alespoň v první polovině filmu, která je plná jejích hudebních a komických čísel, ve kterých Barbra místy přehrává co to jde. O jejím talentu však není žádný pochyb. Přál jsem si, aby si hubeno nohá hrdinka stále otevírala pusu na ostatní a dělala co se jí zlíbí i v druhé části filmu, bohužel na řadu přichází dramatičtější prvky příběhu, které mě už nebavily. Přesto jsem se v jisté části královsky bavil a byl jsem okouzlen na hodně dlouho. ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, jak mnozí umělci jsou schopni dosáhnout extrémů, a to na obě strany. U B. Streisand tohle platí dvojnásob. Zpívá písně, které jsou skvělé, ale taky písně, které jsou strašné. Hraje v jednom filmu skvěle a v druhém strašně. Mezi ty první filmy patří i Funny Girl, a to přitom začátek takhle nevypadal. Kdyby mi někdo tvrdil, že je "největší hvězdou na světě", kopnul bych ho do zadku a šel by a šel by. Naštěstí se postava Fanny časem vyvíjela a film měl i nějakou dějovou kostru. Zvláště oceňuji závěr. Jeden z lepších filmů 60. let. ()

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Nejúžasnější v tomto komediálním romantickém muzikálu je bezesporu Barbra a její talent, nejen pěvecký, nýbrž ten komediální. Za pozornost stojí scény na kolečkových bruslích, dále pak jako těhotná nevěsta, či labutí jezero. Zbytek je krásná výpravná podivaná, která určitě stojí za to. ()

DR.SZ 

všechny recenze uživatele

Pravý hollywoodský biák! Barbra Streisand byla snad i fenomenálnější než Liza Minelli v Kabaretu, neboť s každé dramatické chvilky dokázala nevytříbeným způsobem udělat komický skeč. V druhé polovině se už sice začal dostávat ke slovu její manžel, a film nabral zcela jiné obrátky, ale Barbra v podání Fanny vše udržela ve své tónině tak, že jsme se spolu s ní smířili s odchodem manžela v písni My Man, naopak, že jsme vše hodili za hlavu v rychlém tempu Don't Rain on My Parade anebo jsme se prostě smáli sami sobě, tak jako ona při dokonalých výstupech na pódiu. Ve skutečnosti je tento snímek velmi inspirující a úsměvný, jelikož celou tu melodramatickou (občas patetickou) biografickou zápletku jen jedna žena s vytříbeným vkusem dokázala zvednout nahoru. 87% ()

Callie 

všechny recenze uživatele

Nějak mi to vždycky uniklo, ale ted jsem si to dala celé a s chutí. Barbra má neskutečné kouzlo se svým velkým nosem a viditelným židovstvím. Škoda, že už jí ted není vůbec vidět. Omar Sharif prodává všechno svoje cizokrajné charisma a připomíná mi Retha Buttlera ze Severu proti Jihu. Jednu * mínus za zbytečnou délku. Jinak super. ()

Misterioso 

všechny recenze uživatele

Barbra Streisand - nikdo mi nevymluví, že ona je prostě fenomén. Dlouhou dobu jsem ji v podstatě "znal" jen podle slavného jména, které kolem ní vytvářelo jakousi auru, pod kterou jsem toužil nahlédnout. Pak přišel film The Way We Were (Takoví jsme byli), kde jsem ji viděl poprvé. A po pár minutách filmu si říkám: ,,Proboha, ta je strašná!" Tento názor mě však s příbývající minutáží a následně po pár dnech od zhlédnutí filmu opouštěl a já byl zvědavý, jak na mě ta Barbra zapůsobí příště. Náhle se zjevila vidina oscarového filmu od Williama Wylera, byť muzikálu (které mám rád spíše jen ve výjimečných případech), který mi nabídne další možnost "setkat se" s Barbrou. A musím říct, nedivím se té spoustě lidí, která ji zde nemůže přijít na jméno, protože herectví "Streisandky" (všechny ty její grimasy, mimika, hlas) mi přijde tak strašně netypické, zvláštní, "své", jedinečné, že je asi opravdu těžké, přijít jí tzv. na chuť. Jak Fanny zpívá v jedné z písní "I´m the greatest star", tak nutno říci, že Barbřino herectví není od této „myšlenky“ daleko; je vidět, že Barbra se hodně snaží (a nebo to jde samo od sebe?) strhávat co největší pozornost sama na sebe, ale já jsem si nakonec na to, jak všechno na tom plátně takovým zvláštním způsobem "prožívá" nejenže zvykl, nakonec jsem si to i zamiloval! Písniček není moc (což jako nefanoušek muzikálů vítám), ale o to jsou pěknější (přiznávám, sem tam si dobrou půlku z nich rád pustím). K příběhu – popravdě řečeno, nebyl jsem daleko, aby mě začalo vytáčet, jak se Fanny a manželovi najednou všechno tak úžasně daří, a o to více na mě pak zapůsobil příběhový zvrat, který pro změnu ukazuje, že jak rychle se dostaneš nahoru, tak rychle zase sletíš dolů. Dojem z filmu pak ještě umocňuje vrcholné představení (pěvecké i herecké) Barbry v písni “My Man“. Suma sumárum - krásný film, kde je divákův dojem přímo závislý na tom, jak na něj (ne)zapůsobí herectví debutující (!) Barbry Streisand. ()

saillor 

všechny recenze uživatele

Jo, ta Barbra. Jak praví moje maminka, občas je vyloženě krásná a občas...je to slabší. Ale jako Fanny září, zpívá, tančí a nakonec trpí pro nešťastnou lásku k hazardnímu hráči. Jistý půvab se muzikálům s Barbrou Streisand upřít nedá. My Fair Lady je nedostižná, ale čtyři hvězdičky si životem překypující Fanny určitě zaslouží. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 6/10 ... Soundtrack: 8/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 5/10. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Funny Girl ponúka pomerne neuveriteľný príbeh tvrdohlavého ambiciózneho dievčaťa, ktoré napriek svojej nepripravenosti, ale vďaka talentu urobí kariéru za jeden večer. Záver sa však zmení na sladkobôľne fňukanie milionára trpiaceho smolou v kartách, smerujúce k manželskej dráme. Každý možno čaká, že všetko zlé sa na dobro obráti a šťastný koniec nás neminie. Ale napriek hlúposti samotnej zápletky a čudnému správaniu pána Arnsteina, ktorý pre svoju až aristokratickú hrdosť opustí, ženu, ktorú miluje, je vlastne príbeh Funny kvalitnou tragédiou. To všetko je oblečené v muzikálovom háve trpiace všetkými muzikálovými klišé, ale zato v dokonalej hollywoodskej produkcii s hviezdnymi hereckými výkonmi. Na to, že je to Barbarin herecký debut ukázala nie len svoj herecký ale aj spevácky talent. Omar Sharif hrá milionára Arnsteina so svojím neprekonateľným šarmom. 75% ()

Jurcekk 

všechny recenze uživatele

Bol som mladý, miloval som film, bol som na tom so svojim dievčaťom,pozeral som na to ako na zjavenie. Dodnes vidím Barbrin nos...iskru v Omarových očiach...Dozvedel som sa že People sú ľudia a pri odchode z kina som sa dozvedel som že nie každému sa to páčilo... ()

lapatata 

všechny recenze uživatele

Docela slušný film, ikdyž k němu mám několik výhrad a dávám pouze tři - ikdyž silnější - hvězdičky. Nejprve jsem viděl jeho divadelní adaptaci v pražském divadle Na Fidlovačce a byl jsem tak nadšený, že jsem musel jít ještě jednou. Film si ale už asi znovu nepustím. Má obrovská očekávání bohužel nenaplnil. Za prvé musím říct, že přestože Barbra Streisand je tím zásadním, co je na tomto filmu pozitivní, tak "divadelní" česká Funny - Tereza Bebarová byla minimálně o třídu až dvě lepší (ve filmu Streisand alespoň dabovala). Když přimhouříme oči k tomu, že tento film byl natočen před více než čtyřiceti lety, pak musím pochválit kostýmy i práci kamery, trošku mi ale vadí příliš dlouhá hluchá místa, která prodlužují film na ke konci již nesnesitelné dvě a půl hodiny. Chtělo by to trochu větší spád a ikdyž jsem se místy bavil, čekal jsem, že humoru bude taky více. ()

sivka jn. 

všechny recenze uživatele

Ďalšie z diel Williama Wylera pre neho typické – úsmev, slzy, smiech, plač, smiech, smiech, smiech, ako na plátne, tak aj pred ním. Barbra Streisand je nezmar, rola jej sadla ako zadoček na šerblík, ako sa hovorí, a na svete bol Muzikál s veľkým M. I keď musím povedať, že bez nej by to bol len podarený muzikál. ()

Tess.s 

všechny recenze uživatele

Ambiciózna Fanny Brice, ktorú úžasne zahrala Barbra Streisand. Myslím, že niet čo dodať. P.S. Don't Rain on my Parade bol maximálny vrchol dokonalosti. ()

Související novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (více)

Reklama

Reklama