Reklama

Reklama

Epizody(6)

Tentokrát jsme pro diváky připravili seriál, která nás zavede do prostředí vrcholového sportu osmdesátých let. Jeho protagonisty jsou mladí muži trénující atletiku a v jejich centru Ondřej (S. Skopal) a Michal (J. Čenský). Ondřej Vesecký je držitelem evropského rekordu na 1500 metrů, mistrem Evropy, je hvězdou ve sportu i ve svém soukromí. Má přítelkyni Lenku, pevné zázemí a dobrého trenéra. I když to vypadá, že Ondřej nemá konkurenci, objevuje se najednou mladý, talentovaný běžec Michal Klánský, který se pro Ondřeje Veseckého překvapivě stává vyrovnaným soupeřem, s nímž napříště bude bojovat o mílařský trůn. (Česká televize)

(více)

Recenze (141)

runner85 

všechny recenze uživatele

Na seriál si už spomínam len matne, čo ale viem isto že Ondrej Vesecký bol môj detský hrdina, z výšin padol až na samotné dno, odtiaľ musel padnúť ešte nižšie ako sa dá aby sa pomaličky pozviechal, posledný diel bol ale ešte dokonalejšý ako som si myslel .... SPOILER / prísť o titul majstra sveta v maratone aby zachraňoval život svojho protivníka / SPOILER ... treba dať klobúk dole ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Kdo si jen trochu přičichl k atletice, ten ví, že je to nechutná blbost. Mimo jiné blbiny - nikdy jsme neměli mistra Evropy v maratónu. Jen Zátopek vyhrál Olympiádu a to v době, kdy sport byl amatérský, a výkony co tehdy předváděl on, tak by dneska nestačily ani na stou ženu v maratonových tabulkách. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Překvapivě realistický seriál ze sportovního prostředí. Ostatně jako Nemocnice a Sanitka ze zdravotnictví. Sice je to místy sranda ne moc chtěná, ale oproti jiným žánrovkám ze současnosti je to paráda. Pro trouby, co tu napíší, jak je to pitomý: o pár bodů stouplo hodnocení, když se seriál dostal do povědomí atletů, takže na tom srandovním pobíhání přeci jen něco bude. Jeden z dílů plný příšerného Baselidese se teda skoro nedá vydržet, ale závěr je po těch strávených hodinách docela nezvykle příjemný. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Seriál o pevném přátelství, touze závodit a nezdolné vůli z atraktivního sportovního prostředí atletů a jejich životů. Je to sice plné klišé a šablonovitých postav, ale kvalitní herecké obsazení a výkony Svatopluka Skopala a Jana Čenského projekt táhnou nahoru. Navíc Radoslav Brzobohatý se zde tentokrát objevuje v záporné roli. Zaujme i hudba Karla Svobody. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Doporučení: Hodnoťte až po shlédnutí závěrečného šestého dílu! Přiznávám, že, až do do poloviny atletické seriálové šňůry jsem měl rozpolcené pocity a důvod, proč jsem chtěl původně hodnotit pouhými 40% byl právě hlavní hrdina S.Skopal. Ten,ale jako by se z pomyslného "hlaďáku" zotavil v pravý okamžik a dofinišoval můj divácký zážitek na cílové pásce s cílovým hodnocením čtyřech hvězd! Hrdě mu přitom sekundovaly výkony dalších vedlejších herců (J.Čenský a P.Čepek), autorsky dokonale zpracované atletické výkony vnášející do diváka opravdové sportovní napětí, pointu přinášející opravdové přátelství, dokonale jednoduchá úvodní znělka a "kopačky" takzvané životní lásky v samém závěru!!!Naopak tu pátou filmu vzaly ošizené tréninkové pasáže a naprostá zoufalost snahy vznést do fimu drť dopingové tématiky! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (46)

  • Jan Čenský (Michal) si nezahral hlavnú úlohu preto, lebo režisér Adamec usúdil, že je na ňu ešte príliš mladý. (Raccoon.city)
  • Svätopluk Skopal (Ondrej) poznamenal, že po poslednej klapke ešte ďalších pätnásť rokov pravidelne behával. (Zdroj: behej.com) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama