Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový hacker Stanley Jobson byl propuštěn na podmínku z vězení, kam byl odsouzen za internetové podvody. Krátce poté ho navštíví atraktivní dívka Ginger. Její šéf Gabriel Shear by mu chtěl nabídnout práci. Muž je odhodlán dodržet podmínku a odmítne. Ginger ví, že Stanley nutně potřebuje peníze na právníky, s jejichž pomocí chce získat do péče dcerku Holly. Nabídne mu sto tisíc dolarů za to, že se s jejím šéfem jen sejde. Poté, co Stanley projde těžkým testem, Shear mu nabídne za další spolupráci 10 milionů dolarů. Má vytvořit červa, který pronikne do přísně střeženého systému. Cílem je tajné vládní konto s prostředky na boj proti terorismu. Stanley se sejde s dcerou a slíbí jí, že už brzy budou spolu. Sleduje je ale vládní expert Robetson, který už ho jednou dostal za mříže. Senátor Reisman, který Sheara tajně podporuje, chce, aby byla akce zastavena. Ten to však odmítne a senátor na něj pošle komando zabijáků. Shear se z pasti prostřílí. Šokovaný Stanley, který byl účastníkem přepadení, chce se vším skončit, proto mu Shear unese Holly. Stanley je nucen dokončit červa, aby zachránil své dceři život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Dost si užívám toho, že někomu se to líbí a jinému néééé. Je to opravdu zvláštní nezáleží na vzdělání, na pozici, kde se v běhu života zrovna nachází a přesto-proto se bude do krve hádat, že je to absolutní bomba. Ale Vy to vidíte jinak...... Je to jako s holkou, jste na zábavě a Ona není nejhezčí a ani určitě nejchytřejší a přesto Vás k ní táhne něco zcela neomylně...To je přesně tento film, prostě se mi líbí a hotovo, jestli za to může Travolta,nebo Berry nevím, ale subjektivní pocit nelže...Samozřejmě chápu, že film je kravina, ale bavil sem se... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělí herci, super začáteční výbuch a pěkný holky, ale stejně to neni zas až takovej nářez jak by měl bejt. A víte co se stane když střelíte bazukou do Travolty ve vrtulníku? Vzpomenete si že on vlastně sešel dolů po schodech.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-))))))))))))))))))))))))))) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Není to dobrý film, což vystihl v úvodní kafíčkové sekvenci přímo hlavní aktér John Travolta. Ovšem vizuální divočina je to natolik velká, že si to úplný odpis nezaslouží. Typicky za vlasy přitažený příběh bez špetky reality, která bohužel absentuje i v těch nejdůležitějších okamžicích filmu (počítačové machinace). Paul Oakenfold zní krásně, nažloutlé filtry pro změnu dobře vypadají a akce příjemně odsýpá. Přičteme nóbl hadry a efektní vizuální efekty a jde o jednohubku na velké plátno a pořádnou repro soustavu. Jinak zřejmě jen těžko koukatelné. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Deadfish: Operace Fucker! Nuda za veľa peňazí. Film so slušným rozpočtom, ktorý sa vôbec nepodaril. Trocha za to môže aj hlúpy, nezaujímavý scenár. Ale predovšetkým to padá na mdlých hereckých výkonoch hlavných predstaviteľov. Hugh Jackman zatiaľ presvedčivo zahral iba postavu Wolverina v sci-fi sérii "X-Men", Halle Berry si stále myslí, že stačí pekná tvárička a hviezdny John Travolta nevie hrať vôbec. Je to obyčajná vypasená hollywoodska voš, čo žije zo slávy viac ako tridsať rokov starého muzikálu a jednej skvelej úlohy, do ktorej ho obsadil režisér Quentin Tarantino vo filme "Pulp Fiction". Snímok "Swordfish: Operácia Hacker" by za moc nestál ani pri inom hereckom obsadení, ale pri tejto konzistencii šarlatánov to je naozaj bieda. * ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Snímek Dominica Seny - SWORDFISH: OPERACE HACKER - "trpí" jednou základní běžeckou chybou, a to: nesprávné a nevyrovnané rozložení sil. Úvod filmu je strhující a velmi dobře natočený. Po počátečním „sprintu“ však snímku velmi brzy „dochází síly“ a stává se z něho průměrný akční thriller, který rychle ztrácí svou vybojovanou pozici. V závěru - v „cílové rovince“ - se ještě Dominic Sen snaží dohnat, co se dá. Bezúspěšně. Shrnuto a podtrženo: jedná se o (vcelku) dobrý film, ale na „stupně vítězů“ nemá; ty patří jiným - daleko lepším. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Meno prvého zastreleného fínskeho hackera, Axl Torvalds, je poctou fínskemu programátorovi Linusovi Torvaldsovi - autorovi linuxového jadra. (satanjel)
  • Trailery, televizní reklamy, billboardy na filmy. Vše obsahovalo skryté kódy, díky kterým mohli diváci soutěžit na oficiálních webových stránkách. Jeden z tajných kódů byl dokonce ukryt i v závěrečných titulcích. (Rocky62)
  • Film byl stažen z kin krátce po teroristických útocích z 11. září 2001 kvůli scénám, ve kterých byly vyobrazeny vybuchující budovy. (Rocky62)

Související novinky

Scénáristou Hitmana…

Scénáristou Hitmana…

25.10.2005

bude Skip Woods. Ten má na svém kontě krom několika minimálně známých projektů také práci na filmu Swordfish: Operace hacker. Otázkou zůstává, jestli dějovou skladbu tak ostře sledovaného projektu… (více)

Reklama

Reklama