Reklama

Reklama

Sněží!

(seriál)
Trailer
USA, (2017–2023), 45 h 33 min (Minutáž: 38–57 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Damson Idris, Amin Joseph, Emily Rios, Sergio Peris-Mencheta, Michael Hyatt, Tim Matheson, Mark Rolston, Darius McCrary, Andrea Bogart, Brett Rice (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(60)

Obsahy(1)

Los Angeles roku 1983. Přichází bouře s názvem kokain. Seriál Sněží! je hodinové drama odehrávající se na úsvitu kokainové epidemie, svými důsledky radikálně ovlivnila kulturu tohoto města. Příběh sleduje řadu postav, jejichž osudy naberou divoký kolizní kurs. Mezi nimi jsou: Franklin Saint, mladý pouliční podnikatel, který je posedlý touhou po moci; Gustavo "El Oso" Zapata, mexický zápasník zapletený v mocenském boji v rámci své zločinecké rodiny; Teddy McDonald, agent CIA s temnou minulostí, který se vrhne do špinavé operace s cílem financovat protivládní povstalce Contras v Nikaragui; a Lucia Villanuevová, rozvážná dcera mexického zločineckého bosse. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (9)

pethrik 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se těšil, když jsem viděl první díl, ale byl jsem poměrně hodně zklamán. Není to tak, že by vám sledování rvalo oči a vy jste milionkrát kontrolovali, kdy už to skončí. Ale zase to není ta druhá strana, kde by vás příběh dokázal vtáhnout do děje a vy jste s napětím očekávali další nový díl. Snowfall je jeden ze seriálů, které odsledujete, ale nezanechají ve vás žádný pocit, emoci nebo dojem. Zkrátka jakmile seriál skončí, ihned na něj zapomenete. Možná je to tím, že jsem v příběhu nenašel svého favorita. Damson Idris jako Franklin Saint, který se jenom snaží "prodat své zboží" působí spíše komicky a jeho banda zrovna tak. A Sergio Peris-Mencheta je v roli Gustava spíše jako dřevěný panák bez emocí. Příběh je jako nekonečně se točící smyčka, která nikdy neskončí, ale stále se opakuje. I to je možná jeden z důvodů proč mě seriál nezaujal. ()

Reklama

hroubek

všechny recenze uživatele

S01 - Je to dobré a snad s další řadou to bude ještě lepší. První řada z mého pohledu funguje a nabídne dost zajímavých linek a příběhů. Bohužel pro mě je tady jeden menší háček. Tím háčkem je hlavní hrdina a jeho představitel, který mi vůbec nesedl, i přestože je jeho linka dost vtahující. Naštěstí ostatní příběhové linie mají zajímavější představitele a uvěřitelnější herecké výkony. Těším se na další díly a jak bude příběh pokračovat. 7,5/10 ()

Dechman 

všechny recenze uživatele

Veľmi toxický seriál, ktorý si Vás priťahuje a vstrebáva Vás ako ten crack, až nakoniec pohltí všetko. Veľmi dobre natočené modernejším štýlom než ako tá doba vyzerala, ale to môže mladým priblížiť dôležitosť svojich rozhodnutí. Všetky série majú hlavu a pätu, dej je dobre vystavaný a v podstate zachytáva kus pravdivej histórie, kedy vláda neváhala ničiť svojich ľudí takýmto spôsobom. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"WE MADE HIM SNORT COKE FOR TWO DAYS STRAIGHT. FORCE-FED HIM LIKE THE CHILD THAT HE IS. I KEEP WAITING FOR HIM TO DIE, BUT OUR SHIT IS SO PURE HE JUST KEEPS FUCKING GOING." ----------- John Singleton ešte pred smrťou vytiahol z rukáva posledný produkt z černošského geta, ktorý konečne na rozdiel od tých ostatných nestojí v tieni jeho revolučného debutového veľdiela Boyz n the Hood. Väčšina hood filmov sa odohráva v 90. rokoch počas/po prepuknutí epidémie cracku, preto bolo celkom svieže rozhodnutie ísť opačným smerom a seriál zasadiť do osemdesiatok a zmapovať tak jej zrod a následný dopad. Máme tu tri dejové linky, ktoré sa navzájom mozaikovito križujú a prepájajú. Tvorcovia taktiež zrejme vybrakovali knižnicu tej najlepšej 80s hudby, najmä a primárne skladieb, ktoré sú s daným prostredím a spôsobom života v tej dobe silne späté. Soundtrack tohto seriálu sa nemusí hanbiť ani voči takým legendárnym, ako má San Andreas pre 90s, Vice City pre 80s či Mafia III pre 60s. Dokonca môže vedľa nich zarovno hrdo stáť. A to je, či sa ti to zdá, alebo nie, veľká vec. Snowfall je veľmi prepracovaný, dbá na detaily a chce byť v mnohých ohľadoch dobovo autentický. Bolo vidieť, že na tom makal niekto, kto bol skúsený filmár a zároveň v takom prostredí a období vyrastal a prežil väčšiu časť svojho života. Potenciál 4. série je tak neskutočne obrovský, pretože sa už zmráka a schyľuje k udalostiam, ktorých vznik sa tu budoval tri roky. Nie som si celkom istý, ako tento klimax zvládnu bez Singletona, budem však dúfať, že dokonalo. --- Provizórny playlist (x) a pravdepodobne kompletný zoznam skladieb – (x) --- (29.4.2021) Season 4: Kulminácia neprebehla. Pokračuje sa v zabehnutom tempe a celá štvrtá séria je nekonzistentná so smerovaním zo záveru tretej. Stále je to nadpriemerná delikatesa, nadštandard, no prehnane vysoké nastolené očakávania mi jej vychutnanie dosť pokazili. Ešte dobre, že na piatu nemám žiadne. --- (21.4.2022) Season 5: Poctivá tvorba s citom pre detail, ktorá pozná históriu obdobia. Oproti predchádzajúcej sérii zvýšené tempo a silnejšia intenzita. Patrilo by sa však už zatlačiť na pílu poriadne, ukázať reálny dopad cracku na štvrte a susedstvá. To isté platí aj pre jednotku CRASH, ktorá sa tu síce konečne objavila, no nezarezonovala ako by mala. (x) --- (20.4.2023) Season 6: Silné, extrémne silné. Bodka za epochou jedného času, totálny a absolútny full circle. Zimomriavky. (x / x) (x) ()

Galerie (453)

Zajímavosti (6)

  • Projekt bol pôvodné určený pre stanicu Showtime, tá ho však odmietla po videní pôvodnej verzie pilotnej časti. Po jej prerobení a znovunatočení s novým obsadením sa projektu chopila stanica FX. Za prerobením stál Dave Andron. (Santino7)
  • Natáčanie prebiehalo výhradne v meste a okolí Los Angeles. (Real Tom Hardy)
  • Postava Franklina Sainta (Damson Idris) bola pomenovaná po Franklinovi z komiksu "Peanuts", kde bola jedinou postavou tmavej pleti. Priezvisko bolo vybrané ironicky. (Santino7)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama