Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Virtuální realita, která přeroste přes okraj své existence. Kde je konec a kde je začátek ? Kdo patří do reality a kdo je pouze návštěvníkem ? Ke konci už dosti složité, ale velmi promyšlené propojení. Film sice trochu sráží absence pořádných triků, ale hudba dotvoří napínavou atmosféru. Ještě několik hodin po shlédnutí mě bavila ta představa propojení realit. Zajímavá myšlenka. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jak už napsali mnozí přede mnou - je to Matrix bez akce, efektů a precizního vizuálu, jehož bullet timem je zelená laser show a elektrické záblesky v očích. A který spoléhá na "překvapivý zvrat", který mě napadl ještě než jsem film zapnul, protože je to první "překvapivý zvrat", který vás napadne, když vás někdo zaúkoluje, abyste natočili film o virtuální realitě s překvapivým zvratem (taky byl film natočen podle jedné z prvních knih o virtuální realitě). Ve výsledku je to koukatelný komorní mix sci-fi a detektivky ze staré školy (podobný Smrtihlavovi) pro čtyři herce s tragickým, věčně vyvaleným Bierkem a výborným prověřeným hajzlem D´Onofriem. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Otřesné digitální a vizuální efekty zabíjí celý blu-ray a nosič tím pádem tak trochu postrádá smysl, ale nebavme se tu o technické kvalitě snímku... Divák se nechá pohltit dějem až zhruba po hodině stopáže, což je jeden z největších kamenů úrazu - to se to vážně nedalo odvyprávět zajímavěji? Matrix nematrix, tohle by mě unudilo xmrti, i kdybych to viděl ve dvanácti! ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Škoda toho nuceného, předvídatelného a trochu překombinovaného závěru. Jinak se totiž jedná o slušnou variaci na téma, které během krátké doby spolu s patrem varioval jak Matrix, tak Smrtihlav. Pokud vám ovšem nevadí lacinější look a trochu méně přesvědčivé zpracování, čeká vás chytrá sci-fi která nabízí dostatek prostoru pro zaujetí diváka a bohužel i celkem značnou část promarněného potenciálu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Říkají, že nevědomost je blaho. Poprvé v životě s tím souhlasím. Přeji si abych nikdy neodhalil tu hroznou pravdu.…. Kriminálka (?) s výbornou atmosférou, záhadné postavy, charismatický detektiv a tajemství, kterým je zahalena Fullerova smrt. Svět bez logických chyb a zajímavá virtuální realita přímo navádí k myšlenkám na Matrix či eXistenZ. Ale také mi dává odpovědi na občasné výpadky paměti. NECHTE MĚ UŽ TADY NA POKOJI! PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? Nevím, ale ke ztrátám paměti se přidali i ztráty věcí… ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • V roku 1937 Grierson spomína, že bojoval v prvej svetovej vojne, avšak toto označenie vzniklo až po vypuknutí druhej svetovej vojny. Do roku 1939 bola známa ako veľká vojna alebo svetová vojna. (muti)
  • Děj se odehrává v americkém městě Los Angeles, ve filmu se prolínají 3 časové roviny – roky 1937, 1990 a 2024. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Reklama

Reklama