Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

lola3121 

všechny recenze uživatele

Tak konečně po delší době zase něco, co můžu s nadšením zařadit do své sbírky mysteriozních sci-fi. Takový Matrix naruby, neboli virtuální realita ve virtuální realitě. (A sakra, teď jsem zkoukla ostatní komentáře a koukám, že téměř každý se zmiňuje o Matrixu. Nu což, už to tak nechám... holt asi na tom něco bude). Čili milovníkům tohoto žánru vřele doporučuji, opravdu povedené dílko. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý thriller se zajímavým obsazením. Zápletka v dnešní době není nijak šokující, což ale neznamená, že není kvalitní. Byl jsem solidně napnutý a i když jsem odhadl s předstihem, jak se to vyvine, tak mě to dál bavilo. Nejvíc mi utkvěl Vincent D'Onofrio. Nejlíp to zahrál, nejdivněji vypadal a jeho barman byla nejzajímavější postava. Taky mě překvapilo, jak byl Dennis Haysbert zamlada cool. ()

Reklama

tukomaster 

všechny recenze uživatele

NENÍ to Matrix. Když už to přirovnávat k něčemu, tak daleko spíš třeba k eXistenZ. Zde se také jedná o námět virtuálních světů, zpracovaný ovšem dosti nezajímavě. Situování děje do roku 1937 spíše nepomáhá snaze o budování napětí a o nějakém mysteriózním scifi thrilleru, jak napovídají žánry, si tak můžeme nechat jenom zdát. Film navíc ani nejde příliš do hloubky a do krizových scén a jen tak nijace plyne. Jako nízkorozpočtový projekt se ovšem nejedná o žádnou tragédii. 50% ()

stOKYi 

všechny recenze uživatele

Veľmi pripominajúci Matrix a Inception. Z časového hľadiska a odstupu filmov je jasné, že 13th floor "neodkukovalo". Veľmi pekne natočené, výprava bola skvelá a všetky tie svety mali svoje čaro. Hlavný svet mi pripomína trochu Kyberpunk a svet Deus Exu čím film u mňa má plusové body, lebo vykreslený bol špičkovo. Možno ten nižší rozpočet mal v dáke klady. Čo ma trochu sklamalo, že hlavnú pointu som odhalil až príliš skoro a viedlo ku nej až príliš mnoho indícii a teda v cca 3/4 filmu, film namiesto toho aby gradoval, už ničím neprekvapil. Avšak stále skvelo pozerateľné. Príjemné prekvapenie. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Myšlenka, že svět je pouze představou (a v moderním pojetí pouze virtuální realitou), je velice stará a rozpracovali ji například George Berkeley a David Hume. To, co se zdravému rozumu jeví jako naprosto absurdní závěr, se ale vyvrací velice těžko. Na rozdíl od efekty přeplácaného Matrixu je Třinácté patro docela střízlivým pohledem na tuhle lákavou sci-fi myšlenku. A vůbec nevadí, že člověk tuší, kam celý film směřuje. (1 109.) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • V roku 1937 Grierson spomína, že bojoval v prvej svetovej vojne, avšak toto označenie vzniklo až po vypuknutí druhej svetovej vojny. Do roku 1939 bola známa ako veľká vojna alebo svetová vojna. (muti)

Reklama

Reklama