Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sci-fi, ke které jsem se dostal se značným zpožděním. Jak vidno, tak Inception s Capriem zdaleka nebylo první v řadě. Už tady ten nápad byl ovšem ne tolik rozvinutý. Jakmile se ty dimenze zamíchají je to trochu chaos, ale drží to pohromadě. Konec trochu zdivočelý, ale rozhodně ne zklamání. 75% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jak už napsali mnozí přede mnou - je to Matrix bez akce, efektů a precizního vizuálu, jehož bullet timem je zelená laser show a elektrické záblesky v očích. A který spoléhá na "překvapivý zvrat", který mě napadl ještě než jsem film zapnul, protože je to první "překvapivý zvrat", který vás napadne, když vás někdo zaúkoluje, abyste natočili film o virtuální realitě s překvapivým zvratem (taky byl film natočen podle jedné z prvních knih o virtuální realitě). Ve výsledku je to koukatelný komorní mix sci-fi a detektivky ze staré školy (podobný Smrtihlavovi) pro čtyři herce s tragickým, věčně vyvaleným Bierkem a výborným prověřeným hajzlem D´Onofriem. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem v tom měl pořádnou kaši, ale během filmu se začaly dílky puzzle skládat dohromady a já pochopil opravdu skvělou zápletku. Skvělé prostupy mezi dimenzemi a nádech třicátých let. Celkově je to takový ten lepší průměr (65%), musím však přiznat, že jsem se chvílemi nudil, ale i tak doporučuji. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že v letech 1998-99 vznikly nejmíň tři filmy s podobným námětem - Třinácté patro, Matrix a Dark City - btw, líbily se mi všechny tři. Třinácté patro funguje dost dobře, je napínavé, zajímalo mě, jak se to celé bude vyvíjet dál a to i přes to, že se mi ten zvrat povedlo odhadnout docela rychle. Každopádně to celé není až tak silné, jak by to mohlo být, proto tomu dávám jenom 4*, ale i tak je to dost dobrá scifárna, která za zhlédnutí rozhodně stojí. 4* ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Film si to sviští na sinusoidě, jednou nahoře, jednou dole. Asi budu trochu SPOILERovat, tak bacha! Zajímavá myšlenka, která mě postupně upoutávala (první vstoupení do "hry"), zklamávala (strašně předčasné odhalení "konce světa", po kterém u mě film naprosto ztratil na zajímavosti, stačily by titulky a byl bych spokojen...), upoutávala (asthon v druhém světě), zklamávala (happy-ending), upoutávala (hudba u titulků :)). Jakmile jsem se dozvěděl, že všechny postavy jsou počítačové simulace, bylo mi to úplně všechno jedno, jako bych hrál Mafii nebo Tetris, je mi docela šumák co se stane s nějakým pixelovým panákem. Na druhou stranu, zakončení je vcelku stylové, nízky rozpočet by mohl být znát mnohem více, vizuálně je to povedená sci-fi, slabší brácha Matrixe... Alison Lohman, i když asi na 3 vtěřiny, mě potěšila.3,5* ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2000 byl snímek nominován na cenu Saturn v kategorii nejlepší film. Cenu však vyhrál film Matrix (1999). (Terva)
  • V roku 1937 Grierson spomína, že bojoval v prvej svetovej vojne, avšak toto označenie vzniklo až po vypuknutí druhej svetovej vojny. Do roku 1939 bola známa ako veľká vojna alebo svetová vojna. (muti)

Reklama

Reklama