Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (306)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Třinácté patro je střízlivě natočený sci-fi snímek bez popkulturní podbízivosti a laciných efektů, který sází na silný emotivní příběh a kvalitní herectví. Na konci 90. let jeden z nejzajímavějších kousků svého žánru. Podstatě kyberpunkového subžánru odpovídá nesrovnatelně víc než mnohem známější trilogie Matrix nebo Johnny Mnemonic. Příjemné pokoukání i pro ty, kdo sci-fi zrovna neholdují. Celkový dojem: 90 %. Film pro přemýšlivější, kterým nevadí pomalejší tempo vyprávění... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Námet je vynikajúci ale realizačne žiadna sláva. Veľmi slušné malé sci-fi, ktoré malo smolu že sa malo premiéru súčasne s Matrixom. A takisto krásne ukazuje aký je rozdiel medzi dobrým filmom a majstrovským dielom A nie je to iba rozpočtom. 7/10 P:S. Craig Bierko je asi najhorší herec aký je/bol v Hollywoode k dispozícii. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova variace na Timecopa a Matrix, ale porad hodne originalni. Tady de skutecne nejvic o ten promyslenej scenar a zajimavej (ze zacatku zamotanej a tajemnej) pribeh nez o nejakou akci, protoze je videt, ze penez moc nebylo, ackoliv kulisy v historii vypadaj velice slusne. Takze i kdyz tu nejsou zadny trikovy orgie ani velky akcni sceny, film celou dobu zaujme a zaverecny odhaleni je hodne dobry, i kdyz jsem popravde receno neco v tom stylu cekal. Co se tyce hercu, zadna velka hvezda tu nehraje a presto svoje role zvladly perfektne, navic, kdyz vetsina tech hlavnich ma dvojroli. No a jelikoz ma film idealnich necelejch 100 minut, tak tohle vsechno dohromady dalo paradni film, na kterej se jeste nekdy rad mrknu. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Film si to sviští na sinusoidě, jednou nahoře, jednou dole. Asi budu trochu SPOILERovat, tak bacha! Zajímavá myšlenka, která mě postupně upoutávala (první vstoupení do "hry"), zklamávala (strašně předčasné odhalení "konce světa", po kterém u mě film naprosto ztratil na zajímavosti, stačily by titulky a byl bych spokojen...), upoutávala (asthon v druhém světě), zklamávala (happy-ending), upoutávala (hudba u titulků :)). Jakmile jsem se dozvěděl, že všechny postavy jsou počítačové simulace, bylo mi to úplně všechno jedno, jako bych hrál Mafii nebo Tetris, je mi docela šumák co se stane s nějakým pixelovým panákem. Na druhou stranu, zakončení je vcelku stylové, nízky rozpočet by mohl být znát mnohem více, vizuálně je to povedená sci-fi, slabší brácha Matrixe... Alison Lohman, i když asi na 3 vtěřiny, mě potěšila.3,5* ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Bezesporu zajímavý námět umělých světů je v tomhle snímku trochu zbanalizován a podán v poněkud nedomyšleném stavu, ale pokud se na to mám koukám jako na nízkorozpočtový projekt na pomezí áčkové a béčkové kinematografie, je to vskutku velice slušné. Těžko lze po takovém filmu žádat nějaký vizuální styl a jiné než "světelné" speciální efekty, na druhou stranu, kdyby tvůrci více dotáhli příběh (pointu jsem vytušil až příliš brzy a konec byl ale opravdu pitomoučký!), mohlo to být výborné sci-fi. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Děj se odehrává v americkém městě Los Angeles, ve filmu se prolínají 3 časové roviny – roky 1937, 1990 a 2024. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Reklama

Reklama