Reklama

Reklama

Oktopus

(seriál)
  • Slovensko Oktopus
Trailer 2
Česko, 2023, 13 h 20 min (Minutáž: 56–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl, Petr Hudský

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Miroslav Krobot, Marika Šoposká, Kryštof Hádek, Zuzana Stivínová, Jaromír Hanzlík, Sara Venclovská, Pavlína Mourková, Tomáš Bambušek, Tereza Dočkalová (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

OKTOPUS je zkratka „oddělení kontroly termínově odložených případů útvaru S“. Vymyslel si ji stárnoucí kapitán Dítě hlavně proto, aby se mohl věnovat třicet let starému případu Jordán. U podplukovníka Schwarze, svého nadřízeného, nalézá pochopení, ale když mu přidělí k ruce mladou ambiciózní kapitánku Fáberovou, je brzy jasné, že jen u jednoho případu nezůstane. Kauzy, které OKTOPUS řeší, se odehrály v minulosti a na detektivech je, aby nacházeli nové okolnosti a indicie, které jim pomohou staré případy konečně vyřešit. Jejich pátrání nás zavede do zajímavých prostředí málo známé Prahy, mezi uzavřené sociální skupiny a také do hráčských doupat a na závodiště v Chuchli, kde karbaník a sázkař Dítě tráví volný čas. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (13)

Oktopus (2023) 

Pachlova verze odložených případů sice osciluje díly od nudných, hloupých, těžko uvěřitelně objasněných po několik solidních podívaných, ale od začátku do konce funguje atmosféra ( taková ta raplovská ) a ústřední trio Krobot, Šoposká a Krvesaj, takže ve finále fajn podívaná s ohledem na slabou konkurenci v týdnu. ()

Ztracený případ (2023) (E01) 

Jak řekl režisér Pachl v jednom rozhovoru něco v tom smyslu " nebude se jednat o kriminálku, kde policajti honěj pachatele, budou se řešit odložené případy a na to je času dost" a první díl vyšetřování dvacet let staré vraždy ukázal, že to asi bude znamenat statickou, nezáživnou nudu bez kouska života s dvojicí Krobot Šoposká, která moc sympatií nebudí.  Jedna hvězda navíc za Hanzlíka. Jako rozjezd seriálu dost slabé. ()

Falza (2023) (E02) 

Mírné zlepšení v mezích nudy. Případ vraždy falzifikátorky by lepší než ten první. ()

Škaredá středa (2023) (E03) 

Když už to je jako krimi pomalé a nudné, tak jsem rád, že mne tentokrát pobavily solidní hlášky a Krobot se profiluje se svým psíkem jako zajímavá postava, která mne baví. ()

Syndikát koně (2023) (E04) 

"Tak co vlastně chcete?" finální hláška z Bony a klid (1987) veksláka v podání skladatele a dostihového činovníka Miloslava Halíka, který se od té doby mihne jen ve filmech a seriálech, kde se něco řeší s koníkama, přesně jako v tomto díle, kde si střihnul roli licitátora. Tak to byla jediná zajímavost, jinak mi případ prastaré vraždy muže na koni přišel díky hereckým výkonům padouchů jako laciná jihoamerická parodie. ()

Nikita (2023) (E05) 

V roce 2001 dostala osm let za přepadení kamionu rumu a fernetu  jistá Míša Turková ( v době přepadení těhotná a dvě děcka v děcáku), která se proslavila rozhovorem do Klímova pořadu Na vlastní oči (1994), kde to přepadení popsala i tou s hláškou jestli ten unesený řidič někdy viděl film Brutální Nikita. Tento díl Oktopuse tak nějak z toho vychází ikdyž tu vraždu si tam přidal, ale mně tenhle díl docela sedl. Dobrá atmosféra, výborný tlustý Etzler. ()

Srdcová sedma (2023) (E06) 

Mrtvola s uřízlým prstem v hotelu Pupp.. nic moc. Líbí se mi atmosféra, ale chybí tomu drajf. ()

Dobrý pastýř (2023) (E07) 

Vychovatelna u Dobrého pastýře založená v roce 1842 dala za vznik pojmu "pasťák" toť edukativní okénko, které mne zaujalo a případ vraždy vychovatele nebyl úplně marný. Začínám si zvykat na ústřední duo i Hádka jako jejich šéfa. ()

Žihadla (2023) (E08) 

Krobot a Šoposká vyšetřují vraždu na Mácháči a jakože v létě, ikdyž při bližším pohledu je vidět, že to léto je jen tím přesvětlením a že sehnali otužilé komparzisty. Ovšem to nemění nic na tom, že to je nejlepší díl, protože tomu herecky šéfuje Hanzlík. Samotné vyšetřování případu není žádná hitparáda, ale všechno ostatní funguje už dobře. ()

Kobyla (2023) (E09) 

" Jsem nevěděla, že jste vyjednavač." "Jsem se málem posral. Jako krimi je to sotva průměr, ale funguje atmosféra a začíná mne bavit ústřední duo, které jsem na začátku nemusel. ()

Deny (2023) (E11) 

Jašków s fousem na hrad!!! Tenhle seriál zraje jako víno, ikdyž kvůli samotným krimi případům to fakt není. ()

Bankocetle (2023) (E12) 

Malá vlaková loupež byla jedním z nejsmysluplnějších případů této série, ale mne nejvíc dostal ten vozejčkář na lešení. ()

Jordán (2023) (E13) 

Škoda, že to takhle nefungovalo od prvního dílu. Vražda při vojenském cvičení roku 1988 mělo vše, aby to bylo na čtyři hvězdy - zajímavý případ, celkem inteligentní pátrání po třiceti letech, výbornou atmosféru a Šoposkou ve sklepě. ()

Reklama

Reklama