Reklama

Reklama

Love Story

Trailer

Obsahy(1)

Snímek Love Story z roku 1970 proslavila u nás nejprve jeho ústřední hudební melodie. Až teprve dvacet let po svém vzniku byl tento filmový bestseller poprvé nabídnut i našim televizním divákům. Podle původního scénáře Ericha Segala, knižně vydaného až po jeho zfilmování, jej natočil režisér Arthur Hiller. Za hudbu, která obletěla celý svět, obdržel Francis Lai Oscara. V rolích zamilované dvojice studentů, později milenců a manželů, uvidíme dvě zajímavé postavy amerického filmu: Ali MacGrawovou v roli Jenny a Ryana O'Neala v roli Olivera. Oliver studuje práva na Harvardu (jako jeho úctyhodní předkové) a Jenny zase hudbu na sousední Radcliffe College. Milenci procházejí těžkým obdobím, neboť vztah mladíka z prestižní rodiny a prosté italoamerické dívky se nesetkává s pochopením Oliverova přísného otce. Oba raději volí život bez peněz, ale ještě netuší, že přijde další zkouška v podobě Jennyiny nemoci. O několik let později bylo natočeno volné pokračování filmu s názvem Oliverův příběh. (Česká televize)

(více)

Diskuze

blezg

blezg (hodnocení, recenze)

Nevíte náhodou někdo francouzský název písně z ústřední melodie Love Story, v angličtině je to Where do I begin, a jméno francouzské zpěvačky? Nejlepší podání téhle nádherné melodie a za boha se ji nemohu dopátrat...

Lord_Helma

Lord_Helma (hodnocení, recenze)

Skutečně skvostné dílo.Jeden z mála filmů co jsem viděl vícekrát než je možné spočítat.

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Reklama

Reklama