Reklama

Reklama

Rodinná pouta

(seriál)
Česko, 2004, 300x50 min

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Tomáš Krejčíř, Klára Jandová, Dana Morávková, Jan Kačer, Lenka Termerová, Jan Révai, Simona Krainová, Milena Steinmasslová, Vlastimil Zavřel, Martin Zounar (více)

Obsahy(1)

Mezilidské vztahy z nejrůznějších úhlů pohledu - především ty jsou obsahem seriálu Rodinná pouta. Vztahy v rodině, v práci, vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi generacemi a jejich vývoj můžeme sledovat v nejrůznějších situacích. Naši hrdinové prochází osudovými krizemi, jsou vystavováni zkouškám charakterů, bojují se zradou a s intrikami a prožívají lásku i nenávist, přátelství i vzdor… Reálie současného života u nás, ale i dávka romantiky, napětí, zábavy - to vše je zárukou, že seriál Rodinná pouta bude blízký široké divácké obci. Jak už název napovídá, středobodem seriálu je rodina. Rodina, která spoutává v tom dobrém i zlém, dává zázemí, kořeny, ale někdy také příliš svazuje, pohlcuje a své členy může i ničit. (TV Prima)

(více)

Recenze (394)

Falcor 

všechny recenze uživatele

Já si mislím, že se my to líbá...líbí. A eště taky mislím, že by ste nemněly vi ostatní být tak netrdlor..todle..telor...tolerantní...netolerantní a dát šanci slapším. A svjetu mír. .......P.S. Ty hvězdičky jsem udělil takto zvrhle opravdu zcela vyjímečně, pevně věřím, že to žádný žebříček sledovanosti nerozhází! ()

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

První český pokus o jihoamerickou telenovelu. A vskutku není špatný (v telenovelním slova smyslu)! Akční střihy, které nejednoho diváka (spíše však divačku) nenechají klidnými, když se v nejnapjatějším okamžiku podíváme na úplně jiné místo, kde je vše v naprostém pořádku a pouze tu dva epizodní herci pronesou "tu svoji větičku ve velkém seriálu"... Přesně po vzoru těch nej nej telenovel produkce chilské či dokonce argentinské (!) se zde setkáváme s naprosto triviálními a běžnými situacemi řešenými tím zaručeně nejzdlouhavějším způsobem. Tak, aby držely pozornost diváka (divačky) co možná nejdéle a nejpozorněji... Přesto však můžeme nalézt i některé světlejší stránky. Například jakous takous gradaci děje v závěrečných dílech apod. A samozřejmě zde nechybí (bohužel) americký happy end... Který pravděpodobně Rodinná pouta II opět naruší... Jedna hvězdička za odvahu tvůrců postavit se směle a rovnocenně těm nejsledovanějším a nejlepším dílům televizní produkce vůbec! :) ()

Reklama

ScreamJay odpad!

všechny recenze uživatele

Zbytečnost se kterou bojuje každá telenovela, topornost postav jež se na nás hnou z oblasti jižní ameriky a nezábavnost děje, jež lecky hraničí se samotnou otravností. Opravdu jsem si myslel že soudruzi z jižních oblastí, Mexika, Argentiny, Venezuely budou jediní, kdo se rozhodl zaplavovat televizní obrazovky brakem zvaným telenovely, ale jké bylo mé překvapení že i v českých luzích a hájích nelezli se jejich pokračovatelé. Když jsem v repríze sledoval celý (ano opravdu, až takovýchto činů jsem leckdy schopen) první díl, něco mi říkalo, že nejde o adaptaci scénáře, ale o jakýsi druh skryté kamery. Tak čitelné dialogy, odříkávané spíše jako abeceda či básnička, to mě vedlo k závěru, že telenovela nemusí nést nálepku made in mexico, ale taky se může přeodít do hávu českého. No a reklama všudypřítomná na televizní obrazovce s tím nic neudělá, protože pouto o kterém se v názvu mluví, pouto mezi divákem tady absolutně nemůže vzniknout. To je stejné jako vypěstovat si vztah k postavičce z umělé hmoty, díváte se na ní, ale nic než nuda vám z toho nevyjde. Zbytečný pokus o něco co je samo o sobě zbytečné. ()

záplata odpad!

všechny recenze uživatele

tak si shrneme děj ne? Je tam jedna rodina nebo dvě či tři možná osm kdo ví a tyhle mezi sebou stále flirtují a to je jako ono jo? no to snad ne kvůli tomuhle točily 2 řady stálevíce béčkovějších zmetků a další chystají? vždyť to nemá děj řekněte mi někdo co to má za smyslný děj no nemá teda to to ty čestí sriálovci dopracovali teda a ty 2 programy (nova a prima) jsem četl v blesku kdo je seriálový bůh nebo nějak tak to tam bylo an ijeden z těhlech B seriálů se nedájí rovnat seriálům z ČT 1. A takový seriály dnes točí pořád. Bohužel. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Z novodobých původních českých seriálů náleží Rodinným poutům druhá příčka (hned za Letištěm), což ovšem stejně není žádný úspěch. Začátek seriálu byl docela pěkný, možná i na jeden a půl hvězdy, ale ty aspoň trochu sympatické postavy v průběhu vymizely (Markéta Prchalová...), a byly nahrazeny, čili půlhvězda. Zprůměrujeme to, a jsme na jedné hvězdě. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Jan Kačer šel do toho seriálu s tím, že jeho postavu nechají tvůrci po čase zemřít. Tvůrci to vyřešili tak, že ho nechali v komatu. Jenže seriál byl natolik úspěšný, že sám Jan Kačer požádal, že by se chtěl vrátit a tak je tam až do dnes. (cariada)

Související novinky

Svatba utužuje rodinné vztahy

Svatba utužuje rodinné vztahy

26.05.2006

S tím souhlasí určitě každý. Přestože mnohými zatracovaný, nenáviděný, za nudnou šeď označovaný a považovaný herecky i scénáristicky za ubohý seriál, Rodinná pouta se možná dočkají dalších sérií.… (více)

Reklama

Reklama