Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek vycvičený k zabíjení, si jde do podzemních garáží pro auto. U okénka se zastaví krásná dívka a žádá o pomoc s pneumatikou. Je komplicem skupiny zlodějů aut. Frank se s nimi ovšem rychle vypořádá a jede vyzvednout malého Jacka do školy… Frank krátkodobě pracuje jako řidič u vysoce postaveného příslušníka protidrogové policie v Miami Jeffersona Billingse. S malým Jackem se rychle spřátelil, což oceňuje i jeho půvabná matka Audrey. Otec, který se po roce vrátil domů, se zajímá jen o svou práci: právě se chystá významná konference šéfů světových protidrogových centrál. A právě v této souvislosti byl najat i jistý Gianni Chellini, který má za úkol unést malého Jacka… Má se to stát během návštěvy lékaře, kam Frank chlapce veze. Gianni a jeho kumpáni doktora i sestru zabili a vydávají se za ně. Chystají se chlapci píchnout injekci s nově vynalezeným virem, který po čtyřech hodinách aktivace začne působit. Navíc se nakazí každý, na koho chlapec později dýchne. Cílem gangsterů ale není chlapec, nýbrž jeho otec: právě Billings má být synem nakažen a následně nakazit všechny účastníky konference. To ovšem zatím Frank ještě neví… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (559)

Matty 

všechny recenze uživatele

Den, kdy si Luc Besson přestane léčit své prazvláštní komplexy psaním scénářů (a následným produkováním) královsky degenerovaných béček oslavím jakožto zapřísáhlý abstinent skleničkou něčeho ostřejšího. Po pravdě, svého odporu k nevyzpytatelným lihovinám občas lituji, stav mírné podroušenosti musí být pro sledování druhého Kurýra více než ideální. První věc, které si, nezávisle na promile alkoholu v krvi, všimnete, je vyměknutí Franka Martina. Malou Asiatku vyměnil za malého klučinu, naštěstí ne moc otravného (protože brzy uneseného), přesto svou starostlivou rodinou brzdícího Martinovu přímočarou jízdu. Když už má nějaký film astenických 87 minut a hraje v něm Jason Statham, automaticky očekáváte retardovanou akci, která na nějaké retardéry nehledí. Bohužel, Kurýr 2 hledí, tudíž nudí a když nenudí, baví leda ementálovitostí scénáře a nakažlivou blbostí akčních scén. Jedna hvězdička za ně, druhá za Jasona, který v nového akčního hrdinu oficiálně dozrál až v Zastav a nepřežiješ, ale již zde předvedl, že patří k těm hercům, kteří nejenže nemusí umět hrát, ba dokonce ani cedit suché hlášky, aby byli zábavní. 45% Zajímavé komentáře: Faye, Adrian, imf, Le_Chuck ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pri pokračovaní Kuriéra je potrebné sa zhlboka nadýchnuť a pri scénach kde prestávajú platiť zákony fyziky vydýchnuť a chvíľu pomaly rozdýchavať. Zneškodnenie bomby pomocou žeriava chce kurevský nadhľad , ale hlavne pri bitkárskych scénach ma film ako tak upokojil a pobavil. Dobrá scéna s hasičskou hadicou a súboj so 150kg vážiacim černochom je to najlepšie čo vo filme je, ale v týchto veciach je majstrom J.Chan. Sláva mu. Slabšie pokračovanie , ale napriek tomu sa prikloním k trom , pretože ako akčná jednohubka má aspoň pár svetlejších momentov. 50%. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Keby sa Leterrierovi podarilo tú svoju zbesilosť trošilinku viac priškrtit, bola by to pecka. Akcia výborná (vivat Corey Yuen), káry ďábelsky rýchle, ženské sličné, kamera Bayovsky štýlová, aj príbeh v rámci "nobrain" levelu môže byť. Ale celé to je degradované dementným preháňaním. Aj keď v tomto smere mám hranice ďaleko, to čo tam Frank Martin predvádzal bolo moc aj na mňa a s pribúdajúcim časom to začalo nepríjemne strhávať veškerú pozornosť. Ale Stathamovi obtiahnuté sako a čierna kravata aj tentokrát velice sluší a konečne sa objavuje v akčnom filme hero, ktorému nemožno nefandiť. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Druhý díl o Kurýrovi, který by mohl být v klidu Jamesem Bondem (ta nezranitelnost je tu až zarážející :-)) se mi dost líbil. Až do 3/4 filmu jsem si říkal, že tu vykouzlím nějaké 4 hvězdy, ale pak přišla scéna s letadlem a tak mizerné grafické zpracování, že mi to zkazilo celý filmový zážitek. Mimo tohohle kiksu nám ale tento film má relativně co nabídnout. Ať už Jasona, který, pokud nezabředne někam do pochybných filmů, se stane prototypem akční hvězdy těchto let, či Kate Nautu a její spodní prádlo. Ptáte se mě, jestli má smysl podívat se na Kurýra 2? Já říkám, že ano. Ale jen v případě, že vám nevadí některé přehnané akce a místy dost zběsilý střih. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jason Statham musel být v minulém životě hasič, protože s hadicí zachází s neochvějnou a mnohdy milimetrovou přesností. Koordinátor bojových scén Cyril Rafaelli připravil opravdu luxusní scénu, která patří určitě k vrcholům filmu. Akčních výstupů tu lze napočítat mnohem více, ale oproti tomuto chutnému obědu již působí jako malé přesnídávky. Pak se tu prohání, demolují a létají vzduchem nablýskané karosérie a k tomu všemu tu běhá dračice Lola a zabíjí jako o život. Vypadá to, že jde o mega akčňák, že?? Jenže teď přichází to horší. Nevím, co pan Besson vyhulil, ale obyčejný cíčko to asi nebylo. Takových ´what the hell´ scén v jednom filmu jsem dlouho neviděl, tyhle mentáloviny už fakt opouštějí hranici tolerantnosti i velkým nadhledem obdařeného diváka. Totální úlet! Příště bych prosil se důkladněji zaměřit a ještě přidat ve fightech, protože sledovat bombermana Stathama v obleku, kterak udílí své bleskové kopy a mrštné otočky s razancí těžkotonážního bucharu, je prostě žrádlo. 32 miliónů dolarů(rozpočet)/85 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (23)

  • Podľa hodín vo Frankovom (Jason Statham) aute je v deň únosu dátum 1. 4. 2005. (Zeker)
  • Při volném pádu letadla by letadlo padalo cestou nejmenšího odporu vzduchu, takže čumákem napřed. Nikdy však ne naplocho dolů, jak padá ve filmu. (MrAldridge)

Reklama

Reklama