Reklama

Reklama

Bylo nás šest

(seriál)
Rodinný / Komedie
Československo, 1986, 5 h 29 min (Minutáž: 52–57 min)

Režie:

Jiří Adamec

Hrají:

Monika Žáková, Jan Šťastný, David Matásek, Martin Zounar, Ivana Chýlková, Veronika Gajerová, Miroslav Zounar, Naděžda Prchalová-Vicenová, Miroslava Pleštilová, Mahulena Bočanová, Regina Řandová (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný televizní seriál J. Bednáře a K. Štorkána vypráví o životě mladých lidí, kteří byli po úspěšné maturitní zkoušce na gymnáziu malého města přijati ke studiu na vysoké škole v Praze. Příběh šestice čerstvých vysokoškoláků, které k sobě pojí pevné přátelství, začíná jejich loučením s domovem a odjezdem mezi neznámé lidi, do dosud důvěrněji neprobádaného a neznámého hlavního města. V režii J. Adamce uvidíte v hlavních rolích studentů Moniku Žákovou (svědomitá posluchačka oboru archeologie filozofické fakulty Radka Holečková), Jana Šťastného (hudebně nadaný Jirka Jílek, student ekonomie), Davida Matáska (dobrý matematik Honza Špaček, přijatý na stavební fakultu), Veroniku Gajerovou (ctižádostivá Hanka Dušková, studentka DAMU), Martina Zounara (poctivec a idealista, budoucí právník Ivan Trnka) a Ivanu Chýlkovou (sportovně založená studentka Eva Rillichová). (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

nash. 

všechny recenze uživatele

Zatím nejslabší z předlistopadových seriálů, které jsem zkusil. Rozvláčné unylé nic, bez pořádné zápletky, bez alespoň minimálního vývoje či posunu postav, mezi nimiž je téměř nemožné najít jedinou, která by byla sympatická, věrohodná nebo alespoň zajímavá. Nuda, kde jedinou zábavou je tak možná lov mladičkých budoucích hereckých hvězd v epizodních rolích, třeba Ivana Trojana nebo Yvety Blanarovičové. ()

#47 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušný seriál o vysokoškolácích s dobrým hereckým obsazením a zajímavými postavami - sobecký technik a šprt (Matásek), správňácký právník a frajer (Zounar), neúspěšný ekonom ale nadějný hudebník a tak trochu rebel (Šťastný), naivní lehce namyšlená herečka (Gajerová), hodná sportovkyně (Chýlková) a protivně dokonalá intelektuální svazačka archeoložka (Žáková)...za zmínku také stojí geniální role Jiřího Krejčíka představujícího sebe sama. Tenhle seriál je prostě průměr, který má jak silnější tak slabší chvilky a aspoň jsem měl možnost se podívat jak se asi studovalo za socialismu. ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě vždycky štval. Další sračka od Adamce o mladých,nadějných a slušných, kteří mají to štěstí a vyrůstají v socialismu. Pořád se jede podle stejné šablony. Všichni se snaží, drží pohromadě a napravují toho, kdo náhodou šlápne vedle. Což se samozřejmě podaří. Hudbička od Láďi Štaidlů, jen si jí vyjímečně nezakrákal , asi byl v tý době na šnůře v NSR. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Stejna tupost a diletanstvi jako v pripade Zkousek z dospelosti, lze bez dalsiho odkazat na komentar k tomuto veledilu. Jen ted chlapi stoji fronty na unylou a nezajimavou Moniku Zakovou, Ladu Stajdla vystridal Dalibor Janda a ke kladum tentokrat patri vnady Mahuleny Bocanove a vykon Vladimira Dlouheho. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Míň než tři dát nemůžu, protože si pamatuju, že když mi bylo 15, záviděla jsem jim. :-) Teď už jim, pravda, nezávidím, ano, je to ucajdané, Monika Žáková tady je fakt děsně unylá (vzpomněla jsem si, jak mi tou svou svatostí lezla strašně na nervy). Ale, když to šlo poprvé v telce, bylo mi patnáct a to se počítá. :-) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Postava Maxmiliány v podání Mahuleny Bočanové se v seriálu ani jedinkrát neobjeví při učení nebo v jiné souvislosti se školou, s výjimkou menzy, kde se seznámí s Jirkou (Jan Štastný). Není přitom sice nikde výslovně řečeno, že také studuje ekonomii, ovšem při prvním setkání varuje Jirku před profesorem Kadlečíkem a Jirka ji také v tomtéž díle představí Radce (Monika Žáková) jako svou spolužačku. (curfew77)
  • Naposledy před kamerou Marie Motlová. (M.B)
  • Poprvé před kamerou Monika Žáková a Ivan Trojan. (M.B)

Reklama

Reklama