Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Volky nevolky musím dát plnou sazbu, protože film splňoval všecky moje přísná kritéria.☺Mají to ti černouši ve světě těžké, podle statistiky je s 80% jisté, že jich pár z nich pravidelně skončí v lochu. Většina z nich ani neodmaturuje a na výšku se dostane minimum, což je automaticky vyhazuje na ulici. A jak jsou talentovaní, viz famózní black music. To byl jeden z atributů, který mě moc bavil. Pak skvělé tempo, fantastické výkony všech, hlavně SLJ, krasavec Channing Tatum a především silný příběh o člověčenství. Bylo to tak lidské, až mi přijde slovo humanismus přitroublé a hrubé. Pár emočních scén mi zaslzely spontánně oči a to je co říct. U nás mají mladí šanci vystudovat střední skoro všichni a na vysokou jich jde výše zmíněných 80%, co dodat? ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších sportovních filmů, které jsou! Je to můj nejoblíbenější sportovní film ze všech. A pánové? Takhle mají vypadat tréninky. Je to parádní podívaná jak nezkrotný team najednou pod vedením nového coache začne makat. A co víc, hlavně studovat aby se někteří mohli ucházet o stipendium na vysokých školách. Ale není to film jen o basketbalu, je to film i o osobních problémech (životech) ostatních lidí. jak v teamu, tak třeba coache. Jsem velice spokojen. ()

Reklama

wipeout 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som bol priam zhrozený, že ma zase čaká dielko z Dielne Mtv s minimálnou hodnotou a snahou nasilu poučovať mládež o skutočných hodnotáach alebo v horšom prípade vyplňovať čas nejakým tým príbehom z getta. No opak bol pravdou! Napriek faktu, že filmové spracovania rôznych športov nemám vôbec v láske toto je naozaj vínimka hodná pozrenia, a ono to vôbec nie je len "oddychovka", nie film má snahu zájsť ďalej a aspoň načrtnúť problémy s ktorými sa a to nielen mládež stretáva. Aj keď často je toho poučovania až príliš veľa ale keď si uvedomím, že ono to je naozaj podľa skutočného príbehu tak nemám námietky. Samuel L.Jackson dostal film podobne ako na trénerskej lavičke úplne pod svoju kontrolu. Ostatné herecké výkoni len udržujú štandard filmu. Proste vinikajúce dielko, ktoré od začiatku vie čo chce odkázať dospievajúcim ľuďom a robí to síce ejdnoducho no o to presvedčivejšie.Hádam jediná vec čo mi vadila, že človek má z filmu dojem, že 100 % presnos´t hodov je samozrejmosťou ale to eln na okraj. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Příběhů o tom jak tvrďácký leč spravedlivý kouč zkrotí a vycepuje tým problematických borečků už tu bylo nepočítaně. I těch "podle skutečné události". Tenhle ale jde přece jenom trochu jinudy a nevybíravě ryje do sociální problematiky současných USA a přesvědčivě ukazuje krátkozrakost spousty těch, kdo "to myslí dobře". Má údajně přes dvě hodiny, ale mně to tak rozhodně nepřišlo, ať už zásluhou S. L. Jacksona nebo jeho mladistvých svěřenců (BTW je nějaký film, ve kterém Channing Tatum není za hvězdu v tom co dělá?:)). Co mi ale rozhodně přišlo, to byla myšlenka, že skladatel hudby naprosto bezostyšně a obsáhle vykrádá Remember The Titans. Naštěstí se ukázalo, že to není krádež, ale prosté kopírování sebe sama, protože jak soundtrack zmíněného rasově-demokraticky buditelského sportovního filmu, tak tohoto, daroval světu Trevor Rabin. Celkově vzato dobře natočeno, dobře odprezentováno, ale že by se z toho měla stát nějaká klasika... ode mě 70% a nic víc. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

tento film je taký americký, až sa mi po jeho pozretí začali pred očami objavovať hviezdy a červené a biele pruhy, je taký patetický, že keby sa mal premeniť na nejakú vec, tak by to bola gýčová soška sadrového anjelika, je taký sladký, že keby sa mal premeniť na nejakú vec, zmenil by sa na marcipánovú tortu plnenú medom a karamelom... ale aj tak si nemôžem pomôcť a páčil sa mi - i napriek idealizovaniu hrdinov, prehnanému optimizmu a pozitivizmu sa mi veľmi pozdáva message, ktorý tento film "vysiela", páči sa mi, že je napísaný poctivo a scenár má jasnú a presnú dramaturgickú líniu, motivačné reče - jeden zo základných stavebných prvkov žánru "športový film" - sú tu tak nadnesené, klišéovité a petetické, že scenáristi tohto filmu sa určite uplatnia aj pri písaní rôznych prejavov pre vrcholových politikov - ale ten samuel l. jackson to hrá, prednáša a podáva tak, že mu to zožeriete aj s basketbalkou: coach carter je postava, ktorá vám nemôže byť nesympatická: správniak, dobrý, na povrchu drsný, no vo vnútri citlivý, prísny, no nie zlý: otec, manžel, učiteľ, zachránc,a líder, "revolucionár" a tréner... je to asi naozaj jedna z najlepších jacksonových rolí; navyše si myslím, že autori (neviem, či aj scenáristi, možno áno, režisér asi - dúfam - určite) vedeli, že robia "osvietenecko/obrodzovacie" dielo majúce za cieľ tak trochu moralizovať a veľa dojímáť a preto brali na vedomie to, že to na pár miestach skrátka musí byť americké, jasné, s posolstvom, za ktoré by sa nehanbil ani sám don bosco; veľmi naivný a jednoduchý, no práve preto silný a "čistý" film, ktorý ma asi zachytil v takom životnom období, že som ho naozaj vzal skoro všetkými piatimi a vychutnal som si ho a to i napriek tomu, že basketbal nemám rád a bolo to tak happyendovské, že pri záverečných titulkách sa normálne oteplilo a rozjasnilo aj v kinosále; ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Během natáčení trávili herci v posilovně i více než 5 hodin denně. (ArsenalEagle)
  • Když opravdový Ken Carter viděl film, tak řekl, že basketbalové scény vypadají neuvěřitelně reálně. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama