Reklama

Reklama

Ve znamení Merkura

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 5
Povídkový / Drama
Československo, 1978, 6 h 15 min (Minutáž: 72–78 min)

Scénář:

Ivan Gariš

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Josef Beyvl, Stella Zázvorková, Kateřina Macháčková, Václav Postránecký, Alena Vránová, Ota Sklenčka, Jiřina Štěpničková, Otto Lackovič, Josef Langmiler, Zuzana Ondrouchová (více)
(další profese)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Příběhy celníků z dob minulého režimu, kde hlavní roli hraje boj celní správy s pašeráky a podvodníky. (Televize Seznam)

Videa (5)

TV spot 5

Recenze (74)

movieretro 

všechny recenze uživatele

Tak jsem mněl možnost vidět kompleně všechny díly seriálu a musím říci, že nejsem zklmamanej.Pamatoval jsem si jediný střípek z dětství, a to jak nějací řidiči kamionu pašují sošky v nádrži.Pravda je ta že sošky jsou v kanystru na naftu s dvojitým dnem, ale uteklo 28 let od doby kdy jsem seriál viděl. Nějak nerozumím tomu, proč seriál, jak se zde píše v diskuzi, byl vysílán naposledy v roce 1982.Nepřipadá mi nějak na dnešní dobu závadný, daleko horší je např OKRES NA SEVERU. Seriál je hvězdně obsazen a velmi profesioníálně natočen ostatně jako většina našich seriálu v té době.Samozřejmostí je vyzvednutí celníků a jejich práce.V podstatě to funguje " mrknu a vidím ".Byla ovšem taková doba a s odstupem času je samozřejmě seriál úsměvný. Myslím že by si pan Hanzlík jak bývá jeho zvykem zase nemohl vzpomenout že v něm hrál, ale výkon podává excelentní, jako by byl celníkem od narození. Musím říct že jsem zavzpomínal, pašovali se Marlborky ale i cigarety Peter Stuyvesant, které pravda jsem neviděl hodně dlouho,Švajčiarské hodinky a tovar z Viednie, po ulicích jezdí kloubové Ikarusy a na hrančních přechodech " chcípl pes " takže naši hrdinové mají dost času na svojí práci. PRO VŠECHY KDO SE TĚŠÍ NA REPRÍZU,OD 28.5.2011 NA TV BARRANDOV! ()

milada008 

všechny recenze uživatele

Seriál natočený podle skutečných příběhů, které se odehráli na státní hranici při službě příslušníků celní správy. Každý jednotlivý díl byl věnován samostatnému případu, včetně jeho konečného vyřešení. Seriál byl sice natočen v období socialismu, ale poměrně věrně popisuje službu celníků na stání hranici ( vím ze své praxe ). ()

Reklama

whenry 

všechny recenze uživatele

Nebýt poměrně pomalého tempa vyprávění a místy až nepatřičně dlouhých dialogů, byl by to (na dnešní poměry) nadprůměrný seriál. Sledovatelné dílko z toho dělá plejáda výborných herců. Za vidění stojí hlavně třetí díl. Případ živého muže, kde se v poněkud odlišné poloze představil Rudolf Hrušínský. V roli nadporučíka Drnka z kriminálky totiž sympaticky srší ironií, sarkasmem a vtipem. A jasné mínus? Zejména v prvním dílu mi neuvěřitelně lezl na nervy muzikantský celník Jaromír Hanzlík... ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Navedla mě k tomu scéna na internetu se Strýčkem Jedličkou a jeho vyprděným a vychrochtaným Mercedesem. Taky jsem se chtěl podívat jak se tady žilo a na možná zajímavou práci celníků. Spletl jsem se v obou věcech. Všechno tady stálo za hovno (ale to už jsem věděl) a celníci nebyli zrovna milí lidé, ale pořádní buzeranti. A tento seriál je taky opruz. Jak mohli dát Hanzlíka hrát mladého kluka, to nechápu ještě teď, to je tak do očí bijící až to bolí a proč polovinu většiny dílů tvoří rozhovory důchodců (gerontů) úplně o hovně, tak to nechápu pořád. Jinak je to nuda k uzoufání, jediný Hrušínský to má celé na párku a hraji si jak chce. Díl ve slovenštině tomu pak nasadil korunu. 2-* ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Žehlička byla těžká, vedle ní šroubovák. Došlo mi to, ale pozdě." Jak já jsem miloval celní kontroly. Ty nekonečný hodiny strávený na hranicích, kde celníci obětavě bránili socialismus tím, že nacházeli pašovaný valuty pod poklicemi kol. To byla báječná buzerace. Snad se to nevrátí. Ovšem jako připomenutí tehdejší reality je to dokonalý a herecký obsazení je reprezentativní. Navíc každou epizodou prostupuje láska. Ne ta z velkýho filmovýho plátna, ale taková ta cudně socialistická. Jenže mě třeba to škádlení mezi kastelánem a úřednicí z ministerstva vlastně docela bavilo. A dědci maryášníci byli dokonalí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (15)

  • Seriál je štvrtím najsledovanejším TV seriálom v Československéj televízie v rokoch 1971 -1989 s percentualnou sledovanosťou 91% a v premierovom vysielacom roku 1979 dokonca predbehol aj dnes už legendárny seriál Tridsať prípadov majora Zemana (1974). (Raccoon.city)
  • V díle „Muzikantský celník“ hraje Stella Zázvorková maminku Františku Hanusovi, který byl v době natáčení o šest roků starší než ona. (pávek)

Reklama

Reklama