Reklama

Reklama

Ve znamení Merkura

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 5
Povídkový / Drama
Československo, 1978, 6 h 15 min (Minutáž: 72–78 min)

Scénář:

Ivan Gariš

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Josef Beyvl, Stella Zázvorková, Kateřina Macháčková, Václav Postránecký, Alena Vránová, Ota Sklenčka, Jiřina Štěpničková, Otto Lackovič, Josef Langmiler, Zuzana Ondrouchová (více)
(další profese)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Příběhy celníků z dob minulého režimu, kde hlavní roli hraje boj celní správy s pašeráky a podvodníky. (Televize Seznam)

Recenze uživatele nervoznideda k tomuto seriálu (3)

Ve znamení Merkura (1978) 

Po 36 letech je paráda vidět starý a mladý herce v plné parádě . Rád jsem to skouknul celý a užil jsem si jejich herecké výkony a zavzpomínal na doby kdy tady s námi byli. Děkuji všem živým i mrtvým deda :-) ()

Léto s Venuší (1978) (E02) 

skoro všichni herci už jsou nahoře dej jim bože klid a pokoj nás velice dobře bavili , rád si je pouštím ale je mi i smutno hezké vánoce 2017 přeje deda :-) dnes 23.01.19 se musím pobavit :-) I když scénář psal stbák byl to odporník deda:-) a hudba Malásek Bažant nemá chybu bravo:-)17.8.19 Vinklář a Vránová skvělí :-) i dnes 3.6.2o2o:-)  i dnes 29.6.2o21:-) ()

Stopa stříbrných draků (1978) (E04) 

ivan gariš byl pěkná svině Ivan Gariš je pouze jeho umělecké jméno, jeho pravé jméno bylo Antonín Prchal. Pracoval pro Státní bezpečnost, aktivně se podílel na akci Kameny, kdy celá akce totiž spočívala v tom, že Státní bezpečnost nechala na několika místech v pohraničí postavit fiktivní státní hranice, kam posléze agenti Státní bezpečnosti přiváděli lidi, kteří chtěli ilegálně odejít ze země. Podílel na zatýkání špiček KSČ: Otto Šlinga,a Rudolfa Slánského. V roce 1952 byl v pouhých 29 letech jmenován prvním náměstkem ministra národní bezpečnosti Karola Bacílka a řídil činnost Sboru národní bezpečnosti. Posléze byl odsouzen na 6 let (odseděl si ovšem pouze rok). Po návratu z vězení vystřídal několik zaměstnání a až normalizace mu umožnila psaní povídek, románů a scénářů. (Burejsa) zdraví deda:-) ()

Reklama

Reklama