Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

borec999 

všechny recenze uživatele

Samotný príbeh Vincea Papaleho je asi zaujímavejší ako film o ňom. Ten je ťažko priemerný, z hľadiska vyvolania emócií a dojatia prekvapivo sterilný a väčšinu času len tak voľne, nevýrazne plynúci. A určite mu z môjho pohľadu nepomohlo ani to, že americký futbal ako šport vnímam ako totálne nezaujímavý, čo chápem že síce nie je moc objektívne zdôvodnenie toho prečo ma film neoslovil, ale čo už- nikto z nás nedokáže byť 100%ne objektívny.. Zlý film to nie je, ale v kategórii podobných športových dojemných príbehov outsiderov podľa skutočnej udalosti, sa dá nájsť oveľa viac zaujímavejších kúskov. Viď Orol Eddie alebo aj staršie Kokosy na snehu. 50% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Ďalší z radu titulov zaoberajúcich sa športovou tématikou a skutočnými príbehmi. Navyše ústredným športom je môj milovaný americký futbal, takže niet o čom. Aj keď film nedosahuje kvalít Spomienky na titanov alebo najnovšieho The Express, stále ide o poctivý kus práce, ktorý dokáže človeka zaujať a nepustiť až do konca. Jediné čo tomuto filmu môžem naozaj vytknúť je na svoje pomery resp. na rozsah, ktorý sa snaží pokryť, možno až príliš krátka stopáž... :-) P.S. Marky Mark v dokonalej forme svojho života. ()

Reklama

Expendable 

všechny recenze uživatele

Je to výborný ač lehce nadprůměrný film, příběh o Vincovi Papálím je dobře zpracován, zachycuje jeho rodinné problémy a problémy s prací, také tu je jeden jeho běh přes město, ale nejde tak do hloubky jak bych čekal, přišlo mi to dost osekané a stručné, film by potřeboval tak o půl hodiny navíc a měl by zachycovat jeho pocity, během tréninku, zachytit jeho rodinný život a né tam dát rovnou kdy budem mít peníze a pak baf konec rozvod, následná agonie a rozmlácení majetku. Jinak Mark Wahlberg je fakt frajer a hrát umí, při sledování tohoto filmu jsem měl chut křičet at žíjí californští orly!!! 65% ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Moc se mi do filmu nechtělo, nemám rád ani Marka Wahlberga (opět k ničemu jako vždy) ani Grega Kinneara (ten ušel) a americkej fotbal je podle mě bezduchá hra pro burany. A on to je kupodivu docela pěknej film. Sice je to pohádka (ovšem pozor, natočená podle skutečných událostí), ale nenudí a nemá hluchých míst. Škoda jen toho topornýho Wahlberga... ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Ďalší športový film/dráma z prostredia amerického futbalu, inšpirovaný skutočnosťou. Myslím si že veľa ľudí u nás táto téma nechá úplne chladnými, keďže ani hlavná postava ani zvyšok okrem insiderov nebude nič hovoriť. Výsledkom je priemerný film s priemernou výpravou a nadpriemerným hereckým obsadením. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Vince Papale hrál americký fotbal na univerzitě a to jenom rok a měl za sebou jen krátké působení v konkurenční lize WFL. Na přípravném kempu pro hráče bez smlouvy však překvapivě uspěl. Následně hrál za Eagles celkem tři sezóny a v NFL nikdy nezaznamenal touchdown. Jeho kariéru pak v roce 1979 ukončilo zranění ramene. (Pedro Morales)
  • Vincent Papale bol najstarším nováčikom v histórii NFL - mal 30 rokov. (JimWayne)
  • Pri 75. výročí tímu bola zostavená skupina hráčov, v ktorej nechýbal ani Vincent Papale. (JimWayne)

Reklama

Reklama