Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dívka Lena je jedné noci pokousána upírkou Louise a krátce poté vystavena děsivé přeměně z člověka na upíra. Zpočátku se jí nový styl života líbí, užívá si svobody a nově nabitých schopností, ale jak čas plyne, chtíč po lidské krvi stále roste a Lena si pomalu začíná uvědomovat své prokletí. (PetriK12)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (73)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to made in Německo a že je to z žánru upírskýho kterýmu už zrovna moc neholduju tak to nebylo vůbec špatný. Rozhodně jde o jeden z těch lepších upírskejch kousků co jsem za poslední roky viděl. Nejlepším je nejspíš letošní El Conde(2023) 5hvězd. Wir sind die Nacht to má u mě za lepší 3hvězdy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Nora, obsluha nie je v menu..." - NORA: " Zákusok odchádza" :)) "Wir sind die nacht" je rozhodne viac drámou ako hororom. A s tým treba rátať. Keďže som od Nemcov nečakal nič svetoborného - film ma prekvapil viac ako výsledok v osem-smerovke. Príbeh veľmi dobrý. K výstižnému Hamletovmu citátu: "..byť či nebyť.." - by som už len dodal - upírom?? Všetko má svoje plusy a mínusy. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Musim uznat, že na německou produkci je tohle až nečekaně dobrá, moderní upířina. Čtveřice sexy upírek si užívá věčného bohémského života, jezdí v luxusních autech, provádí "noční nákupy" a vkrádá se do Tropic Islandu. Samozřejmě za sebou nechávají spoustu mrtvol, což neunikne pozornosti germánských policajtů. Uprostřed toho vyčnívá mladá hrdinka, nejnovější člen krvežíznivé party, která je zasvěcována do tajů a výhod nesmrtelného mládí, s čímž zase souvisí spousta pěkných detailů, jako lezení po stěnách nebo soupeření o to, kdo déle vydrží na slunci. Příběh hezky utíká, speciální efekty jsou fajn a hudba drsně připomíná Temného rytíře, což výjimečně neberu jako mínus. Kvalitní kousek. ()

ambron 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšika upírskeho žánru ma Wir sind die Nacht absolútne dostal a musím priznať, že aj potešil. Tvorcovia sa umne pohrali s upírskou mytológiou a priniesli živý príbeh o triu dekadentných upírok na čele s "kráľovnou" Louise, ktorá hľadá v behu storočí spriaznenú duš. A práve Loiuse ma zaujala najviac, Nina Hoss ju oživila do živelnej a sexy, no zároveň tajomnej upírky. Sklamaním bolo, že sa tvorcovia viac sústredili na príbeh a postavy a vykreslenie upírskeho sveta bez mužov/upírov v modernej dobe zostalo pozadu. Výborným ťahom bolo, že vo filme nezaznie ani raz slovo upír.. keďže je príbeh tak dobrý a jednoznačný, nie je to ani potrebné. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Keď som sa dopočul, že Nemci nakrútili svoj vlastný Twilight, tak som sa zľakol, lebo tejto sérii veľmi neholdujem. Musím však uznať, že som bol milo prekvapený. Nemecká verzia sa mi páči oveľa viac ako americká. Oni mi teraz pripadajú ako taký roztomilý národ, jednoducho chcú natočiť niečo, čo by bolo "in" a urobiť radosť detičkám. Čo je však veľmi pozitívne, že nepotrebujú hodinové, srdcervúce, romantické výlevy, a nepotrebujú ani miliardové vizuálne efekty - tento film je jasným dôkazom, že to ani potrebné nie je. Stačí jednoducho vybrať sympatických hercov (ktorí dokážu dobre zosobniť životný štýl nemeckých teenagerov), kostru príbehu, ktorá by letela a slušného kameramana, a už to funguje samé od seba. Ten film je proste vo všetkých smeroch iný, cítiť z neho tú nemeckú náturu, snahu a úprimnosť a to sa mi páči asi najviac. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Scénář k filmu byl napsán podle stejnojmenného románu Wolfganga Hohlbeina. (tzv)

Reklama

Reklama