Reklama

Reklama

Horákovi

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2006–2007)

Hrají:

Igor Bareš, Lucie Benešová, Hana Vagnerová, Jan Hraběta, Jakub Chromeček, Jan Komínek, Marek Zeman, Mariana Prachařová, Ctirad Götz, Nela Boudová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(39)

Jan a Lucie spolu v období dospívání chodili, ale když dosáhli plnoletosti, tak se vydal každý svou cestou. Lucie odjela do Brna, vdala se tam, měla dvě dcery a dosáhla více než dobré životní úrovně. Přesto však nebyla šťastná a rozhodla se rozvést. Jan nikdy ze čtvrti, kde od mládí žil, neodešel. Před pěti lety ovdověl a od té doby se musí sám starat o své tři syny. Jan a Lucie se náhodou po letech setkají. Oba cítí, že láska mezi nimi nikdy nevyprchala, a tak se rozhodnou společně vytvořit novou rodinu. Svatba je výchozím bodem, který otevírá příběh celého seriálu. Na obřadu a hostině se seznámíme se všemi hlavními i vedlejšími protagonisty. Jako jsou Janovi synové. Nejstarší Tomáš, který má do dospělosti už jen krůček. Prostřední Ondřej je rozený rošťák a nejmladší Kuba zatím vše pozoruje ze své dětské perspektivy. Je tu i Janův bratr Stanislav, který spolu s Janem provozuje malou rodinou hospůdku U Horáků, kde mají ty nejlepší pivní klobásky. Vedle Lucie stojí její dvě dcery Tereza a Eva. Evě chybí jen o něco málo větší krůček do dospělosti než Tomášovi. Mladší Tereza je zapřísáhlou vegetariánkou a ochránkyní zvířat. A nesmíme zapomenout na Zdenu, matku Lucie, která je stejně jako její dcera dámou z dobré rodiny. Tedy z „lepší“, než je ta Janova... alespoň z jejího pohledu. Každý z následujících dílů je vždy otevřen vnitřním komentářem nejmladšího z Janových synů Kuby. (Česká televize)

(více)

Recenze (289)

eJacques 

všechny recenze uživatele

...Lidi co blázníte?... Skvělý seriál, co díl to bezva zápletka, pěkná kamera, postavy k popukání (Eda a v závěsu Patrik)... Když se podívám ke konkurenci ČT co ti "vyrábějí" (všechna ta Rodinná pouta, Ordinace a podobné telenovely nebo spíš nesmysly), chce se mi brečet... Už jen proto tohle vytahuji nahoru pěti hvězdama... ()

Allan odpad!

všechny recenze uživatele

Kopnout do této televizní mrtvoly je snadnějsí, než např. do podobně kultovní Pošty pro tebe, neboť ona se alespoň může vymlouvat na svázanost mezinárodními licencemi, zatímco Horákovi jsou jen a jen naši malí čeští novodobí Nováci. Tudíž se omezím na jeden jediný povzdech: "Igore Bareši, proč?!?!" ()

Reklama

Nerd4Dreaming 

všechny recenze uživatele

Vypni mozek a koukej. Peripetie 2v1 rodiny, která neurazí ani nenadchne, celkem vtipné situace zabíjí ABSOLUTNÍ neuvěřitelnost chování aktéru, je to prostě pohádka, v 80% případů by se takhle nikdo nezachoval. Hodně zachraňují Jakub Prachař a Igor Bareš. V rámci jiných český tv seriálů je to ovšem pořád "kvalita".. achijo.. 3* ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Česká televize jde ve své vlajkové seriálové tvorbě nějakým divným směrem. Opustila výpravné projekty s osvědčenými tvůrci (obvykle adaptace klasických děl české literatury - viz třeba Bylo nás pět) a začala natáčet cosi jako mutace světově úspěšných sitcomů. Ach jo... Osobně chápu, že se musí šetřit, ale šetřit takovýmto způsobem mi přijde velmi nešťastné. Navíc - nejvíce je zde šetřeno na originalitě a dobrých nápadech. Český Krok za krokem se prostě hrubě nepovedl... (Soukromý dovětek: Zvláště mě jakožto učitele na tomhle seriálu dráždí, jakou medvědí službu poskytuje českému školství hrubým zkreslováním společenského statusu a ekonomické síly českých učitelů. Rád bych slyšel od tvůrců Horákových, proč mají všechny učitelky manžele kupující si na počkání kabriolety za 800 tisíc a zájezdy kolem světa vlastníce přitom fotbalové kluby atd. Před českými školami ale takové auta rozhodně neparkují. Proč se třeba do nějaké školy nejdříve nezajdete podívat a nezeptáte se tam, kolik bere taková místní učitelka?! Až budeme zase žádat navýšení platů, aby za tak směšné peníze přišli do škol vůbec nějací mladí absolventi pedagogických fakult, veřejnost bude i díky vám se svou zkreslenou představou proti...) ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Tak jsem viděla jeden díl. Prostě se mi nechtělo dneska číst titulky ani si lámat hlavu z cizím jazykem, tak jsem vzala za vděk českým seriálem na české televizi. Nechápu, kde se tu vzal ten žánr Drama... Snad sitcom. Ale vtipný to taky nebylo. Herci vyslovovali s příšernou dikcí, všichni byli neskutečně prkenní. A toho slibovaného sexu tam taky moc nebylo. :-)))) No, příště raději nebudu líná a pustím si raději nějaký ten otitulkovaný film. :-)))) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (37)

  • Když chce Ondra (Jan Komínek) svým novým sestrám zkazit snídani jakýmsi přípravkem, Kuba (Marek Zeman) o něm prohlásí, že to je pro jeho rybičky. Ty se ale v celém seriálu ani jednou neukážou. (Nick321)
  • Když během ilegální pokerové hry Eda (Ctirad Götz) ukáže jako svůj trumf dva páry, můžeme zábleskovitě vidět, že Matěj (Oldřich Navrátil) měl v ruce mnohem vyšší trumf, přesto karty skroušeně pokládá s tím, že Eda vyhrál. (Nick321)

Reklama

Reklama