Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Příběh je béčko jako sviňa, které každou minutou sklouzává od zajímavého do druhořadého a velmi neoriginálního děje. Ale na druhé straně je v hlavní roli Dennis Quaid. Neskutečně si film užívá a je radost ho sledovat jako znaveného a ošuntělého detektiva (opak proti - pro něj - úspěšnému Úhlu pohledu). A Jonas Akerlund na režijní stoličce se vrací se svými svižnými montážemi a makrozáběry - jak osvěžující je jejich použití u obyčejné žánrové detektivky. 60 % ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu ne. Těšil jsem se na povedenou vykrádačku ze Sedm (něco jako Vraždy podle Jidáše) se solidním hereckým obsazením a nafasoval jsem rozplizlou nicneříkající nudu s náboženským motivem, který tam neměl co dělat a kde mi bylo v půlce jasné, kdo je ten hlavní jezdec, což mělo být zřejmě šokující zjištění na konci. Dennis Quaid byl hroznej a k smíchu, když docházelo na scény, v nichž neohrabaně svíral pistoli a Peter Stormare, na kterého jsem se těšil, se tam mihnul snad na dvě minuty. Ziyi Zhang toho prostoru taky moc neměla, ale já mam zkrátka pro tuhle Číňanku slabost, takže těch 15% patří jí. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Životem utahaný detektiv Dennis Quaid (stylizovaný do Harrisona Forda) řeší brutální sérii rituálních vražd. Řeší ji uprostřed zimy, atmosféra je proto patřičně mrazivá. Kamera využívá každé příležitosti řádně se předvést, příběh se rozjíždí svižným tempem a Zhang Ziyi vypadá nebezpečně mile. Pak ale zajímavý thriller zabředne do rutiny tuctových detektivek a pokusem o velký, nečekaný zvrat se tak akorát dorazí. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Dalsi slaby klon Se7en? Totalne! Slibne tema jezdcu apokalypsy, slibne herecke obsazeni, ale ve vysledku naprosto zbytecny a nudny film. Zajimalo by me jak dlouho je jeste bude bavit natacet podprumerne detektivky o chytani vraha vrazdiciho podle bible uprostred spinave americke metropole. Skoro bych dal 1 hvezdicku, ale vzhledem k me slabosti pro asiatky pridavam dalsi bonusovou za Ziyi Zhang. 3/10 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nevím, kdo tyhle obskurní příběhy vymýšlí, ale Jezdci Apokalypsy jsou jen další fádní a trochu nanicovatou replikou geniálního Fincherova Sedm. Ovšem tam, kde David Fincher předvádí brilantní filmový opus a nechává vyniknout své mistrné režii, tam klipový specialista Jonas Åkerlund ukazuje, že není úplně sice špatným režisérem, ale sama režijní složka kvalitu snímku neutáhne - problémem je totiž nepovedený a lacině vyznívající scénář, který celý snímek sráží do podprůměru. Dave Callaham je takový hollywoodsky typicky plytký pisálek a to, že se podílel na scénáři filmové adaptace 3D počítačové střílečky Doom, asi hovoří za vše... Odradit by mělo i jméno producenta Michaela Baye, jeho okázalá snaha naimplantovat do každého svého snímku patetické scény se tu transformovala v nejen závěrečný melodram s rozměry jihoamerických telenovel, podbarvený navíc hudbou Jana A. P. Kaczmareka, což pro mne bylo asi největší zklamání. Abych byl ale objektivní, nebýt béčkově vedené dějové linky, tak Jezdci Apokalypsy nejsou zas takovým propadákem. Jde spíše o průměrný temně detektivní thriller, kterých tu od dob Sedm byly natočeny již desítky... Podobné filmy: Vraždy podle Jidáše, Podezření nula, Podnájemník ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Roli Krupy hrál původně Neal McDonough. Natočil všechny své scény, ale téměř rok poté nebyl k dispozici k dotáčkám v Chicagu, nahradil ho proto Chelcie Ross. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy si Aidan Breslin (Dennis Quaid) omývá obličej v umyvadle, si namočí i vlasy, po střihu však má vlasy zase suché a učesané. (dandislav1991)

Reklama

Reklama