Reklama

Reklama

Chobotnice z II. patra

(seriál)
  • Západní Německo Die Tintenfische aus dem zweiten Stock
Rodinný / Komedie
Československo / Západní Německo / Švýcarsko / Rakousko / Francie / Portugalsko, 1986, 3 h 52 min (Minutáž: 56–59 min)

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Pavel Zedníček, Dagmar Havlová, Milan Šimáček, Žaneta Fuchsová, Jaroslav Moučka, Jiří Kodet, Nina Divíšková, Vlastimila Vlková, Vlastimil Bedrna (více)
(další profese)

Epizody(4)

Čtyřdílný příběh autoři Ota Hofman a Jindřich Polák rozehráli v kouzelném prostředí pražské Kampy, kde o zázraky není nouze. Patří k televizním pořadům, k nimž rádi usedají děti i dospělí diváci.

V úvodní části se seznámíte s rodinou Holanových, maminkou, sboristkou Národního divadla, tatínkem, řidičem kamionu, a jejich dětmi Evou a Honzou. Uvidíme, jak dopadla jejich vysněná dovolená, co způsobilo, že výzkumná vědecká výprava přišla o slibný výsledek svého bádání a především, jak se zrodily dvě sympatické chobotničky – Zelená a Modrý. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ach, moje milované chobotničky. Srdeční záležitost z dětství, neodmyslitelně spjatá s každými Vánoci. Úžasné namluvení chobotniček, báječný humor, důvěrně známé lokace staré Prahy, hvězdné obsazení a především a v první řadě - nádherná hudba Angela Michajlova. Tohle je nestárnoucí podívaná, kterou budu navždycky bezmezně zbožňovat a která nikdy neomrzí. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Podle mě neexistuje člověk, který by neznal Chobotničky... nebo snad ano? 🤡 Pro mě je naprosto nejlepším a nejoblíbenějším dílem právě nevydařená dovolená v Portugalsku.💀 Ropa, zapadlé auto v písku, ten strašně starý karavan … ups. A když se na film/seriál podívám zpětně, uvědomuju si, jak moc je to smutná a depresivní záležitost. Děti jedou na dovolenou s rozhádanými rodiči těsně před rozvodem, najdou nějakou podivnou hmotu, do které se zamilují, což na mě působí tak, jako kdyby nikdy neměly žádné hračky, nebo se nic netušící vykoupou v moři plném ropy a následně jedou na policii wtf. 👍🏻 Jiřina Bohdalová je opravdu schopná svým hlasem přivést k životu i starý škrpál a Oldřich Kaiser spolu s Josefem Bláhou jako španělští policajti byla naprosto dokonalá kombinace, asi první a poslední, každopádně velmi líbivá. 🕺🏻 A PS: Věděli jste, že právě tam v Portugalsku z recese Oldřich Kaiser spolu s Josefem Bláhou v těchto kostýmech španělských policistů pokutovali řidiče a řídili dopravu? ()

Reklama

Inozuka 

všechny recenze uživatele

"George nás rozkrájí!" Parádní nápaditý seriál o kusech záhadné plazmické hmoty, z níž děcka Holanovic uplácají dvě rozdivočelé a zvědavé chobotničky. Spousta gagů (všechno na půl) a výborných nápadů (jiskření, mazání písmenek...) plus solidní herecké obsazení a německá produkce. Kvalita tedy zaručena. Už jako dítě mě uchvacovala atmosféra Kampy a nesnášel jsem operní zpěváky. Zjišťuji, že to mi zůstalo... A ta hudba, to je hit jako blázen! ()

dolik25 

všechny recenze uživatele

Na "chobotničkách" jsem vyrostl a zůstávám jim věrný dodnes. Dnes již jako dospělý oceňuji dobře napsaný scénář, kdy se pobaví nejen děti, ale i dospělí, pěkná hudba Angela Michajlova, krásné lokace skvěle nasnímané Emilem Sirotkem. Asi netřeba vyzdvihovat "dabing" Františka Filipovského i Jiřiny Bohdalové, i "manželský pár" Zedníček a Veškrnová se povedl, včetně vykreslení manželských problémů i sousedských vztahů. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Tenhle miniseriál už patří k mému každoročnímu výběru filmů, které musím vidět, jinak by to Vánoce ani nebyly. Vánoční je sice jen jeden díl, ale vždycky ve mě vyvolává vzpomínky na moje dětství a když tohle film umí, nemůžu ho mít nerada, je to nostalgie. Příběh Zelené, Modrého, Evičky, Honzíka a jejich rodičů je napínavý, ale i srdečný, legrační a prostě takový snový. Navíc se mi tam děsně líbí, že se to odehrává na Kampě. Nejsem Pražačka, ale díky chobotničkám je pro mě okolí Čertovky tím nejmystičtějším místem Prahy. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • V knižní předloze Oty Hofmana se můžeme dočíst, proč si Holanovi zvolili za cíl dovolené právě Portugalsko. Jan Holan (Pavel Zedníček) přinesl glóbus, roztočil jej a vyzval Andreu (Dagmar Havlová), aby někam zapíchla prst. Pod ním pak našli Lisabon. (Haller)
  • Počas natáčania sa zamilovala Dagmar Veškrnová-Havlová (Andrea Holanová) do vtedy ženatého pomocného režiséra Jiřího Ostrého čo neskôr vyústilo do jeho rozvodu. (Raccoon.city)
  • Kajakářka, která se na Vltavě v Čertovce převrhne, je švagrová olympijské vítězky v kanoistice Štěpánky Hilgertové. (sator)

Reklama

Reklama