Reklama

Reklama

Mumie: Hrob Dračího císaře

  • USA The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (více)
Trailer 1

Dobrodruha Ricka O´Connella na výpravě do Šanghaje doprovází syn Alex, jeho žena Evelyn a její neustále reptající bratr Jonathan. Cestou narazí na císařskou hrobku nelítostného Dračího císaře, kterého střeží 10 tisíc příslušníků slavné terakotové armády, hliněných soch do nejmenšího detailu vykreslujících válečníky z doby před dvěma tisíci lety. Jde o vojáky mocného čínského vládce, jež společně s jejich pánem proklela zhrzená a oklamaná čarodějka, kterou Dračí císař připravil o milence. Když ale mladý Alex nedopatřením probudí vládce z jeho věčného spánku, musí požádat své rodiče o pomoc, protože jen ti si dokážou poradit s nemrtvými. Na nehostinném Dálném východě ale všichni tři záhy zjistí, že zdejší mumie jsou úplně jiné než ty egyptské, stejně jako nebezpečí, kterým budou muset čelit... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (868)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Skoro všechno špatně. Tímto uvaluji na Roba Cohena kletbu Hom-Dai, protože totálně posral moji oblíbenou filmovou sérii. Já myslel, že se dost ztrapnil u Stealthu, ale ne, on musel upustit svoji nudně-digitální slinu zrovna tady. Tak tedy ano, film je, co se efektů týče, poměrně velkolepý, avšak mnohé z nich působí docela spektakulárním dojmem, jsou až moc počítačové a navíc nemají žádný drajv, žádnou větší úchvatnost a razanci. Ona vůbec atmosféra prvních dvou dílů sem jaksi nedorazila. Samozřejmě je to způsobeno režisérem, ale těch prvků bude více. Místo Rachel Weisz se sem přišla pohřbít Maria Bello, jejíž postava zdrhla z nějaká bolívijsko-ekvádorsko-urugvajské telenovely. Charizmatickému Voosloově Imhotepovi má konkurovat Jet-liho císař, trojhlavý drak a namakaný prase v jednom. Paráda. Hudbu hodnotím slovem odpad s vykřičníkem a souboje slovem odpad s dvěma vykřičníky. Drobátko se stříhalo. Hlášky se ztratily někde v časoprostoru anebo prostě z toho hroznýho scénáře utekly. Film aspoň trochu zachraňuje Brendan Fraser, protože jak John Hannah, tak Luke Ford mě ani maličko neoslovili. Celkově je to nadmíru drahá nuda, asi jako Evan Almighty. 145 miliónů dolarů(rozpočet)/392 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/51 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Rick O'Connell je pořád frajer, ale vše ostatní je špatně. Otcovsko-synovská linie nefunguje jak díky nulové chemii, tak díky faktu, že Luke Ford vypadá pomalu starší než Brendan Fraser. Maria Bello, jakkoli ji mám jako herečku rád, je castingovým přehmatem roku. Její "nová" Evelyn naprosto postrádá roztomilost té "staré", nemluvě o faktu, že snaživým britským přízvukem skutečnou Britku zkrátka nenahradíte - jiný styl herectví, úplně jiný projev. Michelle Yeoh a Jet Li mají epizodní role, přičemž i těch několik málo soubojů, ve kterých se objeví, se v záplavě triků ztratí. Zůstává tak akorát povedená výprava a sem tam vydařenější fórek. To ale nezachrání fakt, že trojka (na rozdíl od předchozích dílů) není dobře promazaným strojem, neboť se výrazně pozměnil tvůrčí tým a je to znát – chybí tomu ta klíčová souhra, díky které byla jednička geniální a dvojka snesitelná… ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mummy: The Tomb of the Rob Cohen. Dotaz a jedna z mála vtipných hlášek filmu:"Should I quit drinking?“ jako by vypadl z úst režiséra této nezdařilé exhumace. Protivný synek Alex s minimem zděděného charismatu a ubíjející scény rodinných rozmluv vám položí na víčka pytle cementu. Prošedivělý vlkodlak z Van Helsinga, co odjel na důchod do hor vydávat se za Yettiho a Jet-Li, měnící se v hopsajícího prasopsa vám je zamáčknou definitivně. Peru? Prosím už ne. Mějte úctu k mrtvým.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na téhle Mumii je něco hodně zlého, nechutného a špatného, co se událo ze strany tvůrců, a to je náhrada Rachel Weisz za tu divnou ženskou, Mariu Bello. Hnus, nic otravnějšího a horšího jsem dlouho neviděl, zkazila tím pro mě celý film, protože to co ona tam ze sebe vydává je fakt hnus největšího kalibru, a na druhým místě jsou hned tvůrci, kteří to vůbec nechali dovolit vzniknout. Jinak příběh samotný na tom popravdě až tak špatně není, když se veme fakt, že mumie se objevili už i v Číně. Já jen doufám, že tahle už trilogie, má to nejhorší za sebou, a pak to bude v pohodě, snad. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Fuj. Mumii miluji, Mumie se vrací je skvělé pokračování. Ale tohle? Rob Cohen není Stephen Sommers. Maria Bello není Rachel Weisz. Jet Li není Arnold Vosloo. Ve prospěch třetí mumie toho moc nedělá ani Brendan Fraser a ani John Hannah. Líbilo se mi několik, opravdu jen několik scén (ta úvodní, yettiové a část závěrečné "bitvy"), ale celkově jsem byl hodně zklamaný. Díky alespoň za sympatickou dvojku Michelle Yeoh a Isabella leong. Z Mumie se díky Cohenovi vytratila všechna hravost, zbyla bez nápadu natočená 112 minut trvající splácanina, která doufám prodělala natolik, že už čtyřku nikdo točit nebude. Jedině Sommers, ale tomu nevěřím.__P.S. Edelmanovy povedené hudby je pro tohle škoda. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (56)

  • Tvorcovia filmu úzko spolupracovali so štúdiom Rhythm and Hues, ktoré pre nich vytváralo napr. efekty s kovovými koňmi a celú šanghajskú naháňačku. Ďalšia spoločnosť, ktorá sa venovala špeciálnym efektom, bola Digital Domain - mala na starosti napríklad oživenie terakotovej armády. (Greenpeacak)
  • Himaláje, které ve filmu ukrývají tajný vchod k jezeru věčného života, byly vytvořeny uměle v Montrealu. (Amplifier)
  • Tvorcovia čelili veľkým problémom týkajúcich sa šanghajskej naháňačky, pretože ulica mala byť dobovo zaradená do obdobia 1945 až 1947. Žiadna ulica v Šanghaji teda nepripadalo do úvahy. Neskôr zistili, že v danej oblasti je štúdio, kde je dobový Šanghaj pre filmové účely neustále k dispozícii. (Greenpeacak)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

11.06.2009

Pro Roba Cohena zřejmě ano. Jeho dalším filmem měl být návrat k hrdinovi, kterého kdysi s Dieselem docela úspěšně uvedli na plátna kin, přičemž rozstříleli nejen Prahu, ale i velehory tyčící se těsně… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Sindibád pluje do Číny

Sindibád pluje do Číny

20.12.2008

Už to vypadalo, že proslulý orientální mořeplavec šel nadobro ke dnu. Projekt s názvem The 8th Voyage of Sinbad měl režírovat Rob Cohen, který chtěl do hlavní role Keanu Reevese. Dokonce ukecal k… (více)

Reklama

Reklama