Reklama

Reklama

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 11

Recenze (510)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Aj keď uprednostňujem komiksové sólovky a menej akčné filmy, The Flash je v rámci žánru majstrovský kúsok spektakulárneho popcornu o superhrdinoch, s vyprecizovaným scenárom, ktorý poskytuje adekvátnu kombináciu pokračovania, originu (fakt veľmi umne zapracované), cameo rolí rôznych hrdinov, humoru i fatálneho príbehu, ktorý lomcuje svetmi, čím je v rámci filmov možno najbližšie tomu, ako sú písané komiksové romány. A je tu pravdaže aj adekvátna dávka fan servicu, ktorý neupútava celú pozornosť (vo svete Keatonovskeho Gothamu sa dalo fanúšikom naservírovať oveľa viac), ale v správnom momente naservíruje totálnu bombu (a nemyslím tým posledný záber, ALE VEĎ VIETE KOHO!!!). Vizuálne je to nádherné a úvodná akčná scéna môže ísť do učebníc ako točiť tímovky. Až mi je strašne ľúto, že toto univerzum - hoc zaslúžene - ide do koša. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nechtělo se mi do tohoto filmu. DC ve mně stále budí mírnou nedůvěru, byť se s každým dalším filmem reálně zmenšuje, a k tomu se hlavní role zhostil Ezra Miller, nejnesympatičtější tvář Hollywoodu současnosti. Jenže chyba lávky diváku. DC s každým dalším filmem vstává z popela a podkopává současnému Marvelu hrob. Flash je totiž neuvěřitelně příjemná, odpočinková záležitost, která si jednoznačně zaslouží statut adekvátního blockbusteru. Ezra Miller je možná pro kdekoho krypl nemytej, ale tady se asi po psychině srovnal a střihnul si sympatickou dvojroli jak z partesu. K tomu je tu celá řada super odkazů na různé paralelní dimenze a divák musí být nadšen. Především návratem Michaela Keatona, co si budem. Ve výsledku je tento kousek nečekaně dobrým superhrdinským dobrodrůžem s klasickým tématem časového paradoxu, o kterém, když to nečekáte, o to víc Vás potěší. Mě teda potěšil fest. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ach jo, tvůrci tohohle mišmaše tomu Bobovi Galeovi fakt naložili...ale zatímco v BTTF fungovalo vše na 120%, zde si člověk užije jen sem tam nějaký vtípek a občasný rodinný moment. Začátek celkem šlapal (akce s nemocnicí), ale čím víc ke konci, tím víc všeho (Nicolas Cage, proboha, proč?!) a paradoxně ničeho. 50%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Některé věci nemají řešení, je třeba nechat je plavat.- E. Miller je mi extrémně nesympatický, což jsem se snažil skousnout. Hlavní motiv filmu je jasný - láska. V kultuře je jí tolik, že už je na ni (v kultuře) asi leckdo alergický, případně je vůči ní imunní. Mně se ale líbilo, že zde je dána do protikladu se sobectvím. A není to vůbec jednoduché, máme-li se vzdát někoho pro druhé...ne, není. Jako celek je film nevyvážený, na druhou stranu plyne přesně tak jako příběh v comicsu, čehož si zejména nečtenáři comicsů nebudou vědomi. Osobně bych vystřihnul půl hodiny žvanění, byť chápu tu potřebu vysvětlovat, jelikož tenhle film není pro starý. Nejvíce se mi líbila scénka s nemluvňaty, která by obstála jako samostatný kraťas. Návraty do minulosti a snaha o nápravu čehokoliv jsou ve filmu poměrně stará věc, koneckonců je tu i odkaz na kultovní Návrat do budoucnosti. Výborná byla camea, asi inspirace v jednom z posledních Spidermanů, a v rámci Supermanů mě potěšili ten doposud (i po dlouhých letech) stále nejlepší i ten, co si ho nikdy nezahrál, ale moc by býval chtěl...tak si alespoň střihnul Draculu a nyní cameo. Nechci se nikoho dotknout, ale pro ty, co byli hrubě nespokojeni, tenhle film určen nebyl, páč už jsou věkem jinde... z velmi dobré muziky mě nejvíce potěšili The Cult. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Kdyby Sam Raimy a Zack Snyder měli syna a ten natočil superhrdinský film, dostali bychom Flashe. Byť to zní nesourodě a ujetě, tak to nějakým záhadným způsobem Muschietti ukočíroval a funguje to. Má to určité kvality přiznané lacinosti a otřepanosti, které střídá epika, která má koule. Asi nejkomiksovější hraný film za dlouho dobu tím, jak levné a ujeté nápady má, ale zároveň skrze dravou, hravou kreativní režii vám vznikají často obrazce připomínající komiksové panely. Největší překvapení je asi fakt, že to opravdu a čistě stojí na Barry Allenovy jako Flashovi a zbytek je jen koření. Musím i pochválit chytře zamaskovaný origin, který není vlastně origin, ale jen starší Barry mentoruje svoje mladší já a divákům tak vše přirozeně vysvětluje a ukazuje. Není to tak sourodý, soudržný a funkční jak by mohlo být. I tak jde o povedenou pecku, která má prostě grády a vizuální hravost, skrze kterou jsou mi slabší efekty vcelku u zadku. Zábavný komiksový popcorn! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (47)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Reklama

Reklama