Reklama

Reklama

Supergirl

(seriál)
Trailer 1
USA, (2015–2021), 89 h (Minutáž: 38–47 min)

Hrají:

Melissa Benoist, Chyler Leigh, Calista Flockhart, Jeremy Jordan, Laura Benanti, David Harewood, Dean Cain, Helen Slater, Faran Tahir, Mehcad Brooks (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(126)

Aby Kara Danvers odvrátila katastrofu, odhalí své schopnosti a pravou identitu: je sestřenicí Supermana, známou jako Supergirl a ochránkyní National City. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (118)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Divím se tak negativnímu přijetí. Mně to přijde docela dobré. Už jenom začátek je jiný než ve filmu. Ale co už, je to prostě politika DC to nepropojovat. Takže 12-ti letá Kara Zor-El je vyslána svými rodiči z umírajícího Kryptonu, aby na Zemi hlídala svého bratrance Kala Ela. Po cestě ale uvízne ve Phantom Zone. Tam stráví dalších 24 let. Poté, co se dostane na Zem už je Kal dospělý a zachraňuje Zemi jako Superman. Ona teda ještě musí vyrůst. O 13 let později pracuje ve novinářské firmě Tribune v National City. Snaží se své schopnosti skrývat. Nenadálý slet událostí ji ale donutí je použít a odhalit se na veřejnosti. Poté zjišťuje, že její nevlastní sestra Alex pracuje v tajné vládní organizaci DAO. Ta se snaží bojovat proti hrozbě z vesmíru. Spolu s Karou totiž na Zemi spadlo i celé kryptonské vězení Fort Rozz. Má tedy o zábavu postaráno. Jinak představitelka Supergirl je docela roztomilá. :) Postupně bojuje proti různým záporákům i své rodině. Potěšila mě přítomnost Martian Manhuntera. 1. série je u konce a končí trochu otevřeně. Ve 2. sérii do děje vstupují Superma a Mon-El. Přibývají komplikace a záporáci. Přidá se řada dalších postav. Pro Karu to ale opět není žádný problém. 3. série je o něco temnější. Objevuje se v ní záporačka Reign, která chce ze Země udělat nový Krypton. Kaře přijde na pomoc i Liga superhrdinů z budoucnosti. "Právě jsem odpálila homerun, nebo jak se říká tomu, když se ti něco povede v hokeji." :D ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Pilot: Stejně jako pilot Flashe ani tento nový komiksový seriál mě příliš nenadchnul. Pilot by měl navnadit, ale tady se to příliš nedaří. Máme tu příjemně roztomilou a naivní hlavní hrdinku v podání Melissy Benoist a nástřel možností tohoto komiksového světa, ale na tu druhou přesahující stranu, nepříliš dobré triky, což u postavy takových schopností docela zamrzí, hloupé dialogy a chování postav, podivnou vládní organizaci a nepřesvědčujícího záporáka, který bude nejspíš celou sezónu tahat za nitky dějových zvratů. Škoda také nepropojení se světem Man of Steel, tady je od začátku jasné, že díky odlišnému originu Supermana, se asi žádného camea z filmové odnože DC Comics nedočkáme. Jako odpolední bezmyšlenkovitý oddych klidně, ale větší potenciál z toho zatím nekouká. 5/10 ()

Reklama

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Pilot: Ve výsledku nijak závažný průser, ale zároveň ani výjimečný počin. Po porno skandálu a následném vyhazovu z Glee si Melissa napravuje reputaci (ač její úmyslná roztomilost místy hraničí s přehráváním). Zásadním problémem je celkové pojetí. V současné době, kdy komiksové adaptace cílí především na temnotu a co největší realističnost působí Supergirl jako kastrát z devadesátých let (naprosto stejná negativa, jako svého času Smallville). Na jednu stranu je škoda potenciálu a obsazení (Calista "Ally" Flockhart si svou ďáblici užívá s grácií, Chyler Leigh si od dob Greys Anatom s letadly příliš nepolepšila a camea Deana Caina a Helen Slater a.k.a. Superman 1993 a Supergirl), ovšem na stranu druhou si tenhle růžový dívčí sen nezaslouží takto zvýšenou pozornost. 50% ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Pilot překvapivě o dost lepší, než trailer naznačoval. Přesto Supergirl nesahá ani po kotníky svým seriálovým bratrům. Zatímco Arrow udělá z jedněch z hlavních postav lesbičky, nikdo ani nemrkne. Arrow i Flash mají po svém boku ženské partnerky a superhrdinky, o Agents of SHIELD ani nemluvě, a nedělají z toho velké "haló", avšak jakmile se v National City objeví ženská hrdinka, tvůrci o tom musí mluvit alespoň třikrát během deseti minut... Supergirl je hodně daleko od super, jak se dalo očekávat, ale druhou šanci si zřejmě zaslouží... Update po shlédnutí všech epizod: Druhá šance se vyplatila. Závěr těžko uvěřitelný, ale přesto mi bude seriál chybět. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Supergirl je díl od dílu lepší a lepší. Zatím mám shlédnuto 17 dílů z první série a příští týden mě čeká crossover s Flashem, což bude určitě pecka. No a jinak je to zábavný komiksový oddychový seriál. Rozhodně se nedá říct, že čistě pro puberťáky nebo pro holky. Potěšilo mě taky občasné zjevení bývalého Supermana Deana Caina ("I know everything about Superman."), občasné zjevení CGI Supermana (a zároveň naštve fakt, že se Superman v jiné podobě objevit nesmí), chatovací konverzace mezi Supergirl a Clarkem jsou velice vtipné (vůbec se vám do toho nikdo nemůže hacknout :-)) a objeví se tu víc než dost méně známých postav ze světa DC, což je fajn. Jenom si nejsem jistý, jestli ztvárnit Jimmyho Olsena jako nabušenýho charismatickýho černocha, byl úplně nejlepší nápad. Nevadí mi to, ale trošku hůř se na to zvyká :-) ()

Galerie (1 882)

Zajímavosti (34)

  • Když zápasí Superman/John Deagan a Superm ze Země-38, žena která je vidí vykřikne „Bizzaro“. Bizzaro je Supermanův protipól, častá záporná postava v příbězích o muži z oceli. Je jeho naprostým opakem, ale má jeho schopnosti. (spacemaster)
  • Hlavní záporačka této série Reign (Odette Annable) se poprvé objevila v komiksu „Supergirl (vol. 6) číslo 5“ v březnu 2012. (JG9)
  • Calista Flockhart (Cat Grant) prerušila zmluvu o účinkovaní v Supergirl hneď čo bolo oznámené, že už nebude ďalej situovaná priamo v L.A., ale vo Vancouveri (Kanada). Premiestnenie lokality natáčania na chladnejšie miesto bolo aj dôvodom, prečo Melissa Benoist (Supergirl) apelovala na zmene svojho kostýmu. (Broccoli_)

Související novinky

Cage málem znovu hrál Supermana

Cage málem znovu hrál Supermana

08.12.2019

Chystaný speciál Crisis on Infinite Earths nabídne crossover mezi doposud největším počtem televizních superhrdinů od DC. Kromě stálých herců, co mají na stanici CW vlastní seriál, se pak dočkáme i… (více)

Green Lantern dostane seriál

Green Lantern dostane seriál

30.10.2019

Chystaná služba HBO Max odhalila svůj budoucí obsah a mezi novinkami se teď čerstvě objevil taky připravovaný projekt od DC, hraný Green Lantern. Seriál povede producent Greg Berlanti, který… (více)

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Reklama

Reklama