Reklama

Reklama

Legendy zítřka

(seriál)
  • USA Legends of Tomorrow (více)
Trailer
USA, (2016–2022), 77 h 8 min (Minutáž: 41–44 min)

Hrají:

Victor Garber, Arthur Darvill, Brandon Routh, Dominic Purcell, Wentworth Miller, Caity Lotz, Ciara Renée, Franz Drameh, Falk Hentschel, Casper Crump (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(110)

Tajemný „pán času“ z budoucnosti dá dohromady nesourodou skupinu superhrdinů a padouchů, aby zachránili svět před mocným zlem. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (107)

holub109 

všechny recenze uživatele

Již po prvním díle jsem byl spokojený. Cestování časem mě vždycky bavilo a zde ho je opravdu hodně. Jsem rád, že seriál nepoužívá příliš mnoho nových postav, ale vrací se mé milované postavy z Arrowa a Flashe. Akce je zde relativně hodně, více mě však bavilo setkávání Legend s pravými historickými osobnostmi. Hudba a cestování do budoucnosti byla také zajímavá. Bohužel jsme se rozloučili s jednou z mých nejoblíbenějších postav celého universa Není to žádný zázrak, ale již teď jsem natěšený na další sérii. 1. série - 80% ()

Bube1 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavná a atraktivní super-hrdinská/padoušská týmovka z dílný tvůrců Arrowa a Flashe. Největším tahákem Legend je fakt, že na poli televizní komiksové produkce tady nic většího ani epičtějšího zatím nebylo. Postavy jsou super-cool, zápletka zaujme a efekty velice slušné. Stanice CW tímto počinem utvrdila svou pozici na pomyslném trůnu TV komiksových adaptací a myslím, že jí dlouho nikdo nesesadí. EDIT: Po pár dílech je mi jasné, že Legendy se ubírají jiným směrem než Arrow s Flashem a ta změna je pro mě velmi osvěžující! Staví se tady na akci, tempu, neodbočuje se ke zbytečným vedlejším zápletkám, takže Vandal Savage má dostatek prostoru a jelikož tvůrci předpokládají, že postavy známe z ''prequelových'' seriálů, nezdržujeme se ani seznamováním s nimi. Závěrem - sedí mi to jako ušité na míru. :)) ()

Reklama

Lorge 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších "popkornových-superhrdinských" seriálů současnosti. Zatímco Supergirl a její bratříčci Arrow a Flash se poslední dobou berou čím dál tím vážněji, řeší osudová dramata a vztahové problémy, Legendy také řeší osudová dramata a vztahové problémy. Ale narozdíl od výše zmíněných kolegů to dělají s nadhledem a pořádnou dávkou komiksového humoru a akce, což Arrowovi vždycky chybělo a Flash o to přišel. Legendy mají švih, tým složený ze zajímavých postav a hromadu akce. Skvělým tahem je "sesbírávání" postav z jiných sérii, viz Constantinovy návštěvy (vraťte mu už kurva jeho seriál), hostování Hawkgirl a nyní nový přírůstek v podobě Wallyho Westa (ups, spoiler). A hlavně Damien Dhark v podání skvělého Neala McDonougha je konečně pořádný komiksový záporák, který je nejen správně šílený, brutální a nevypočitatelný, ale (opět) nebere se vůbec vážně a je vtipný. Jeho kofrontace s Legendami, kdy se s nimi bavý, jako se starými známými jsou svým podivným způsobem... milé. Rozhodně je to skvělá změna po "osudovém" Savitarovi, či po ledovém Ra´s Al Ghulovi. Yeah, Damien Dhark for fuckin´ president!!! ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Jeden z dôvodov, prečo som Legendy začala pozerať, bol Arthur Darvill. Keď sa ho však v druhej sérii zbavili, kvalita seriálu sa zvýšila - to bude asi kvôli tomu, že už nebolo všetko zamerané len na pomstu dosť otravnému záporákovi, ale že sa seriál v podstate zmenil na variant na ansámblového amerického Doctora Who (samozrejme ani zďaleka nedosahujúc jeho genialitu :-) Hlavný dôvod, prečo som sa vôbec obťažovala dopozerať 1. a začať 2. sériu, boli samozrejme Flash a Arrow. Ale začalo to vyzerať tak, že budem Legendy pozerať pre ne samotné. Po zhliadnutí 3. série zvyšujem hodnotenie na 4*. ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Perfektně fungující DC jízda , která vám dá v podstatě vydechnout až závěrem první série. Chemie celého týmu Legend funguje přesně tak jak má a i přesto, že občas se najdou v ději hluché místa, je tento seriál fakt skvělý. Zdejší hodnocení by nemělo nikoho odradit od toho , dát tomu šanci. Druhá série se nesla v dost podobném duchu, kdy v polovině nabrala opět dech a v samotném závěru to bylo opět perfektní. In the future, my friends may not be heroes, but if we succeed, they will be remembered as legends. ()

Galerie (1 379)

Zajímavosti (28)

  • V 15. díle 1. série "Destiny" použije dr. Palmer (Brandon Routh) číslo "googleplex". Nemá nic společného se společností Google, jde o deset na stou neboli jedna a sto nul. (spacemaster)
  • V 10. minutě Leonard Snart (Wentworth Miller) pronese větu: „Tohle není můj první útěk z vězení,“ čímž odkazuje na působení v seriálu Útěk z vězení (od r. 2005), kde vystupuje jako Michael Scofield. (M__)
  • Victor Garber (Martin Stein) pronese větu: „Ten, kdo tu loď (Titanic) postavil, by měl být zastřelen.“ Garber měl tu čest zahrát si ve filmu Titanic (1997), kde ztvárnil roli hlavního konstruktéra Titanicu, Thomase Andrewse. Odkazuje tak stejně, jako již dříve Wentworth Miller, na své dřívější působení. (M__)

Související novinky

DC přivede nového superhrdinu

DC přivede nového superhrdinu

18.03.2021

Studio Warner Bros a DC Films oznámili, že začínají pracovat na adaptaci komiksu Hourman. Prozatím existují tři verze této postavy, první byl chemik Rex Tyler, který vytvořil drogu zvanou Miraclo,… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (více)

Reklama

Reklama