Reklama

Reklama

Před miliony let vytvořily nadpřirozené bytosti zvané Strážci intergalaktickou policii Green Lantern, která chránila jednotlivé sektory vesmíru. Jeden ze Strážců Abin Sur byl po boji s nepřítelem vážně zraněn. Když jeho kapsle unikla na Zemi, pověřil svůj prsten - zdroj nadpřirozených schopností, aby našel jeho vhodného nástupce. Prsten na Zemi objeví mladého zkušebního pilota Hala Jordana, který má velkou dávku sebevědomí, neposlušnosti a lehkomyslnosti. Jeho zdánlivě bezstarostnou mysl ale trápí vzpomínka na smrt otce, který zahynul při jednom zkušebním letu. Když prsten přivede Hala k Strážci, vysvětlí mu, co znamená stát se Green Lanternem. Odešle ho na domovskou planetu OA, kde se začíná seznamovat s podstatou svého poslání. Vůdce Strážců ale mladíkovi nevěří a po jednom z cvičných bojů o sobě začne pochybovat i sám Hal. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 029)

genetique 

všechny recenze uživatele

Zhruba pred rokom som videl prvý trailer na Lanterna, po ktorom opadli všetky moje očakávania. Kino som vynechal, ale doteraz to ľutujem. Niekedy inštinkt sklame. Green Lantern má podľa môjho názoru jedinú vyslovene slabú stránku, a tou je nevýrazný záporák. Peter Sarsgaard mal dostať viac priestoru a záporák Parallax vytvorený z počítačových trikov jednoducho nedokázal vytvoriť tú správnu atmošku. Herci vôbec nie sú zlí, žiadne oscarové výkony samozrejme, ale Ryan svojho hrdinu zahral zodpovedne a ostatní sa tiež nemajú za čo hanbiť. Špeciálne efekty určite neudreli stopercentne, keďže v izbe mi chýba tretí rozmer, ale aj tak som bol užasnutý. A zvuk bol úplne úchvatný. Nechápem prečo je film tak podhodnotený. Možno preto, lebo neberie sám seba až tak vážne a servíruje nám trošku odľahčený pohľad na superhrdinu. Podobne stroskotal aj Hancock a je to škoda, pretože podobné filmy sa mi páčia, no toto vysiela jasný signál, že rozpočty sa im podobným tak ľahko schvaľovať nebudú. 80%. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Asi příjdu o třetinu bodů, ale Lantern se mi líbil o krapet víc, než Captain America ! Člověk prostě musí akceptovat, že jde na komiksovou hloupost, která má pekné triky a sympatického hlavního hrdinu, a bude se bavit královsky (... teda pouze za předpokladu, že nebude mít v polovině plnej močák, že jo). ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Velká nuda a Zelenou lucerničku posílám bojovat s Dardevilem o největšího sračko superhrdinu všech dob, přičemž mám dojem, že Zelenej vyhraje už jen díky tomu naprosto trapnýmu oblečku do kterýho by se nenvlík snad ani Superman a to je co říct, když polovinu života má na sobě červený spodky a líta s níma nad Amerikou. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Všichni jsou blázni jenom já jsem letadlo. Naivní osmdesátková pohádka (v moderním nazelenalém CGI neoprenu) o tom, jak se Hal Jordan přestal bát ve zpracování, které je podobně přeplácané jako Spider-man 3, ale mnohem zábavnější než třeba takový Superman Returns, byť samotní scénáristé viděli chytrost jen z vlaku. Škoda, že kiny prosvištěl, aniž by po sobě zanechal výraznější stopu. Takže zatímco ostatní píší o tom Why the World Doesn't Need Green Lantern, já jsem za jeho existenci zcela upřímně rád. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Na první pohled je všechno tak, jak má být. Ryan je sympaťák, Blake mokrým snem každého heterosexuála, který není slepý, trikařům někdo štědře platil přesčasy a nad tím vším drží ruku osvědčený hitmaker Martin Campbell. Jenže funguje to jenom napůl, ne, spíš tak na třetinu, protože zhruba tolik si ukousne ‚civilní‘ svět. Ten, kde lucerny svítí zeleně, se snaží bezbřehou naivitu zahalit do laciné pompéznosti, která asi vychází už z komiksu, ale na mě to působilo jak laciná pouťová atrakce, která (ruku na srdce) vypadá pěkně debilně. Není to nuda, furt to bliká, někdo pořád žvaní (docela často i vtipně), ale chybí tomu ona kapka oduševnělosti, která ze stejné pozice předem zatraceného záprtka určeného k hanobení, vysekala o půl roku dříve jednoho Asgardského boha. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (60)

  • Scenáristé brali inspiraci z "Green Lantern" komiksů "Emerald Dawn" (ten vypráví jak byl Hala Jordana přijat do Green Lantern Corps a stal se jejich nejsilnějším členem) a "Secret Origin" (moderní převyprávění prvních dnů Jordana jako Green Lanterna), stejně jako z práce Dennise O'Neila, Neala Adamse a Davea Gibbonse. (Caszidy)
  • Greg Berlanti napsal scénář už v roce 2007 a teoreticky jej mohl i režírovat, rozhodl se však, že se bude dál věnovat jinému filmu, a scénář se tedy dostal do rukou Martina Campbella, který původně o režii zájem neměl. (TomikZlesa)
  • V jednu chvíli bylo zvažováno zařazení Clarka Kenta/Supermana do příběhu prostřednictvím camea (měl být jedním z kandidátů na nového držitele prstenu). To ale bylo zamítnuto s tím, že tvůrci nechtějí těžit ze slávy jiného superhrdiny. (Caszidy)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Batman vs. Tučňák?

Batman vs. Tučňák?

31.05.2018

Green Lantern měl v roce 2011 nastartovat filmový vesmír od DC, jenž se bohužel nikdy nezhmotnil. Dalším pokusem byl Muž z oceli z roku 2013, na kterého navázaly už čtyři filmy - velkolepá Liga… (více)

Kdo napíše Green Lanterna?

Kdo napíše Green Lanterna?

16.01.2017

Dva roky před Mužem z oceli měl filmový vesmír od DC nakopnout Green Lantern. Sci-fi o pilotovi, z něhož se stane galaktický polda, ale pohořela a málem zabila kariéru Ryana Reynoldse (Deadpool).… (více)

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Reklama

Reklama