Reklama

Reklama

Hranice nemožného

(seriál)
Rozhovor 17
Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller / Horor
USA, (2008–2013), 74 h 31 min (Minutáž: 43–81 min)

Hrají:

Anna Torv, Joshua Jackson, Lance Reddick, Blair Brown, Jasika Nicole, John Noble, Kirk Acevedo, Seth Gabel, Michael Cerveris, Mark Valley, Leonard Nimoy (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Příběh se točí kolem tří nepravděpodobných spojenců – půvabné a odhodlané agentky FBI, geniálního, ale duševně chorého vědce a jeho jízlivého syna s poněkud bouřlivou minulostí – kteří vyšetřují sérii bizarních úmrtí a katastrof, známých jako "Vzorec". (Warner Bros. CZ)

Videa (64)

Rozhovor 17

Recenze (557)

Ketri 

všechny recenze uživatele

První série byla naprosto skvělá a stal se ze mně pomalu závislák. Během té druhé mě to nějak přestalo žíly trhat a první půlka trojky mě otrávila nadobro (jak jsem si myslela). Ale nikdy neříkej nikdy. Naštěstí to laplo druhý dech a já musela ke třem *** zase jednu přihodit. Je to prostě můj oblíbený žánr, tak s tím nic nenadělám. Já prostě již od dob Star Treku miluju ty odborné názvy a popisy událostí, i když vůbec netuším o čem se to vlastně baví. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Rozhodol som sa, že sa sa trocha vrátim ku seriálom a posledné dni som nerobil nič iné len hltal prvé tri série tohto nového počinu J.J Abramsa. Fringe mi príde celkom smiešne porovnávať s Akta X, už len z toho dôvodu, že Akta X si holdujú v konšpiráciach a záhadách, zatiaľ čo Fringe zoberie určitú vedeckú teóriu a snaží sa ju aplikovať pre potreby seriálu. Je tak viac vedecký a viac sci-fi v tradičnejšom zmysle slova. Samozrejme, že z neho ale nespadnete na zadok. Problém je určitá načrtnutá línia - riešime záhady. Tá sa nesie viac menej každým dielom. A z každej série je len cca 8 čo majú nábeh postupovať tesne za sebou, odhaľovať príčiny a zároveň pôsobiť epicky až filmovo. Vypustiť ale zvyšné diely je nemysliteľné, kvôli drobným detailom a vzťahom, ktoré sa neustále vyvíjajú. Emócie začínajú fungovať, postavy sa stávajú postupne obľúbenými a z každou ďalšou sériu sa hranica posúva ďalej. Dejová línia na ktorej seriál stojí je veľmi dobre premyslená, uveriteľná a zatiaľ mi tam nič neprišlo ako špekulácia, ale ako obyčajný kalkul príčiny a dôsledku. Za to má seriál u mňa veľké plus. Ak by tento seriál sledoval napr. Einstein, tak by si buď trhal vlasy, alebo sa uchechtával nad čajom. Bez ďalších hlúpostí, ale hodnotím seriál ako nadpriemerný. Síce to nie sú Lost, ale baví ma to a som veľmi zvedavý na koniec. A mne sa zase nestáva, že by ma nejaký seriál až tak veľmi chytil. 1 séria 80%, 2 séria 80% 3 séria 80% Páči sa mi neustále rebootovanie charakterov, ktoré sú podfarbené naratívnou logickosťou. Jediné čo ma sklamalo bolo finále. Čakal som niečo údernejšie. 4. séria 70%. Uvedomujem si, že 4 séria skončila bez toho aby povedala to dôležité, ale priznám sa, že posledná séria mi prišla vytrhnutá z kontextu. Nový ľudia za kamerami boli veľmi citeľný. Na druhú stranu sa to pekne krásne uzatvorilo a netrápilo ma to dlhšie než by som dokázal zvládnuť. Walter najlepšia postava. Na Lostov to ale stopercentne nemá. 5. séria - 60%. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: J.J. Abrams, Alex Kurtzman, Roberto Orci | Hudba: Michael Giacchino, Chris Tilton, Chad Seiter / Hlavný motív: J.J. Abrams | Produkcia: Abrams, Burk, Kurtzman, Orci, Wyman, Pinkner, Chappelle | Distribúcia: Fox | Štúdio: Bad Robor Productions, Warner Bros. Televisions | Rozpočet: 4 milióny $ | Tržby: ? $ || No, pomalosť napredovania deja ma u seriálov vždy ubíja, a u tohoto počinu je to veľká škoda, pretože scenár sa zdá byť premakaným 100 dielnym románom. Žial, ja na takéto obsiahle a a časovo náročné diela čas nemám... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Seriál, od kterého jsem očekával originální a zajímavý průběh a přitom jsem dostal zbytečně komplikující se příběh, který mě ještě k tomu příliš nebavil, protože měl od reality hodně daleko. Ale to J.J. Abrams tak dělal vždycky. Z jeho seriálů jsem si oblíbil hlavně Lost, protože se odehrával na ostrově, jenže chvíli na to se to začalo komplikovat a nakonec se to stejně absolutně zprasilo. Tohle by dopadlo jinak? Zase by mi naložili tisíc otázek a odpověděli by sotva na setinu...(5/10) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Po pěti dílech zatím jakás takás spokojenost, mix Akt X (zatím) bez mimozemšťanů a Heroes bez hrdinů odsýpá vcelku dobře a určitě ještě mrknu na pár dalších dílů, ale buď už jsem vůči tajemným tajemstvím tajemných organizací trochu otupěl nebo je tu něco špatně a já vlastně nevím co, ale celé to pozadí kolem Vzorce mne za koule zatím moc nechytlo,ale zas ty jednotlivé příběhy na druhou stranu nepostrádají šmrnc a spád,navíc herecký ansámbl pro mě v čele s výborným Johnem Noblem zvedá laťku zas o stupínek výš, čili zatím těsné čtyři..uvidíme Po desátém dílu -- můj zájem začíná rapidně upadat, neumím si to pořádně vysvětlit, ale prostě mě asi celý ten tajemstvím prodchnutý příběh přestal zajímat..Hranice mi připadají čím dál víc jako tuctová sériová seriálová záležitost.. ()

Galerie (964)

Zajímavosti (64)

  • Pilotní díl byl díky dovednostem hackerů ke stažení na internetu ještě před svojí premiérou. (Džejkop)
  • Pilotný dvojdiel stál 10 miliónov dolárov. (Mihail123)
  • V priebehu prvej série bola natočená aj epizóda Odpoutaný netvor (2010), ktorá však nebola odvysielaná. Bola odvysielaná až v priebehu druhej série, do ktorej však dejovo nezapadá. Na DVD je preto umiestnená ako bonusová epizóda druhej série. (koba)

Související novinky

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

17.03.2023

Šok a obrovská tragédie. Tak nějak by se dala popsat nečekaná zpráva o smrti herce Lance Reddicka, jemuž bylo pouhých 60 let. Hvězda nespočtu seriálových a filmových rolí se zapsala do paměti diváků… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

29.01.2013

J.J. Abrams se oficiálně stal nejvytíženějším filmovým a televizním tvůrcem na planetě. Především: studio Disney oficiálně potvrdilo, že DžejDžej opravdu podepsal smlouvu na režii Star Wars: Epizody… (více)

Reklama

Reklama