Reklama

Reklama

Hranice nemožného

(seriál)
Rozhovor 11
Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller / Horor
USA, (2008–2013), 74 h 31 min (Minutáž: 43–81 min)

Hrají:

Anna Torv, Joshua Jackson, Lance Reddick, Blair Brown, Jasika Nicole, John Noble, Kirk Acevedo, Seth Gabel, Michael Cerveris, Mark Valley, Leonard Nimoy (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Příběh se točí kolem tří nepravděpodobných spojenců – půvabné a odhodlané agentky FBI, geniálního, ale duševně chorého vědce a jeho jízlivého syna s poněkud bouřlivou minulostí – kteří vyšetřují sérii bizarních úmrtí a katastrof, známých jako "Vzorec". (Warner Bros. CZ)

Videa (64)

Rozhovor 11

Recenze (557)

swamp 

všechny recenze uživatele

Fringe zpočátku některými epizodami imitoval The X-files a stávalo se, že některé díly mě opravdu navýsost bavily. Potom tady byla ovšem i jakási dějová linie napříč seriálem, ve které mě některé odnože bavily tu více, jinde zas méně. Joshua Jackson rozhodně nepředvádí nikterak zajímavé herecké umění (kdo by to od něj taky čekal), Anna Torv je taková sympatická tvářička, ale všem vévodí morbidní Dr. Walter Bishop v podání Johna Nobla, který na sebe strhl celý seriál a jeho přítomnost na obrazovce odpovídá nadprůměrnějším momentům celého seriálu... ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Olivia Dunham je příliž nenápadná na hlavní postavu. Což by ještě tolik nevadilo, když má po boku charismatického Joshuu Jacksona. Jenže Fringe vlastně nenabízí nic dalšího. V dnešní silné konkurenci nemá moc šancí se udržet. Chcete-li mystiku, poslouží Lost mnohem lépe. Máte rádi kriminální případy? Zkuste raději Miami, Las Vegas...nebo Dextera. Aktům X se rovněž ani nepřibližuje....to bylo úplně jiné kafe, když Danu Scully pronásledoval požírač jater:-)...jakkoli totiž třeba tahle zápletka zní vtipně, Akta měly vždycky atmosféru a budily dojem skutečnosti. O to také byly strašidelnější. Naproti tomu Fringe je pohádka pro děti, při které si vzpomenete spíš na Heroes...které jsou prozměnu také lepší. Po pěti dílech..... stále stejná nuda to je! ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Některé díly katastrofální nuda, jiné jsou napínavé jak svině. Opravdu nevím, jak ten seriál hodnotit. Kvalita je jako na houpačce. Až na geniálně blbého vědce jsou postavy nečekaně sympatické, ale to je tak zatím všechno. Edit: Tak po shlédnuté první řadě musím říct, že se z toho nakonec vyklubalo obrovské překvapení. Posledních deset dílů je až na některé slabší články neskutečně zábavných a zajímavých. Tohle má do budoucna velký potenciál, pokud z toho neudělají Lost 2. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

I když mám tento seriál velmi ráda, musím souhlasit, že první sezona tak trochu ve stylu Akt X byla opravdu slabší a nebýt přesvědčování zdejších nadšenců o pozdější vzestupné kvalitě, asi bych to někdy v polovině vzdala. Ne,že by epizodní díly, ve kterých sympatická agentka Olivia vyšetřuje podivné nevysvětlitelné jevy, ze kterých se většinou vyklubou vědecké experimenty byly vysloveně špatné, ale jejich koncept je tak trochu stereotypní a tak mě to začalo brzy nudit. Ale vydržela jsem a s nástupem druhé série jsem za svou trpělivost byla bohatě odměněna výborným příběhem se všemi atributy scifi, které mám ráda - cestování časem, paralelní reality a mnoho dalších. Větší prostor tu dostávají Joshua Jackson a John Noble jako chytrý, ironický Peter a jeho geniální a poněkud excentrický otec Walter. Nejen,že je mezi nimi výborná chemie, která baví, ale i dějová linka kolem nich je celkově zajímavější. Kapitolou samou o sobě jsou Pozorovatelé, kteří jsou velmi originální a později se stanou pro seriál velmi zásadní, at' už v tom kladném či záporném smyslu. Dobrým nápadem bylo také střídání děje ve dvou realitách, kdy v jednom dílu sledujeme jednání postav z našeho vesmíru a v dalším zase z toho paralelního. Poslední pátá řada se už odehrává kompletně v budoucnosti a tentokrát se pro změnu ocitáme v totalitní společnosti, kde se naši hrdinové s plánem na záchranu světa musí skrývat a kde jim jde o život více než kdy jindy. Finále se naštěstí uzavřelo bez nevyřešených otázek jinak tak typických pro J.J.Abramse a já si i přes rozpačitý začátek přidala seriál mezi své nejoblíbenější, kam zcela zaslouženě patří. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Teď si nejsem úplně jistej,jestli si ze mě někdo dělá prdel,nebo jestli sem já úplně mimo,nebo 80% uživatelů ( fanoušci seriálu jistě vyberou druhou variantu ) Když jsem v noci narazil na dvojdíl týhle seriálový ´´pecky´´ nevěřil sem svejm očím,byl sem naprosto přesvědčenej že hodnocení se bude pohybovat mezi 25-50%.To sem se teda kurva splet.Puberťácká verze X-Files šmrcnutá snad desítkou seriálů od Buffy,Lovců Duchú,Černý Anděl,Painkiller Jane přes komixy jako Hellboy a Blade.Nemůžu uvěřit vlastním očím že v tom má prsty můj oblíbenec Abrams.Seriál se snaží všecky ty vážný věci brát s ´´humornou´´nadsázkou a klidem,kterému jasně vévódí ´´drsňák´´ Joshua,kterej je v každý situaci ledově klidnej a suše hláškuje.Komický efekty a příšerný lokace,celej seriál se snad točil v lepenkový krabici nebo kde.Jako vážný seriál se to nedá brát vážně a snaha tvůrců udělat seriál s nadsázkou je toporná,unylá a zoufale nevtipná až místy nesnesitelně otravná a trapná.Herecké obsazení jak z lacinýho divadelního představení.První díl co sem viděl mě doslova ironicky utlemil k smrti,běhal tam netopýr mixlej tygrem a hadem :D vošukal agenta FBI,tak tomu řikám panečku případ pro tuhle vypečenou jednotku debílků.V dalším díle mě rozesmála parádní sekvence na střeše mrakodrapu a dalších 6 dílů jsem byl střídavě unuděnej,otrávenej,mírně sem se obšas pousmál jinak spíš ironicky kroutil hlavou.Opravdu těžko pochopit kde tahle rádoby nadnesená laciná vykrádačka desítek věcí posbírala 1188 fanoušků a 80%.Buď mi to nikdo neřekl a narodil sem se na Plutu,ale spíš byste se tam měli vodstěhovat vy,protože tak topornou a křečovitou snahu upoutat diváka něčím zcela ´´jiným´´ sem snad ještě neviděl a nejhorší je,že to funguje.Hamba vám.35% ()

Galerie (964)

Zajímavosti (64)

  • V bytě mrtvého muže je vidět letenka společnosti Oceanic Air, se kterou letěli pasažéři osudného letu 815 v seriálu Ztraceni. (Hal_Moore)
  • Walterova nejoblíbenější kapela Violet Sedan Chair, jejíž klávesista hraje v epizodě Světluška (2011), ve skutečnosti neexistuje. Pro potřeby seriálu však byla nahrána deska s 10 písněmi, které se v seriálu často objevují a které na seriál a jeho postavy odkazují. Celou desku si lze poslechnout například na YouTube. (Caan)

Související novinky

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

17.03.2023

Šok a obrovská tragédie. Tak nějak by se dala popsat nečekaná zpráva o smrti herce Lance Reddicka, jemuž bylo pouhých 60 let. Hvězda nespočtu seriálových a filmových rolí se zapsala do paměti diváků… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

29.01.2013

J.J. Abrams se oficiálně stal nejvytíženějším filmovým a televizním tvůrcem na planetě. Především: studio Disney oficiálně potvrdilo, že DžejDžej opravdu podepsal smlouvu na režii Star Wars: Epizody… (více)

Reklama

Reklama