Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 2

Recenze (510)

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Mentalista je ve změti podobných seriálů zářná výjimka. Vůbec to není špatný seriál a hlavní idea také není špatná. Simon Baker do role Patricka Jane naprosto sedne, ale jsem zase u dabingu! Co mě na tomto seriálu v TV nejvíc irituje, je právě dabing a česky mluvící Jane. To je tak slizské, že neznat originál, tak mě to snad od celého odradí. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Komplet: Nie zle, silnejsie a slabsie chvile. // Predchadzajuce komenty: Do 1x11: Je to zvlastne. Niektore veci dojdu aj mne, niektore mi nemaju z coho, niektore mi pripada ze mu trvaju pridlho... len velmi zriedka sa stava, ze zistim, ze som si nieco uvedomit mohla a neuvedomila. Celkovo sa na to ale dobre pozera. Podla imdb este 2 epizody. Dufam RJ uzatvoria. Update v polke S2: Standart si drzia. Pekny serial - ako mnohe a predsa iny. ()

Reklama

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je jeden z najobľúbenejších kriminálnych seriálov. Seriál som začal pozerať kvôli obľúbenej Robin Tunney, ktorá je známa predovšetkým zo seriálu Prison Break. Na seriáli sa mi páči, že i keď sa jedná o kriminalistiku, je poňatý humorne a to vďaka hlavnej postave. Patrick Jane je skvelá postava a snáď to najlepšie z celého seriálu. Dodáva seriálu niečo, čo v iných kriminálkach nenájdete. Spôsob vyšetrovania. Výborne zahraná postava Simonom Bakerom. Chválim aj ostatných, menej známych hercov. Seriál získal cenu najlepšieho nováčika medzi seriálmi a získal si mnoho fanúšikov. 1. séria: 98% 2. séria: 95% Najobľúbenejšie postavy: Patrick Jane & Teresa Lisbon. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podle mě přinejlepším lehce nadprůměrný "sociálně inženýrský" seriál z rodiny Psych, Anatomie Lži a asi dalších, o kterých jsem neslyšel. Samozřejmě pokud vám zaimponuje hlavní hrdina, tak je jasné že to uvidíte jinak než já, který Simona Bakera považuje za tuctového stárnoucího playboye, kterého si pamatuju jen z mrňavé roličky v L.A.: Confidential (a který k mému překvapení strávil nějaký ten rok ve Škole Zlomených Srdcí:)), herecky naprosto nesrovnatelného třeba právě s Timem Rothem z Lie To Me. Abych to doplnil, jeho Patricka Janea mám za podivné a dosti nesnesitelné, neustále v tom samém navlečené individuum, které mě nezajímá. Navíc se nemůžu zbavit dojmu, že seriálu celkově chybí nějaká originalita pokud jde o zápletky jednotlivých epizod. Ale samozřejmě čím jiným se zavděčit tomu věhlasnému "průměrnému divákovi", než něčím co vyčistí a nepoškrábe, a je bez chuti a bez zápachu, že... Zkrátka a dobře likvidace Lie To Me po třech sériích a veselé pokračování tohohle, mi bude ležet v hlavě ještě dlouho. 60%, abyste neřekli, že jsem zaujatý víc než je obvyklé;) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Chvíli mě to bavilo. Ale fakt jen chvíli. Ono je to takový nedomrlý. Hlavní hrdina je chvíli sympaťák, ale pak začal bejt docela slizkej egoista, co se stará jen o sebe a svou pomstu. Jeho schopnosti jsou navíc skoro nadpřirozený, to by jste nevěřili, co všechno on dokáže, jak vám proniká do myšlenek a přehrabuje se v mozku.... A vedlejší postavy jsou vyloženě k smíchu! Dlouho mě tak nenudila podobná sebranka nulovejch charakterů a nevýraznejch přicmrndávačů. Ty lepší z nich maj jedinou dobrou vlastnost, že jsou vám ukradený a nelezou vám na nervy, jako ty ostatní. Má to jistou úroveň a pár dílů, kde se dedukuje z těch zdánlivě nepodstatnejch detailů je zajímavejch, ale určitě jsou lepší a zábavnější seriály. Například seriály, kde si oblíbíte postavy. ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Herečka Amanda Righetti (Grace Van Pelt) v průběhu natáčení 5. série otěhotněla. A protože scenáristé její těhotenství do děje nezakomponovali, je ve všech scénách vidět za stolem, který zakrývá její břicho. (ČSFD)
  • Ve stejném hotelu, kam policisté odvezou oběť požáru za manželkou a dcerou, se natáčel seriál Jmenuju se Earl (od r. 2005). (ČSFD)
  • Tato epizoda je speciální, protože se příběhově odehrává několik let před prvním dílem a funguje jako úvod do seriálu. (Rominator)

Reklama

Reklama