Reklama

Reklama

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic

  • USA Hansel & Gretel: Witch Hunters (více)
Trailer 2

Malého Jeníčka a Mařenku zavedl jejich otec do hlubokého lesa a tam je nechal osudu. Jeníček s Mařenkou našli perníkovou chaloupku, ve které byla ježibaba a ta je chtěla vykrmit a sníst. Když chtěla hodit Jeníčka do pece, děti ji přemohly a upekly v peci. Od té doby loví čarodějnice... Jeníček a Mařenka už jsou dospělí a putují po světě. V jednom městě chce šerif Berringer upálit ženu jménem Mina, kterou obvinil z čarodějnictví. Jeníček s Mařenkou ji ale na poslední chvíli zachrání, protože poznají, že to není ježibaba. Poté se vydají na lov čarodějnice v blízkém lese. Čarodějnici sice chytí a zabijí, ale jejich hlavním úkolem od starosty je najít unesené děti – a ty zatím nenašli. Mezitím se parta lovců snaží chytit čarodějnici, která děti unesla. Čarodějnice Muriel ale všechny zabije. V hospodě se Jeníček a Mařenka seznámí s Benem, který se o čarodějnice také zajímá. Do toho přiběhne jeden z lovců, který všem řekne, že čarodějka zabila jeho kamarády, a sám pak vybuchne. Jeníček s Mařenkou se vydají lovit čarodějnici do lesa... Nalákají ji na volání dítěte o pomoc. Jeníček s Mařenkou čarodějnici, což je Murielina pomocnice, chytí a zjistí, že čarodějnice potřebují ke svému rituálu získat dvanáct dětí. Nyní jich mají jedenáct a jdou si do města pro poslední... (TV Prima)

(více)

Videa (32)

Trailer 2

Recenze (1 692)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film rozhodně není mým šálkem kávy, to je potřeba říct hned na úvod. Ale přesto jsem asi čekal o něco větší průser. Vizuálně a technicky je snímek vcelku hodně podmanivý, zase tak moc nenudí a sem tam se dá považovat za „cool“ (což je jeden z jeho cílů). Našel jsem zde dokonce i pár úsměvných scén, přestože celkově na mě humor filmu moc nefungoval. Ale že je to „fantasy hovadina na efekt“ mi asi těžko někdo vymluví. Normálně bych se podobnému filmu už z dálky vyhnul, avšak když už mi ho osud přivál do cesty, nelituju, že jsem ho viděl a hodnotím slušným průměrem. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Jako nedivím se že na to studio dalo prachy. Oni se totiž při rozhodování na co padnou prachy většinou scénáře nečtou a čtou se jen náměty, no a tady ten námět co si budem je prostě kurva geniální :D. Vidím v tom ale strašně promarněného potenciálu. Dialogy jak napsané prasetem občas obohacené nějakou rádoby cool béčkovou hláškou, která sedne ale asi jen dvakrát za film. No a pak ten bez kontinuální střih, který vás jen mate a hází vás z místa na místo... Ale jo béčko je to dobrý a nebudu lhát že nejednou jsem fakt byl nucenej koutkem zavrtět do horního čtvrt horizontu. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

„Who the f*ck is Edward?“ Přesně ten správný mix béčkové zábavy, o kterou se marně snažil Van Helsing a bratři Grimmové. Co na tom, že scénář je děravý jak kuší rozstřílená čarodejnice. Hlavně, že to celé je plné hlášek, roztomilých nápadů a překvapivě hodně nářezové a brutální akce. Renner hláškuje o sto šest, Gemma je zatím nejvíc sexy za celou svoji kariéru a jen na tý Famke Jenssen je tak bohužel vidět, že si sem jen přišla pro výplatu. A ani to 3D nebylo tentokrát otravné. Zkrátka hodně příjemná zábava a Wirkola se v Hollywoodu s tímto rozpočtem už ani lépe představit nemohl. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobré, poctivé béčko, ktoré dopredu vie, že béčkom bude a béčkom aj ostane. V podobnom duchu sa niesol napríklad minuloročný Dredd. Tvorcovia za pomerne málo peňazí naservírovali obrovskú porciu muziky. S rozpočtom sa neplytvalo, vizuálne pôsobivé, kostýmom a prostrediu stredoveku je venovaná veľká pozornosť a to všetko sa podpísalo na kvalite atmosféry. Akcia je nápaditá, drsná a efektná, naozaj som sa nenudil, ducharina a čarodejnice sú spracované tak, aby to celé nepôsobilo gýčovito. Takže ak máte chuť na šialenú, hard-core rozprávku, ktorá sa s ničím neserie a hlavne sama seba neberie príliš vážne, tak určite odporúčam. 80%. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pohádka, mystický blábol, mající své kořeny někde v dobách animistických představ o světě, neměla nikdy bavit! Jejím cílem bylo dramatickou, údernou formou povysvětlovat našim chlupatějším předkům, co že se to vlastně kolem děje.... a ponechat v jejich dutolebečních prostorech nějaké to ponaučení. Až s prvními náznaky modermismu započal lidský jedinec se zpupností, pročež tento žánr odsoudil dětem na hraní. Ehm. Tak jsem si trošku zašádvelil, podrbal si tenké střevo svým povýšeneckým ukazováčkem, a nyní k filmu: návrat rozprávky do náručí dospělců nedopadl špatně. Zbytečně jsem Jé + eM uvrhl na několik měsíců do karantény. Hravé to je, chvilkami mile překvapivé, kontrast mezi infantilními jmény hlavních hrdinů a jejich konáním potěší, nějaká vycmrndlá bloncka ukáže hlaďoučkou prdku, Mařena může být sebedivnější, ale rtíky má skutečně kuřácké. Prostě fajn zábavička. Snad se to zvrhne v další run na naše drobné a řada rejžáků natočí obdobně svěží dílka. Napadá mě kupříkladu Píchavá Růženka, Princezna se žlutou hvězdou na prsou, O třech prcátkách, Děfka na kotěti, Mary Poppers, Obuškem do pytle etc. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (34)

  • Miesto natáčania vyberal výtvarník Stephen Scoot, ktorý hľadal "stredoveký les" bez zásahu človeka. (Greenpeacak)
  • Retro-futuristický steampunkový štýl zbraní a techniky navrhol a vlastnoručne vyrobil dizajnér Simon Boucherie spolu s režisérom Wirkolom. (Greenpeacak)
  • Ve filmu má Jeníček (Jeremy Renner) cukrovku jako důsledek toho, co prožil v perníkové chaloupce jako dítě. Původně měla mít zdravotní problémy také Mařenka (Gemma Arterton) a to s příjmem potravy, způsobené traumatem z dětství. To však bylo z finální verze zcela vystřiženo. (SFalconJ)

Související novinky

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

09.08.2015

Dva roky stará fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic, v níž se slavní sourozenci stali akčními hrdiny, vydělala 226 milionů dolarů. Vzhledem k padesátimilionovému rozpočtu jí tak bylo rychle… (více)

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

22.09.2014

Loňská akční fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic vydělala 226 milionů dolarů. To je při padesátimilionovém rozpočtu jasná komerční výhra, kterou by studio Paramount chtělo přetavit do druhého… (více)

Dwayne Johnson: Lovec démonů

Dwayne Johnson: Lovec démonů

02.09.2013

Hon na všelijaké ošklivé potvory a ježibaby je pořád v kurzu. Jeníčkovi a Mařence to šlo pěkně od ruky, Vin Diesel se čarodějnicím podívá na zoubek v akčním hororu The Last Witch Hunter a teď touží… (více)

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

09.06.2013

Rozpočet 50 milionů, celosvětové tržby 226 milionů. Snadná matematika, i když vezmeme v úvahu, že téměř polovina utržených peněz zůstává kinařům. O možné trilogii se mluvilo už před premiérou, a teď… (více)

Reklama

Reklama