Reklama

Reklama

Poslední vymítání ďábla

  • USA The Last Exorcism (více)
Trailer

Reverend Cotton Marcus přijíždí na odlehlou louisianskou farmu Louise Sweetzera, aby tu provedl další ze svých rutinních seancí „vymítání ďábla“. Náboženský fanatik Sweetzer v charismatickém knězi vidí poslední naději, jak ze své dcerky Nell, kterou podle něj s jistotou posedl ďábel, dostat zlo dřív, než její děsivé utrpení vyústí v nepředstavitelnou tragédii. Cotton, kterého po letech, co z kapes zoufalých věřících tahá peníze, trápí výčitky svědomí, chce se svým štábem natočit při této poslední seanci dokument se svou zpovědí a doznáním. Po příjezdu na krví prosáklou rodinnou farmu je ale hned zřejmé, že tady na něj čeká skutečné a ryzí zlo, na které se nemohl nijak připravit. Cesty zpět už není. To, co tady reverend Marcus zažije, do základů otřese jeho vírou. Podaří se mu najít způsob, jak Nell – a všechny ostatní – zachránit dřív, než bude pozdě? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (204)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Překvapení, film od kterýho jsem nic nečekal, a věděl jsem o něm snad jen to že ho produkuje Eli Roth který ale do scénáře nijak nezasahoval. Takže jsem čekal film od začátečníka. Dostalo se mi celkem příjemné pokoukání, jen se mi zdálo že se Stamm snaží možná až zbytečně všechno vysvětlit. Film je "Found Footage" což jsem si poslední dobou oblíbil, ale tady mi strašně vadilo že tu byla přidána hudba což strašně kazilo atmosféru, která byla i tak dost mizerná. Film není moc strašidelný ale lekací scény působily dobře a hlavní herečka Bellová působila dobře. Nečekal jsem něco dalšího jako Vymýtač ďábla, ale dostal jsem aspoň po dlouhý době kvalitnější film na téma vymítání. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem se netajil tím, že styl found footage nepatří a nikdy ani patřit nebude mezi mé oblíbené hororové odvětví. Mezi filmy natočené „ruční kamerou“ se dá samozřejmě najít i také (Kanibalové, REC, Cloverfield), které jsou na mém žebříku oblíbených filmů velmi vysoko, ale většinu jim podobných z duše nesnáším (Záhada Blair Witch, atd..). Vymítání ďábla v této podobě jsem však ještě neviděl a tak jsem tomu samozřejmě chtěl dát šanci. Jméno režiséra ani samotní herci mi nic neříkali, ale nešlo nepostřehnout jméno producenta (Eli Roth). Nejsem sice nikterak zběhlý ve filmech s exorcismem coby hlavní náplní příběhu, ale několik kousků s touto tématikou jsem už viděl. I proto mě příliš nepřekvapovalo, že s originalitou to tu bylo dost na štíru. Scénáristé vsadili na osvědčenou kostru příběhu a jediné co přidali jako bonus, byla ta zdlouhavá zpověď na začátku. Jenže nudné a hlavně dost nezáživné dialogy nejsou pro dobrý rozjezd zrovna tou správnou ingrediencí. Popravdě jsem se začal nudit a nervózně pokukoval po časomíře. Vzhledem k tomu že celková délka filmu nebyla zrovna moc dlouhá, trvalo docela dost dlouho, než se něco pořádného začalo dít. A to je sakra špatně, když jde o horor. Nakonec jsem se ale nakonec i já dočkal několika „krvavých/strašidelných“ momentů, kterých tu ovšem bylo jako máku. 40% ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tenhle styl natáčení mě osobně moc nebere. Už Blair Witch mě pořádně namíchl a znechutil, Rec naopak příjemně překvapil, ale jinak tuto "živou kameru" moc nemusím. Tady to nebylo zase tak hrozné, ale určitě bych uvítal spíše normál. Jinak co se filmu týče, tak děj je docela zajímavý. Borec si nejdřív hraje na profíka, ale když jde opravdu do tuhého, tak moc neví. Herci to odehráli slušně, atmosféra je chvílemi skvělá, ale na druhou stranu je to docela dost často nuda. Přestože se závěr snaží být překvapující, tak mně se moc nelíbil. Obecně tyto filmy moc nemusím, ale když už tak určitě spíše ty staré satanistické filmy. Mrkněte na Vymítače ďábla nebo Přichází Satan!, to je teprve ta pravá pekelná atmosféra. 50% ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Další do řady ,v dnešní době, populárních realisticky-dokumentárně natočených hororů, tentokrát o exorcismu. Moc dobře rozjetý kousek o posedlé holčině na odlehlém statku se ke konci zvrtne v hroznou ptákovinu.Do reálné kamery najedou hraje hudba...a ten debilní závěr to celé podtrhne. Ale přeci jen 2/3 filmu se dají a za ně dávám 3*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vymítačský pseudodokument, nakonec jeden z nejzajímavějších hororů (hororově slabšího) roku. Šoumenský kazatel se rozhodne ukázat na kameru, jaký je exorcismus ve skutečnosti podvod, jenže tento "poslední" případ se nevyvine úplně podle jeho představ... Handcam v kombinaci s některými až fascinujícími záběry, slušnými herci, nepředvídatelností a docela neotřelým nápadem, to dělá z LAST EXORCISM nadprůměrný film. Krvavých efektů je minimum, atmosféra není hned a na děsu se mohlo ještě přidat, ale stejně spokojenost. Nic pro netrpělivce. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Již během otevíracího víkendu film v kinech v USA utržil téměř 10násobek svého rozpočtu (1.8 miliónů dolarů). (HellFire)
  • Ve scéně, kdy Nell Sweetzer (Ashley Bell) na otázku: “Kde je Nell?“ odpovídá: “V ohni.“, herečka improvizovala. Replika původně ve scénáři nebyla. (jurama525)
  • Ashley Bell, představitelka posedlé dívky, natočila všechny své scény s nepřirozenými polohami a ohyby těla bez použití jakýchkoliv triků. Je totiž hypermobilní. (oje)

Reklama

Reklama