Reklama

Reklama

Poslední vymítání ďábla

  • USA The Last Exorcism (více)
Trailer

Reverend Cotton Marcus přijíždí na odlehlou louisianskou farmu Louise Sweetzera, aby tu provedl další ze svých rutinních seancí „vymítání ďábla“. Náboženský fanatik Sweetzer v charismatickém knězi vidí poslední naději, jak ze své dcerky Nell, kterou podle něj s jistotou posedl ďábel, dostat zlo dřív, než její děsivé utrpení vyústí v nepředstavitelnou tragédii. Cotton, kterého po letech, co z kapes zoufalých věřících tahá peníze, trápí výčitky svědomí, chce se svým štábem natočit při této poslední seanci dokument se svou zpovědí a doznáním. Po příjezdu na krví prosáklou rodinnou farmu je ale hned zřejmé, že tady na něj čeká skutečné a ryzí zlo, na které se nemohl nijak připravit. Cesty zpět už není. To, co tady reverend Marcus zažije, do základů otřese jeho vírou. Podaří se mu najít způsob, jak Nell – a všechny ostatní – zachránit dřív, než bude pozdě? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (204)

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to len 16-ročné dievča.“ – „16-ročné dievča a 16-ročný psychopat sú dve rozdielne veci.“ Snaha sa cení. Dvojnásobne ak máte slabosť pre satanské horory (OMEN, ROSEMARY MÁ DIEŤATKO). Trojnásobne ak pre vymetačské (EXORCISTA, V MOCI DIABLA). Štvornásobne ak uznávate Eliho Rotha (ktorý to produkoval). Prekvapivo ale budú relatívne spokojní aj tí, ktorí jeho hororový štýl neuznávajú, keďže tentokrát je to nečakane vážne, dospelé, seriózne a tvrdé. Resp. aspoň sa to tak tvári. Postavy sú priemerné, herecké výkony tiež. Príbeh slabý, atmosféra detto. K samotnému vymetaniu dochádza nečasto. Pseudodokumentárny štýl tomu mal dodať realistickú atmosféru, ale found footage mi trochu vadia v tom zmysle, že viac vecí počujeme, než vidíme. To ma z princípu ruší, film by sa mal vyjadrovať obrazom, nie? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

1 * dávám pouze za lehoulinkou orginalitu a zajímavý vývoj příběhu. Jinak je film těžce nepovedený. Příšernou kamerou počínaje a absencí veškerého napětí končeje. Mnohdy jsem netušil, zda se mám smát, neboť jsem si nebyl zcela jistý, zda to autoři mysleli zcela vážně. Škoda, škoda. Ani ty 2* z toho nevytáhnu. Nicméně to není až tak velký průser, jak se zde dá dočíst. Film je mírně podhodnocený. ()

Reklama

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Nedalo mi to a musel jsem se na toto vymítání podívat. Mě žádný díl ujít nesmí, ale tohle moc bolelo. Kameramanovi bych kolikrát rád jednu vrazil, jelikož když už nějaká akce byla, tak byla zkažená. Viz. zabití kočky. Realičnost kamery prostě vymítačovi nesluší a rozhodně ne takhle! Dále pointa a příběh celkem ušel, i když nic moc. A vymítač, který neumí vymítat, to mohli vymyslet opravdu jen tady. Dávám celkově 25% a to jen za tu posedlou holku a za konec, jak spálili to d'ábelské dítě! Už nikdy více! ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl zděšený, když se zase objevil další film ala home video. První půlka je dost nezáživná, šílený kněz co si hraje na movie star, jede kamsi vymítat dívku (která není ani moc hezká). Celé se to zdá spíš jen jakási atrapa,aneb jak vymámit z nebohého tatíka peníze. (což je i vidět, když sipe do kříže prášek a pak dělá ,že dostal znamení. Jenže ono s tou dívkou opravdu není vše v pořádku a nezbývá než ve vymítání pokračovat, což je a není dobrý nápad, naštěstí to má dobrý happy end což ten film zachránilo. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Překvapivě herci nebyli špatní a překvapivě byl i děj celkem originální a nepředvídatelný. Těšil jsem se na handcam kameru, ale tady to s dokumentárním stylem až trochu přehnali. Rozmazané a nepřehledné záběry a dokonce rozhovory s postavami na koukatelnosti nepřidali. Větším zklamáním je ale minimum nějakých těch děsivých scén. Ta teenagerka se tam jen tak párkát zacukala a celkem krátký a dějově prázdný horror tak moc příležitostí bát se nedal. Trochu jsem se nudil, čekal jsem, že z toho vymačkají víc. Alternativou o vymítání je horror V moci ďábla. Alternativa: Exorcism of Emily Rose, Exorcist, Omen, ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Plakát k filmu byl zakázán ve Velké Británii po obdržení několika stížností uvádějících, že se jedná o příliš urážlivý a hrubý obrázek. (Mrs.Blue)
  • Ashley Bell, představitelka posedlé dívky, natočila všechny své scény s nepřirozenými polohami a ohyby těla bez použití jakýchkoliv triků. Je totiž hypermobilní. (oje)
  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím názvem Scrutiny. (oje)

Reklama

Reklama