Reklama

Reklama

Poslední vymítání ďábla

  • USA The Last Exorcism (více)
Trailer

Reverend Cotton Marcus přijíždí na odlehlou louisianskou farmu Louise Sweetzera, aby tu provedl další ze svých rutinních seancí „vymítání ďábla“. Náboženský fanatik Sweetzer v charismatickém knězi vidí poslední naději, jak ze své dcerky Nell, kterou podle něj s jistotou posedl ďábel, dostat zlo dřív, než její děsivé utrpení vyústí v nepředstavitelnou tragédii. Cotton, kterého po letech, co z kapes zoufalých věřících tahá peníze, trápí výčitky svědomí, chce se svým štábem natočit při této poslední seanci dokument se svou zpovědí a doznáním. Po příjezdu na krví prosáklou rodinnou farmu je ale hned zřejmé, že tady na něj čeká skutečné a ryzí zlo, na které se nemohl nijak připravit. Cesty zpět už není. To, co tady reverend Marcus zažije, do základů otřese jeho vírou. Podaří se mu najít způsob, jak Nell – a všechny ostatní – zachránit dřív, než bude pozdě? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (204)

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Hlavně sem čekal něco úplně jiného, v duchu sem chtěl a představoval si něco mezi Constantin a V moci ďábla, to věřím by mohl být hrubý film, ale přitom je to jakejsi pámbučkářskej podvodnickej dokument. Hlavně všechny "fakta", co dostáváme, můžou být velice lehce zfingovány (že začně vřít voda, tak to mají strašně jednoduše udělané - záběr na studenou vodu, střih, záběr na vařící vodu, !hmm super no! nebo závěrečná vatra, pár skřeků a zběsilý útěk, no koho to nadchne, mě určitě ne), není čemu věřit, já sem nevěřil ničemu, ani titulkům, to je hlavní důvod proč film nezaujme. Hororu se musí aspoň z části věřit, aby vyvolal u diváka strach, v tomto sem hercům nevěřil ani nos mezi očima, všechno vyumělkované, vymyšlené, nahrané - naprd - zde je ten problém. Není to jenom tím, že sou ukázány triky jak obrat věřící o peníze, je to prostě v tom filmu, že divák pozná, že je to blbost hned od začátku. Abych tomu teda úplně neškodil, tak po hoďce to aspoň trochu nabralo očekávaný spád, no však ale právě proto dávám ty dvě hvězdy, víc si to ode mě nezaslouží, bře jinak tam nebylo nic. Jako horor dost neobstojné. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Námet považujem za nadmieru príťažlivý. Poctivá, prapôvodná a kryštáľovo čistá hrôza z ovládnutia diablom určite nielen mne imponuje. Tvorcovia však príliš kladú dôraz na formu spracovania, no nie som si istý, či to filmu prospieva. Chápem úsilie filmových príbehov "based on a true story" vyvolať dojem autenticity, kvitujem ich sympatické pokusy o znovuprežitie zážitku, ktorý nápísal sám život. Z času na čas si takéto snímky rád pozriem, hoci viem, že mnohé z nich svojou úrovňou patria do filmového suterénu. Z tohto hľadiska je The Last Exorcism odvarom - dojem reálneho života budí až z dojmu true story. Scény posadnutia a vyháňania diabla majú desivú kadenciu, sú silné, podmanivé a veľmi výpovedné... Sú všetko - len nie nápadité. Pokúšať sa o hodnovernosť mocdokumentárnym štýlom a pritom využívať klišé rôznych démonických hororov z posledných cca 40 rokov (od Exorcistu po Emily Rose) a naviac sa tváriť originálne, nie je najšťastnejšie riešenie. Vyhnem sa písaniu spoileru, ale záver sa mi zdal lacný a pritiahnutý za vlasy. Film, ktorý celý čas dáva veľké garancie, ale v rozhodujúcej chvíli tvrdí opak - teda banálnu somarinu, je zradou na divákoch! Samozrejme, videl som už viacero podstatne horších hororov, takže k výrobcovi (Eli Roth...) The Last Exorcism reklamovať nepôjdem. Nakoniec ide o zaujímavý horor, ktorý sa oplatí pozerať, hoci jeho koniec je sklamaním... ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tenhle styl natáčení mě osobně moc nebere. Už Blair Witch mě pořádně namíchl a znechutil, Rec naopak příjemně překvapil, ale jinak tuto "živou kameru" moc nemusím. Tady to nebylo zase tak hrozné, ale určitě bych uvítal spíše normál. Jinak co se filmu týče, tak děj je docela zajímavý. Borec si nejdřív hraje na profíka, ale když jde opravdu do tuhého, tak moc neví. Herci to odehráli slušně, atmosféra je chvílemi skvělá, ale na druhou stranu je to docela dost často nuda. Přestože se závěr snaží být překvapující, tak mně se moc nelíbil. Obecně tyto filmy moc nemusím, ale když už tak určitě spíše ty staré satanistické filmy. Mrkněte na Vymítače ďábla nebo Přichází Satan!, to je teprve ta pravá pekelná atmosféra. 50% ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

V The Last Exorcism se tvůrci snažili spojit dohromady dva nepopiratelné filmové fenomény - stále více populární pseudodokumentární žánr (Blair Witch, Cloverfield, atd. - tzv. mockumentary) a Vymítače ďábla. Z konceptuálního hlediska to není vůbec marné, avšak v praxi film selhává hned ve dvou rovinách. Zaprvé jsem mu onu dokumentární autenticitu ani na okamžik neuvěřil, a to především kvůli celkové výstavbě děje (fikční narativ), práci s kamerou a použitím nediegetické hudby (!) pro zvýšení napětí v některých scénách. Zadruhé film nefunguje moc dobře ani v hororové rovině, děsivý je minimálně a napětí postrádá téměř úplně. O nějaké kontroverzi, která spřízněného Vymítače ďábla učinila kultovním, zde nemůže být ani řeč. Na druhou stranu herci v rámci nízkorozpočtového hororu předvádějí celkem kvalitní výkony a pár světlých momentů se tu také najde, jinak se však jedná o rozvláčnou báchorku, která promrhala svůj potenciál. Avšak stále to je lepší než Paranormal Activity. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Další do řady ,v dnešní době, populárních realisticky-dokumentárně natočených hororů, tentokrát o exorcismu. Moc dobře rozjetý kousek o posedlé holčině na odlehlém statku se ke konci zvrtne v hroznou ptákovinu.Do reálné kamery najedou hraje hudba...a ten debilní závěr to celé podtrhne. Ale přeci jen 2/3 filmu se dají a za ně dávám 3*. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Ashley Bell, představitelka posedlé dívky, natočila všechny své scény s nepřirozenými polohami a ohyby těla bez použití jakýchkoliv triků. Je totiž hypermobilní. (oje)
  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím názvem Scrutiny. (oje)
  • Ve scéně, kdy Nell Sweetzer (Ashley Bell) na otázku: “Kde je Nell?“ odpovídá: “V ohni.“, herečka improvizovala. Replika původně ve scénáři nebyla. (jurama525)

Reklama

Reklama