Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

italka63 

všechny recenze uživatele

Skvělá minisérie z britského mafiánského prostředí v rozsahu několika let. Začínám být malinko na vážkách, jestli Tom Hardy není i ve skutečnosti trošku psychopatického zaměření, on to snad ani nehrál, on jím byl. Promiň, Tome, je to vlastně poklona:-) :-) Závěr - nechtějte naštvat dvě sestry, z nichž jedna je vaší ženou, mafie, nemafie:-) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Naprosto strhující britská kriminální miniserie, která těží ze třech základních věcí - důkladné stylovosti, opravdu skvěle vystavěného scénáře a především pak z hereckého projevu Toma Hardyho, jenž se dá lapidárně pojmenovat jako živelný, fascinující, mimořádný. Neskutečně charismatický Tom Hardy jednoduše JE Freddiem, zprvu floutkem, posléze pak psychopatem, bestií, monstrem, člověkem posedlým mocí a ambicemi, což je vůbec motor většiny postav. Hardy se na podobné postavy specializuje, vzpomeňme třeba ulítle autobiografický snímek Bronson, kde hraje podobného psychopata, který ovšem sráží nezvyklá stylizace a přespříliš experimentální forma. Freddie v Hardyho podání je ovšem zajímavě dvojaký, naprostá lidská bestie, které však kvůli Hardyho charismatu musíte coby divák chtě nechtě fandit. Vynikající tvůrčí záměr je cílená rezignace na kriminální složku a akcentování vztahů a především pak propletených vztahů ústředních dvou párů, které doznívají nakonec i transgeneračně. Seriál koncipovaný do pouhých čtyř dílů pokrývá celkem nezvykle dlouhé období, celou jednu dekádu, v níž sledujeme fascinující vzestup dvou kamarádů z ulice, a tak trochu upomíná k legendárním mafiánským ságám, v tomto případě jde ovšem o ,,ságu" hodně ovlivněnou místem svého vzniku, ta Anglie z The Take prostě doslova trčí.... ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy. To bude nejčastěji skloňované jméno, pokud se budeme bavit o tomto seriálu. A samozřejmě právem, protože Hardy se chopil role chladnokrevného kriminálníka s až mrazivou vervou. Jeho přítomnost na scéně je uchvacující. Zdatně mu však sekundují hlavní tři představitelé z rámce u nás neznámých herců. Možná tahle minisérie chtěla více dílů, aby mě dostala opravdu na kolena. ()

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Moc povedený seriál z drogového podsvětí, zachycující příběh jedné anglické rodiny mezi lety 1984-1994. Je to drsné i vtipné, 4 díly, žádná natahovačka. Všichni jsou věčně ožralí nebo sjetí a svoje problémy řeší hodně rázně. Hardymu role magora Freddieho vážně sedí. "You bloody animal!" - "Yeah well he always wanted to be on TV." ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy je psychopat a východní Londýn džungle. Užívat si s tímhle chlapem a v tomhle prostředí rodinnou idylku prostě nejde. Kor když se blízké příbuzenstvo živí výhradně levárnama, které z kriminálu řídí Brian Cox. The Take sice nemá ten klasický vzhled britských kriminálek z posledních let, ale o to je lepší a syrovější. Postavy jsou nejednoznačné a dalo by se i říct, že tu není žádná veskrze kladná, pokud tedy nepočítám Jimmyho manželku. Ale jinak se jedná o sbírku psychopatů a kriminálníků, ve které je monstrem i dítě školou povinné. Kromě scénáře a režie je obrovskou devízou seriálu i herecké obsazení. Už dlouho jsem neviděl sérii, ve které by všichni do jednoho zahráli na výbornou. Vedle Toma Hardyho jsou to zejména obě hlavní dámy Kierston Wareing a Charlotte Riley. Jedním slovem paráda. 90% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Tom Hardy hraje v seriálu švagra Charlotte Riley, ve skutečnosti však byla dvojice zasnoubená. Herci se poznali v roce 2009 během natáčení seriálu The Take (od r. 2009). Setkali se také během natáčení snímku Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny (2009). (Cliff Booth)
  • Hlavné natáčanie seriálu sa konalo v Dubline. (Arsenal83)
  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)

Reklama

Reklama