Reklama

Reklama

Lovci zločinců

(seriál)
Trailer 3
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2011–2016), 75 h 1 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Jonathan Nolan

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

James Caviezel, Michael Emerson, Kevin Chapman, Amy Acker, Sarah Shahi, Taraji P. Henson, John Nolan, Enrico Colantoni, Robert John Burke, Al Sapienza (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(103)

Obsahy(1)

Příběh bývalého agenta CIA, o kterém se myslelo, že je mrtev. Krátce poté, co se vrátí zpět do New Yorku, jej kontaktuje záhadný muž, který si říká Finch. Ten disponuje značným společenským postavením a zdá se, že ví víc, než říká.
Na vzniku seriálu spolupracoval J. J. Abrams a na scénáři minimálně několika úvodních dílů se významně podílel Jonathan Nolan, jenž sepsal kompletně scénář k Mementu. Roli bývalého agenta ztvárnil James Caviezel (Vězeň, Umučení Krista) a tajemného Finche si zahrál Michael Emerson (Ztraceni, Saw: Hra o přežití). (Bajsf)

(více)

Videa (182)

Trailer 3

Recenze (191)

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

vynikající záležitost... postupně jsem přestávala bejt nadšená, protože z bezproblémového "najdi a chraň" se to začalo (jako mnoho původně epizodních seriálů) přelévat ve prospěch rámcového příběhu, kdy protagonisté už neřeší případy, ale jenom sami sebe. Jenomže se to rozjelo takovým způsobem, že (přestože jsem paranoidní dostatečně a vím, co kde by se mohlo a dalo) jsem zůstala jako přikovaná a závěr čtvrté série mě rozsekal.... jak nechutně se to celé přiblížilo z poměrně hravé roviny "coby kdyby" k nechutně nechutné přítomnosti a realitě! ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý seriál. Ktorý navyše časom ešte pridá na guliach. James je super sympatický chladnokrvný zabiják. Bojové domáce úlohy si splnil celkom dobre a väčšinou si v akcií vedie obstojne. Jasne vidím množstvo techník z krav maga a to ma vždy poteší. A Chamés Caviezel baví aj mimo akciu. Čo je dôležité. Michael Emerson asi používa pleťové masky z kozieho trusu alebo odvar z genitálií amazonského makaka. Prípadne iný tajný recept na zachovanie mladosti. Lebo vek (61) fakt nesedí s tým čo vidím na obrazovke. Scénar píše malý Nolan, čo je zárukou kvality a dobrej atmosféry. Hlavne postavy sú dosť dobré. Čiastočne sa vyvýjajú a bavia v rôznych polohách. Vedlajšie postavy tiež väčšinou slušné. V druhej sérií nabehne na scénu Sarah Shahi, ktorá je tak sexi, že jej odpustím aj občasnú nedôverihodnú prehnanú drsnosť. Slabou stránkou seriálu je, že má príliš veľa dielov. Potom sa niektoré veci opakujú. A nutne musia prísť slabšie pasáže. A celá tá ich tajná činnosť mi príde nenápadná ako kopa hovna na zemi. Do 4 dielov mali byť chytení a zabásnutí. A ten akože super vládny zabiják vyzerá chaseň zo staničného bufetu s fyzičkou stereotypného ajťáka. Čo ma ale sralo najviac je zbytočné tlačenie prvkov americkej morálky. Keď už sa to tvári ako niečo viac, mohli na tie sračky typu: dobrý manžel, dobrý policajt, čisté deti, rodina, multikulturalizmus, každému čo mu patrí, polepšie, žije prácou... . Nebije to do očí tak ako v bežnej holywoodskej tvorbe, ale pôsobí to zbytočne rušivo. Aj tak nadpriemerný seriál. 80-85% ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Velké seriálové překvapení! Jim Caviezel konečně hraje to, co měl hrát už od začátku své herecké kariéry, Michael Emerson je správně tajemný a i když premisa seriálu není nejoriginálnější, díky perfektnímu scénáři, který skvěle pracuje s psychologií postav, neustálému množství peripetií týkajících se minulosti titulních hrdinů a parádně vygradovanému napětí je sledování tohoto seriálu skutečným zážitkem! Bezpochyby jeden z nejlepších televizních počinů na půdě kriminálního žánru vůbec! ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiť po pilote, ale keďže sa tu trochu množia nespokojné komentáre, tak hodím aj jeden viac menej pozitívny. Person of Interest má nepriaznivú štartovaciu pozíciu hneď od začiatku. Keďže sú pod ním podpísané také mená ako J.J. Abrams (Lost, Star Trek ..) a Jonathan Nolan (Inception) očakávania boli viac ako vysoké a v niektorých prípadoch aj ťažko realizovateľné Už podľa prvých ukážok sa PoI tváril ako seriál s pestrou dávkou akcie, no internetový ošiaľ, ktorý sa okolo neho vytvoril očakával skôr mysteriózny thriller v štýle Inception (takmer nereálne dosiahnuteľný cieľ). Prvá epizóda tak vyvolala značné rozpaky a rozdelenie užívateľ na dva tábory – ten, ktorý sa dokáže povzniesť nad všetky tie nezmyslené očakávania a ohodnotiť seriál taký aký je a druhý tábor, ktorý sa nedokáže vzdať očakávaní, ktoré predtým falošne nadobudol. Čo teda priniesla prvá epizóda? Na plné ústa je potrebné povedať, že nič inovatívne, nič novodobé, dokonca ani nič vzdialene pripomínajúce napr. Inception alebo Lost, ale je to zlé? Podľa môjho názoru ani veľmi nie. Tuctový akčný snímok je doplnený o špionážne pozadie so strojom, ktoré má svet neustále pod dohľadom a vyvodzuje z toho relevantné/irelevantné závery. James Caviezel sa už nikdy nezbaví nálepky „Ježiš“, ale aj túto rolu zvláda obstojne – minimalistické herectvo k jeho postave sedí a podčiarkuje životom zničeného bývalého agenta. Akcia, aj keď je mierne prestrelená, je svižná a dobre sa na ňu pozerá. Príbeh odsýpa a čo je najdôležitejšie nenudí (ako napríklad ďalší hit tejto sezóny Terra Nova). Je to síce až priveľmi skratovité a väčšina udalostí tam je vyriešená niekoľko sekundovými zábermi, pritom by z celej histórie hlavnej postavy išlo vytrieskať omnoho viac. Jediné výraznejšie, čo mi na tom vadí je tá „epizódnosť“, pretože zatiaľ to vyzerá tak, že každá časť bude riešiť niečo iné (čo v seriáloch nemám rád), pokiaľ by sa vytvoril jednotný na seba nadväzujúci príbeh mohlo by to byť pútavejšie. CELKOVO: na základe pilotu to vyzerá na „len“ rutinný akčný seriál, stále však dostatočne zábavný, od ktorého bohužiaľ všetci očakávali priveľa. Uvidíme, čo prinesie ďalej, rozhodne mu dám šancu. UPDATE: úroveň epizód značne kolísavá, od vynikajúcich (takmer za 5*) až po čisto priemerné (2*), čiže suma sumárum slušné 3*, uvidíme čo prinesiel druhá sezóna, snáď nebude omielaľ dookola ten istý námet, ale osvieži ho niečím novým / Season 1 = 3* / Season 2 = 3* ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál, jsem si našel čas až později, protože jsem nestíhal sledovat všechny díly ( njn, to je tak když máte smněnný provoz a navíc Vás ženou do práce i Soboty a Neděle ) :: Využil jsem situace, kdy jsem byl na nemocenské a zkoukl všechny 3 ( prozatím ) dostupné série. ~~~ .Ze začátku tento zajímavý seriál moc nezaujme, ale zhruba od 9 dílu první série, se celkem slušně zozjede a nespustí nohu z plynu. Stane se moc dějových zvratů, hodně lidí přijde k úrazu a hlavně se tady zas až tak moc nezabíjí, ale spíše mrzačí ( velmi oblíbené bebíčko je prostřelená noha ) Postavy jsou mi sympatické a až na pár vyjímek - hlavně role policistů z LZ - mi nijak nevadí. Když se v seriálu oběvila Rooth ( Amy Acker ) tak mi byla protivná až to bolí, ale její postupný vývoj a začlenění do seriálu a děje, je další výborná věc. Teď ji přímo hltám v každém díle a ukazuje se že přece jen není jen vyšinutý magor, ale má to chytře vykoumaný. Detektiv Fuscoo ( Kevin Chapman ) jako by sem ani nezapadl, ale to je jen mýlka a v dalších dílech jen potvrzuje známé " jsem malej, ale šikovnej. Bouchačka Shaw/ová ( Sarah Shahi ) je takovej ten typ člověka, který by všem nejraději ubližoval, ale hodně se drží - podle mého hlavně kvůli tomu aby kvůli ní nebyl Finch smutný ( " proč ji nemůžu střelit do hlavy ? " # " Protože ji potřebujeme živou " # " Aha. Ale nohu ji ustřelit můžu ne ? Zůstane přece naživu " ) Shaw/ová, mi hodně připomíná " zlodějku " z Dokonalého podrazu v podání Beth Riesgraf. Tydle holky by si asi rozumněly ( navíc potkat tydle 2 holky pohromadě v nějaké akci, asi bych si udělal vlhko v trenclích ) |||||||||||||||||||||| S příchodem 3 série a začlenění " SAMARITÁNA " do děje, začíná ůplně nový rozměr celého děje. Konec 3 série, tak hodně navnadil na sérii 4. U mně to má seriál za - prozatím - 4 hvězdy. Tu 5 hvězdu, si nechám až jak se to celé bude dál vyvýjet ( i když zatím nemám žádný strach že by to někam spadlo a už se nedokázalo zvednout ) Dodatek : je zvláštní že houpačkový efekt, dobrých a špatných dílů, se tady moc nevyskytuje. Čímpak to může být ? Zajímavý seriál. PS : ZMNĚNA DABINGU VE 3 SÉRII JE PRO MNĚ NEPOCHOPITELNÁ. ()

Galerie (863)

Zajímavosti (37)

  • Na začátku této epizody při dojemném loučení s policistkou Carterovou (Kwoade Cross) můžeme slyšet skladbu „Hurt“ od amerického zpěváka Johnnyho Cashe, která vyšla na jeho albu nazvaném „American IV: The Man Comes Around“, které vyšlo v roce 2002. (Trajektt)
  • Sarah Shahi prezradila, že ju bojové scény desili, ale vždy ju fascinovalo robiť veci, z ktorých má strach. Väčšinu náročných scén točila sama a nechávala sa zastúpiť kaskadérmi, iba keď jej to tvorcovia vyslovene zakázali. (ywo666)
  • V závěrečné scéně slyšíme skladbu „When Things Explode“ od britské elektronické skupiny UNKLE, kterou nahráli společně s anglickým zpěvákem Ianem Astburym a která vyšla na jejich třetím studiovém albu nazvaném „War Stories“, které vyšlo v roce 2007. (Trajektt)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama