Reklama

Reklama

Film The Frozen Ground je inspirován neuvěřitelným, avšak skutečným příběhem aljašského policisty Jacka Halcombeho (Nicolas Cage), jenž se pokusí zastavit vraždící bestii Roberta Hansena (John Cusack), což je sériový vrah, který se již třináct let úspěšně skrývá. Když se těla prostitutek začnou v Anchorage hromadit, na město padne strach. Ačkoliv Halcombe riskuje vlastní život, vydá se na vlastní pěst najít zabijáka, aby tak zabránil dalším vraždám. Když získá informace od sedmnáctileté dívky (Vanessa Hudgensová), které se podařilo uprchnout, je konečně zabijákovi na stopě. Podaří se mu vraha dopadnout dříve, než zemře další oběť? (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PÁNOVÉ, STÁLE JSME NENAŠLI TO, CO POTŘEBUJEME. TAKŽE JDEME ZNOVU A BUDEME TADY TAK DLOUHO, DOKUD MŮŽEME, PROTOŽE DALŠÍ ŠANCI NIKDY NEDOSTANEME..…“ /// Krimi, o dobrým policajtovi, uchylákovi, kterej rád koukal do vyhasínajících očí a šlápotě, která by mohla změnit svoji budoucnost. Vod začátku máme svědka, známe hajzla, ale všechno je to takový kreténský. Emoce spíš ty negativní, a tak bych chtěl upozornil všechny, jenž nesnášej idioty (né na tomhle serveru, spíš všeobecně ve filmech), že můžou mít s tímhle kouskem, kterej se vydává po stopách mrtvejch americkejch holek a kterej má hlavně informační hodnotu, trochu problém. A že by to bylo nějaký drámo – tak to teda není. 3* s vodřenou držkou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žeru příběhy podle skutečnosti. 2.) Přemejšlím, jak si zpestřit lov. 3.) Thx za titule ,,Bac“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Že mráz nepanuje jenom na Aljašce by mohl dlouhé hodiny vyprávět třeba mozek Scotta Walkera. Ten ze závějí vyhrabal vynikající předlohu, ale místo aby podtrhnul atmosféru odlehlého severu, začal si hrát na kouzelníka. Takže po chvilce víme všichni víc než ten, kdo to všechno udělal, a stejně si ještě další hoďku hrajeme na príma kriminálku. Nik s Honzikem jsou roztomilí, ale dát je k sobě do jednoho filmu je podobně úspěšný nápad, jako chtít dát dohromady motýla Emanuela s Arabelou. Svoji určitou sílu film sice má, ale ve finále díky Walkerovi platí, že Hansen se ani tak úspěšně neskrýval, jako poldové z Aljašky naopak neúspěšně pomáhali a chránili. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Film na motivy skutečných událostí, které se odehrály na dalekém americkém severu v 80. letech 20. století, kde bylo v rozmezí zhruba 15 let bestiálně zavražděno více než tucet žen, které byly před smrtí znásilněny a týrány. Měl jsem tu možnost sledovat tento případ přímo v jednom dokumentu a byla to síla. Tento snímek jim v jistém smyslu vzdává hold, vypráví jejich příběh a ctí jejich památku, ale z pohledu diváka neznalého musím říci, že atmosféra není zdaleka tak drsná, jak by mohla a měla být. John Cusack se konečně dostal do role, která mu podle mne sedí bezvadně. Psychopatický bezcitný masový vrah. Zato pan Klec nepůsobil dvakrát přesvědčivým dojmem. Napětí nebylo tak intenzivní a mnohdy se děj vlekl. Průměrná detektivní záležitost na jedno zhlédnutí. 60% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ako na húpačke. Že sa dožijem filmu, v ktorom bude Cusack sterilnejší ako Cage, som vážne nečakal - i keď to je podmienkou dobre zahranej role. Celá zápletka je pomerne tuctová, no vďaka prekvapivo slušným výkonom a prostrediu zamrznutej Aljašky to má niečo do seba. Chýbal len kúsok, aby z toho bol skutočne skvelý kriminálny thriller. A Cage je tu vskutku až podozrivo dobrý. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Nejsem zastáncem škatulkování herců, abych pálil dvě * jen proto, že někde hraje Frnda Okatá. Obecně ale nemám problém ani s jedních z hlavních tahounů. Takže po herecké stránce si pánové odvedli svůj "standard", přičemž Cage umí zahrát víc a Cusack nedostal vlastně ani moc prostoru, vyjma závěru a to byť škoda. Jako celek obstojné, mrazivé, napínavé, atmosférické a nelítostné. Jenže stejně tomu chybí kapka režisérského umu, aby to vytáhla do pořádné, mrazivě sžíravé podívané, protože z tohohle skutečného příběhu by šlo vytřískat víc. Nelítostná zima a sníh by šel pořádně využít v režisérův prospěch a Cusackova role měla být charakternější. Minimálně to mohlo dopadnou podobně jako Cageovích 8mm a Cusackova Identita. I přes tu kritiku ale poštědřím 4*, protože 3* mi přijdou málo, bavil jsem se a závěr s titulkovým dojezd je velmi vlezlý. 3,75* ()

Galerie (26)

Zajímavosti (24)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na Aljaške, predovšetkým v najväčšom meste Anchorage. Doba natáčania trvala 26 dní. (MikaelSVK)
  • Na začiatku dostal Nicolas Cage ponuku hrať Roberta Hansena (John Cusack), ale Cage chcel hrať detektíva, pretože si myslel, že je to pre neho ako pre herca náročnejšie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama