Reklama

Reklama

Sinister

Trailer 2

Ellison, autor detektivních románů, objeví na půdě svého domu staré filmové pásy, související se záhadnými vraždami, jež se tu kdysi staly. Pátráním po vrahovi však zkříží cestu celé své rodiny s neznámou nadpřirozenou bytostí a uvrhne ji tak do obrovského nebezpečí. (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (1 716)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na další duchařskej horor po vzoru Insidious a nakonec zavládlo mírný zklamání. V podstatě nejde ani tak o nápad, který je super, ani o zpracování, který je evidentně vydařený. Horší je to ale s jednotlivými momenty, který mi nedávaly smysl. Film si totiž nedá tu práci divákovi něco vysvětlit a tak ho rovnou hodí do centra dění a chce, aby se s tím popral. Ethan Hawke se s rodinou nastěhuje do domu a tradičně na půdě najde staré pásky z kamery Super8, který to všechno započnou. Proč se do toho nového bytu nastěhovali nebo co to vlastně dělá za práci, nám film vůbec nevysvětlí. Ani po skončení filmu jsem pořádně nepochopil, co ta jeho postava vlastně dělala. Psala snad knihy na základě skutečných nevyřešených případů? Nutno dodat, že za celej film nenapsal ani čárku. Těžko říct. Nicméně zpracování a nápad dobrý. Tomu se nedá nic vytknout. Zbytek na hraně. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Derrickson to má v paži, o tom žádná. Jen jede podle rutinní šablony, která nenaservíruje jediného překvapení a i tu pointu v extended cutu nakonec prodá podle očekávání už od první osmičkové projekce. Což je možná trochu škoda, protože výborný Hawke, pevné vedení a impozantní Youngův soundtrack to jinak táhnou vysoko do červených čísel. [Inside joke: Norský blackmetal a Pishin po levici udělaly v kině své. :)] ()

Reklama

MMR 

všechny recenze uživatele

Tak, ve štábu zřejmě neměli světlo, což způsobilo, že jsem toho moc neviděl, a tudíž jsem se neměl čeho bát. Začátek mě málem unudil k smrti, samé odpočítávání startu videa a jen čučení hlavní postavy na video. Když se to trochu rozjelo, podotýkám, že jen "trochu", začalo to být opět nudný. Myšlenka odpadu mě opustila tak ve 30.minutě, myšlenka 1 hvězdy mě upustila tak 20 minut před koncem. Celkově ovšem je to slabý horor, nemusíme si nic nalhávat, ale když člověk nic nevidí, tak ho nemá co zaujmout. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Ano, Sinister bezpochyby je jedním z nejlepších hororů roku 2012. U hororů téměř vše již bylo viděno, nicméně ne všechno již bylo slyšeno. A polovina Sinisteru spočívá v tom maglajzu, co splodil geniální Young a čím byl film ozvučen. Protože tyhle zvuky samy o sobě jsou děsivý, ale ve spojení s hororovýma scénama je to teda vrchol. Vadily mi tak maximálně ty přemaskovaný děti, ty už mě teda moc neberou, zato boogie man byl krutej jak sviňa. Plus k tomu samy nahrávky zločinů jsou hrůzný. Táhne to nahoru i Hawke, Rylance a hodně se mi líbil James Ransone v menší roli "deputyho". Sinister patří k tomu typu nervních, skutečně děsivých hororů, co postupně gradujou a přesně to se mi líbí. Takže proto neváhám se 5* ani chvíli. O chlup lepší, než Mama. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jo, Scott Derrickson horory umí. Až na přešlap v podobě Hellraiser: Inferno se mu daří ukázkově děsit. Tentokrát tu máme horor, který mi přišel tak děsivý, že jsem během sledování seděla zcela konsternována v křesle a vstřebávala tu krystalickou hrůzu, jíž je tento film nasáklý. Přišlo mi, že tento horor má v sobě tolik zla, jakoby byl jeho samotnou esencí. Tak zlá mi nepřišla ani Žena v černém a ta mě dokázala vyděsit jako snad žádný jiný horor, který jsem dosud zhlédla. Hlavní roli zde hraje pohanský démon Baghuul, jehož maska je očividně obšlehnutá od toho borca ze Slipknot:) Další porce děsu se na nás valí z mrazivého dark ambientního soundtracku, vedle něhož mi i hudba z Insidious připadala jako pohádka. A myslím, že i mistr Hitchcock by zatleskal nad mistrovsky vedenou hru se stíny a tmou, která je zde všudypřítomná. Takže v závěru z toho Sinister vychází jako temný, ponurý a vizuálně úchvatný horor s atmosférou tak hustou, že by se nedala ani krájet:) Bože, ta hudba... brrr. Přemýšlela jsem, že by ještě někdo mohl natočit horor, v němž by hlavní roli hrály nějaké bytosti s maskou týpků z Lordi a Shagratha z Dimmu Borgir:) Vždyť masky maníků z metalových kapel jsou stejně tak účinné a originální jako ty, co už se kdysi ve filmech objevily. Jo, to by byl nářez!:) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (24)

  • Keď Ellison (Ethan Hawke) prvýkrát sleduje film rodiny, ktorá sa hrá na záhrade, niektorým klipom chýbajú drevené schody pribité na opačnú stranu stromu. (Pat.Ko)
  • Ethan Hawke (Ellison Oswalt) ztvárnil ve filmu spisovatele, kterým je i ve skutečnosti. V roce 2013 měl na kontě romány "The Hottest State" z roku 1996 a "Ash Wednesday" z roku 2002. První jmenovanou knihu také zadaptoval do filmu Hořká krajina (2006). Kromě scénáře se ujal také režie. (civrss)
  • Had, ktorého objaví Ellison Oswalt (Ethan Hawke) na povale pod vekom od krabice, je nejedovatá Hadiarka (lat. Lampropeltis), medzi teraristami bežne označovaná ako Korálovka. (Sancty)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Reklama

Reklama