Reklama

Reklama

Sinister

Trailer 1

Ellison, autor detektivních románů, objeví na půdě svého domu staré filmové pásy, související se záhadnými vraždami, jež se tu kdysi staly. Pátráním po vrahovi však zkříží cestu celé své rodiny s neznámou nadpřirozenou bytostí a uvrhne ji tak do obrovského nebezpečí. (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (1 716)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Co se týče žánrových atributů, Sinister rozhodně má co nabídnout, správnou hororovou atmosféru, slušnou porci napětí a docela hodně více než obstojných lekaček. Problémem filmu však je, že postupně ztrácí svoji šťávu, hlavní hrdina vás začně solidně štvát a až příliš časté ukazování „onoho zla“ sráží míru strachu/napětí (vždyť já pak ty „postavy“ bral úplně normálně, jak tam pořád pobíhaly, nelekaly mě už potom), nemluvě o dost nezvládnutém konci, který byl spíš k smíchu (stejně tak závěrečný záběr). Člověka to skoro až zamrzí, když byl Sinister vcelku dlouho na tak dobré cestě, ale ve výsledku pouze lepší průměr. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Derrickson to má v paži, o tom žádná. Jen jede podle rutinní šablony, která nenaservíruje jediného překvapení a i tu pointu v extended cutu nakonec prodá podle očekávání už od první osmičkové projekce. Což je možná trochu škoda, protože výborný Hawke, pevné vedení a impozantní Youngův soundtrack to jinak táhnou vysoko do červených čísel. [Inside joke: Norský blackmetal a Pishin po levici udělaly v kině své. :)] ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době horor, který má myšlenku a ta myšlenka děsí! Dobrý scénář, hlavně co se týče vražd (všichni musí uznat, že sekačka neměla chybu) super kamera, úžasná atmosféra.. Jediný problém který u mě nastal byl, že s postupnou gradací jsem věděla, jak to skončí.. Což mi trochu ubralo na zážitku, ale nezabránilo tomu, že bych nechtěla vidět znovu! SPOILER: Další důkaz toho, že horory s dětmi jsou opravdu ty nejstrašidelnější!! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak určitě se jedná bezesporu o jeden z nejsnesitelnějších hororů z poslední doby. nepřichází sice z ničím novým (to snad už dneska ani nejde) ale nutno uznat, že ta atmosféra tu celkem funguje. V hororech založených na tajemnu a lekačkách jsem se nikdy moc nevyžíval, ale když je to řemeslně dobře zpracováno, tak proč ne. Navíc Hawke je sympaťák a bez problému to utáhne. Sakra teď jsem nalomenej jestli teda jít nebo nejít na tu dvojku i když se jí pekelně bojím. No nic asi si hodím korunou.60% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dostavilo se velice příjemné mrazení. Derricksonova režie mě v minulosti zrovna neseděla, ale tentokáte jsem spokojený. Celá ta mylotologie s Bughuulem byla zajímavá. Několikrát jsem se solidně leknul. Naštěstí tento horor přichází i s něčím mnohem víc než jsou jen laciné lekačky. Má to napětí, nápad a spád. Za velké plus považuji obsazení hlavní role známým hercem. Díky tomu vytasil Sinister podstatný trumf z rukávu, Ethan totiž film bezproblému utáhne i z velké části sám. 75% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (24)

  • Film sa natáčal v Los Angeles v Kalifornii a na Long Islande v New Yorku. (Laslo)
  • Ethan Hawke (Ellison Oswalt) ztvárnil ve filmu spisovatele, kterým je i ve skutečnosti. V roce 2013 měl na kontě romány "The Hottest State" z roku 1996 a "Ash Wednesday" z roku 2002. První jmenovanou knihu také zadaptoval do filmu Hořká krajina (2006). Kromě scénáře se ujal také režie. (civrss)
  • Keď Ellison (Ethan Hawke) prvýkrát sleduje film rodiny, ktorá sa hrá na záhrade, niektorým klipom chýbajú drevené schody pribité na opačnú stranu stromu. (Pat.Ko)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Reklama

Reklama