Reklama

Reklama

Ďábel v těle

  • USA The Devil Inside (více)
Trailer 1

Isabella (Fernanda Andrade) má trauma. Z její matky se před několika lety tři lidé pokusili v amatérských podmínkách vymést ďábla a ona (nebo zlá bytost v ní) je brutálně připravila o život. Jako mimořádně těžký případ byla ze Spojených států převezena do psychiatrické léčebny v Římě, kde od té doby živoří v neustálém utlumení sedativy. Isabella se rozhodne vyřešit tragickou kapitolu v rodinné historii a v doprovodu kameramana se za matkou vydá, aby zjistila, co se tehdy doopravdy stalo. První setkání po letech ale její trauma ještě víc prohloubí. Matka je očividně nepříčetná a nepoznává ji, a proto se Isabella rozhodne proniknout do tajů exorcismu, aby ji a také sebe zachránila. Seznámí se se dvěma knězi, kteří navštěvují přednášky na vatikánské církevní škole, jež se tomuto temnému oboru věnuje. Ti se jí rozhodnou pomoci a díky tomu se ocitnou v předpokoji míst, kde se dějí věci tak kruté, že se jim lidský mozek zdráhá uvěřit. Oni dostanou šanci vyzkoušet si je na vlastní kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (255)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

FF o vymítání jsem zatím moc neviděl, přesněji řečeno The Devil Inside je teprve druhým zářezem na pažbě a obávám se, že těch čárek už moc přibývat nebude. Ono ne snad, že by byl tenhle malej horůrek vyloženě špatnej, ale i když má slabou hodinku a čtvrt, díval jsem se co pět minut na posuvník a očima ho posouval až ke zdárnému konci- je to prostě hrozná okecávačka (většinou nezáživná), ba co víc ani samotné vymítání není natočeno nějak poutavě. Horor o kterým za týden ani nebudu vědět, že jsem si ho kdy pustil... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Objektivní kvalita jasně za 2*, ale za Fernandu Andrade, na kterou se mi vyjma posledních pár minut moc pěkně koukalo, si zase jednou zahraju na dobrodějce a přivřu oči. Scénář k Devil Inside spojuje snad všechna klišé týkající se filmů o vymítání ďábla (což by ještě vůbec nevadilo), ale spojuje je natolik neohrabaně, strojeně a hlavně nudně, že sám sobě podkopává nohy a dělá z příběhu jen slepenec scén bez větší gradace a s neexistující pointou. Naštěstí použitý dokumentární styl natáčení byl trefou do černého, amatérská kamera a potemnělá, odporně vybledlá výprava dokáže navodit při hororových scénách atmosféru, jakou si každý v souvislosti s ďáblem představí, a obraz není zbytečně roztřesený, takže divák má možnost se celkem dobře orientovat. Bohužel téma vymítaní je už od dob Exorcisty takřka vyčerpané a chtělo by to přijít s něčím opravdu mimořádným, aby kvalita mohla zastínit kvantitu. A to se tady skutečně nepovedlo. 55% ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem nevěděl jak tomuto filmu přistupovat. Ruční kamera a exorcismus. Dva stále častější jevy v hororech posledních let. Již od začátku mě ale scénář filmu zaujal. Narozdíl od Paranormal Activity apod. toto působí opravdu autenticky, jako normálně točený dokument. Proto také scény z exorcismu samotného apod. jsou velmi realistické a tím i pro mě byly, dá se říci, děsivé. Celkově ale film má spíše "poklidnější tempo". Tím ale neříkám, že postrádá napětí, to ne. Spíše než o horor se pro mě jedná o thriller s prvky hororu, což je ve výsledku jedno. The Devil Inside je podle mě dobře udělaný film, bez větších blbostí, s dobrými triky a scénami a ani dialogy nejsou pitomé. Dobrá práce. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Oh, bóže, jsem ráda, že to ďábel tak ztrestal!!!! Co tohle propánajána mělo být? Někde jsem snad zaslechla či se dočetla, že s tím měl co do činění někdo z Paranormal Activity, což by možná byl důvod, proč je to taková strašná strašlivost. Já mám vymítání v hororech docela ráda a docela ráda mám taky, když se to nijak zvlášť neprzní (k čemuž došlo i u loňského The Rite). A tady je tomu teda nasazena koruna. Rozběh je klasický, kamera je otřepaně nudná (chvílemi dokonce, asi aby se ušetřilo, je tam teda úplně k ničemu), herecké výkony působí lacině. A na závěr: stopáž je bohužel nemístně krátká, ačkoli se to nezdá při 83 minutách, ale, když už se tam něco začne dít, tak je konec. Bohužel, oprávněný neúspěch je vcelku nezarážející. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Horory o Dáblech a Exorcismu mám nejradši hned po Exploitácích.. Nejhorší to nebylo, ale čekal jsem větší nářez, jelikož se film dostal i do našich Kin.. Jakmile se vymítalo tak to mělo slušnou Atmosféru.. Strašně mě mrzí Konec! Dlouho jsem neviděl film, který by nijak nezkončil.. Případ její matky se ve filmu vlastně ani nedořešil.. Takže scénář, příběh tohle hodnotím velmi Záporně! Při filmu jsem se, ale Nenudil! takže hodnotím za 3! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 5. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)
  • Natáčanie začalo v roku 2010 na niekoľkých miestach vrátane Bukurešti (Rumunsko), Ríma (Taliansko) a Vatikánu. (Arsenal83)
  • Na mieste činu v roku 1989 agent CSI používa pero na ukazovanie stôp. Toto pero vzniklo o viac ako desať rokov neskôr. (Arsenal83)

Reklama

Reklama