Reklama

Reklama

Amityville: Probuzení

  • USA Amityville: The Awakening (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bella, její dvojče James a malá sestra Juliet se se svou matkou přestěhují do nového domu. Hlavním důvodem je, že potřebují ušetřit peníze, aby mohli pro Jamese, který je v kómatu, zaplatit nákladnou zdravotní péči. Zkrátka jsou v situaci, kdy si příliš vybírat nemohou a dům Amityville jim po všech stránkách vyhovuje. Navíc James nejen nečekaně nabyde vědomí, ale začne se zázračně uzdravovat. Bohužel to je pro obyvatele domu pravděpodobně poslední dobrá zpráva. Jejich radost totiž netrvá dlouho. V domě se začnou dít i další nadpřirozené jevy a ty už nejsou tak radostné. Spíše děsivé. Bella začne matku podezřívat, že jim o jejich novém domově neřekla úplně všechno. A její tušení se brzy potvrzuje. Dozvídá se, že žijí v nechvalně známém domě Amityville, o kterém se už několik desetiletí vypráví děsivé a krvavé historky. Nyní se potvrzuje, že to nejsou pouhé legendy. Boj o přežití v domě plném zla právě začíná. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (100)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Na filmu je super, že se v první polovině ani nebere vážně, dokonce si film dělá ze sebe legraci, místy profláklé strašení, otevírání dveří, otevírání oken a otevírání úst, v tom baráku se furt něco otevírá ! Je škoda, že režisér musel jet, podle zavedených pravidel, protože taková matka, byla rozhodně super, připomínala mi tu lacinou chůvičku z filmu Přichází Satan!, zdejší máma taky ráda koketuje ze zlem a její fanatický pohled, byl bravurní. Ale jinak nic velkého, jedny proleželý záda, pár much, brácha kostlivec a dvakrát mrtvý pes.......ohh pardon, dvakrát chcíplí pes. Co však rozhodně stojí za to, je soundtrack, který aspoň dává filmu nějakou tu atmosféru. Jinak sem měl opravdu pocit, že režisér si z toho dělá prdel. Inu i Franck nemůže, furt točit horory, o šíleném hobitovi a musí si natočit, nějaký ten sranec, aby se pak zase mohl, vytáhnout s nějakou tou čvachtavou řezničinou. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Četl jsem, že tento film měl trošku potíže vyjít na světlo. Teď vidím, že docela hodně zajímavých scén z traileru chybí. Já posílám tuhle reinkarnaci Amityville do podprůměru. Ten film nemá spád, nemá atmosféru, nemá žádné nápady a ve výsledku nemá ani smysl. Nejprve jsem si myslel, že to bude klasický případ z Amityville, ale ono ne. Musí to být natažené po čtyřiceti letech. Kdy nová rodina se přistěhuje do stejného domu, aby začalo řádění zlých duchů. Lekačky jsou bez nápadu (pokud nějaké jsou, teď si ani nevybavím) a atmosféra se rozpadá každou chvílí. Prostě nuda a zívačka. Ještěže to má bezmála hodinu a půl. Jediné co se mi líbilo, tak samotná Bella Thorne, kterou si vybavím ze seriálu Scream (2015). Má pěknej kukuč. Škoda, že nehraje v něčem kvalitnějším. Film ale stál za starou belu. (40 %) ()

Reklama

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

"Amityville: The Awakening" Ani neviem čo som vlastne od tohto filmu čakal, ale postupne sa to menilo na katastrofu obludných rozmerov. Už len fakt, že sa vydanie filmu neustále posúvalo a nič nešlo podľa predstáv mohlo dať človeku aspoň nejaký náznak toho o čo pôjde, no realita siaha hlboko pod tieto očakávania. Kde s týmto filmom začnem? Skúsim povedať aspoň pár pozitív? Možno hudba je celkom okey a Jennifer Morrison je dobrá, no dokopy nemám pocit, že by sa ju film rozhodol nejako poriadne využiť a spracovať ju ako poriadnu postavu. Je fajn, že rolu Jamesa dali Cameronovi Monaghanovi, no popravde poviem, že keby predviedol viac svojho talentu, ktorý ukázal v sérii "Gotham", tak by to mohlo byť aspoň trochu desivejšie, no nič také sa nekoná. Takže aj dobre zvolené obsadenie je absolútne nevyužité v možnosti, ktoré mohli niečo otvoriť. Okey, teraz poďme na negatíva, lebo úprimne, je tu toho viac než dosť. V prvom rade naša hlavná hrdinka je hororový stereotyp až to bolí. Videli sme túto postavu milónkrát a nikdy nepriniesie do toho nič nové. Plus to musí byť aj krásna tínedžerka, lebo to presne teraz horory potrebujú. Jej matka je absolútne strašná a neviem či vlastného syna pripútaného na lôžko nechce v skutočnosti miestami pretiahnuť. Jej reakcie sú strašné, herecký výkon je otrasný a okrem toho v záverečnej tretine odhalí tak príšerný zvrat, že je treba ho povedať. takže pre všetkých prichádza varovanie: *SPOILER ALERT - Matka kúpila ten dom práve preto, že vedela o červenej izbe a verila, že keď Boh nepomohol ich synovi cez modlitby, tak mu pomôže diabol. *SPOILER END*. Celý film to spraví zo zlého na absolútne príšerný. Potom je tu Thomas Mann ako spolužiak, ktorý chce Belle asi zbaliť, alebo ja neviem a chce jej pomôcť, no nevie absolútne dať svojej postave potrebný šarm a charakter. Nefunguje to. Vizuálne to neprináša nové absolútne nič, straší nás to hlavne skákačkami, ktoré nefungujú a realita je taká, že napriek tomu, že tento film sa snaží byť jediný skutočným pokračovaním, ktoré žije vo svete, kde všetko ostatné sú len filmy, tak zlyháva na plnej čiare. Myslím si, že film "The Amityville Horror" z roku 2005, ktorému tento film doslova musí kopnúť do zadku má viac atmosféry a priniesol niečo zaujímavajšie, než všetko, čo sa dostalo sem. Jediné nad čím momentálne musím premýšľať je fakt, čo je reálne horší film. Toto, alebo "Resident Evil: The Final Chapter". Hodnotenie: F ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

spíš než probuzení se to mohlo jmenovat Nuda přichází...nový Amityville totiž není nic jiného než jen a jen prachsprostá nuda,která nemůže fungovat ani sedmileté děti.Vlastně se ani nedá říct že by to byl hloupý film,protože v rámci žánru dodržuje zajeté klišé a postupy,nicméně dělá to tak,že to nemlže bavit ani..no vlastně nikoho...20% ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Není to zřejmě to nejhorší, kam až může Amityville klesnout, perly Exorcism a Asylum jsem dosud neměl tu "čest" zhlédnout, ale průser to je bez pochyb. V tom baráku naposledy strašilo v roce 1982 a pietní akt nad mrtvým bubákem se odehrál o třiadvacet let později. Bohužel není mu přáno, aby odpočíval v pokoji a jeho ostatků se chlípně chápe Franck Khalfoun a světlo světa pak spatří znetvořený plod tohoto spojení s nabubřelým podtitulem Probuzení. Toto filmové nedochůdče pak v potrhaném céčkovém kabátku nabízí směs toho nejhoršího ze současného pojetí hororu, v čele s přeřvanými a zcela nefunkčními lekačkami a dokonale splňuje i ta nejpřísnější kritéria svého ratingu, a tak tu máme opět "horor" zcela bez děsu či krve. Zato nechybí prachbídná herecká sebranka v čele s Bellou Thorne, která by se neztratila ani v české seriálově tvorbě našich úžasných soukromých televizí. Nutno poznamenat, že jí zdatně sekunduje i Cameron Monaghan , jehož "terminátora" v závěru si jistě užije leckterý milovník LGBT. Kvadratorní krávovina, kterou od odpadu nezachránily ani jedny pěkné kalhotky. Proč a pro koho se tohle točí? Odpověď zřejmě znám, pár vysokých hodnocení už tu visí. Každopádně na velké plátno to nepatří, patří-li to vůbec někam. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Je to posledný film distribuovaný spoločnosťou RADiUS-TWC, pretože spoločnosť ukončila činnosť spolu s Dimension a ich materskou spoločnosťou The Weinstein Company 16. júla 2018 po obvineniach zo sexuálneho zneužívania voči jej spoluzakladateľovi Harveymu Weinsteinovi. (Arsenal83)
  • Od roku 2012 bol film sedemkrát odložený, kým konečne vyšiel v kinách 28. októbra 2017. (Arsenal83)

Reklama

Reklama