Reklama

Reklama

Poslední dny na Marsu

  • Velká Británie The Last Days on Mars (více)
Trailer

Měl to být poslední den jejich mise na Marsu, jenže poté, co se jeden ze členů týmu vydá na neschválenou expedici, to možná bude i poslední den jejich života... (Czexx)

Videa (3)

Trailer

Recenze (379)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Mars je prokletý, Mars je stigma, Mars vypatlá mozek filmařům... skoro všechny filmy poslední doby situované na Mars byly strašné břečky. Tento nejinak. Autenticita nulová, takovéhle ratejny a předimenzované náklaďáky dostat na Mars nedává smysl, náklady asi jako na 10 expedicí, ale hlavně že je to tak hezky povrchně líbivé. Posádka musí splňovat internacionalitu a multietnicitu, že je to banda kreténů, poserů a hysterických psychopatů je jedno. Velitel má nulové charisma, schopnosti, a tudíž i autoritu. Ostatní jsou čistě jen neschopní asociálové, přesný materiál na astronauty. Chlapi machrující tlučhubové a nemakačenka, ženské otravné, vřískavé, rozkládající kolektiv. Tak a to byly jen postavy, nyní děj.... dopr!!!! Ne, radši ho komentovat nebudu. Největší shit z marsu všech dob, možná. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Zacalo to slubne ako blizky pribuzny tohtorocneho, vynikajuceho Europa report. A potom sa to zvrtlo "iba" do b-ckoveho podania stretu cloveka s mimozemskou formou zivota, co si bralo inspiraciu zo vsetkeho mozneho za poslednych x-rokov, od Ghost of Mars cez Sphere, Even Horizont a pod. To rozhodne nie je samo o sebe zlym faktom, len skoda, ze vysledny produkt iba kombinuje, nic vlastneho extra navyse nepridava. Je to skoda, pretoze vyprava a production values aj vzhladom na rozpocet ja viac ako prijemna. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého si zpočátku fanoušci vesmírných survival thrillerů odškrtnou všechny předpoklady, které správná žánrová pecka musí splňovat, a na konci zjistí, že u toho odškrtnutí vlastně jen zůstalo. Celý film potápí směšný scénář, který před diváka klade naprosto nestrašidelnou variaci na "pozemské" zombies, které jsou ještě pomalejší, debilnější a méně nebezpečné než ty ze seriálu WD, a hlavně, obdobně prázdné postavy, které si člověk se zombíky nesplete jen díky tomu, že nemají zmrzlé ksichty. Prostředí Marsu je navíc navozeno nepřesvědčivě a když se celý finálový děj smrskne do nudného šourání se ve vozíku po povrchu planety kamsi na přistávací dráhu a většina stopáže se prokecá nudnými dialogy, které diváka okatě vedou za ručičku jen k té jediné skromné myšlence celého filmu, že lidé pod tlakem jednají úplně jinak než v "klidovém stavu". No, to dokázala i průměrná Rudá planeta a přidala i trochu té zábavy. Horší hodnocení nedávám jen proto, že se film vydával za můj oblíbený žánr. 55% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vzdor slušnému obsazení a solidním prvkům atmosféry i napětí se mi nedařilo držet pozornost. Možná proto, že jsem podobných naháněček, kdy se lidé díky bakteriím mění v cokoliv, viděl tolik, že by muselo přijít něco opravdu originálního, abych byl překvapen. Last Days on Mars se liší od klasických zombie honiček vlastně jen tím, že se odehrává na Marsu a má áčkový oděv. 30% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Celovečerní debut od režiséra nejen mnou kladně hodnoceného Fifty Percent Gray (nominace na Oscara za animovaný kraťas) je adaptací povídky The Animators od Sydneyho Jamese Boundse - sci-fi autora, o kterém jsem až doteď neslyšel. Povídka pochází z roku 1975, a jestli byla adaptována věrně, tak nezbývá než říct, že už tenkrát moc originality nepobrala. Rozhodně to tedy platí pro The Last Days On Mars, a to ještě o to víc, že za těch cca čtyřicet let v mezidobí bylo napsáno a natočeno mnoho podobného. Není to špatné, Robinson umí navodit atmosféru, má k dispozici slušné herce, a rozpočet využil měrou vrchovatou. Ale jaksi není důvod dívat se na to víckrát, a pokud jste trochu žánru znalí, tak dost možná ani jednou, protože "něco" se začne dít až po dvaceti minutách a po hodině a půl nabíhají titulky. A to "něco" jede podle obvyklého scénáře, kdy se někdo zachová jako idiot - ale kupodivu je to relativně přijatelně vysvětleno (byť jednou větou o tom, že jsou všichni tak ve stresu, že prostě nejednají racionálně), a pak už se to veze po kolejích promáznutých nějakým tím krvavým stříkancem bez nějakých ozvláštnění až ke konci. Nutno přiznat, že přesně tuhle mixáž dějových zlomů jsem ještě neviděl - ale jednotlivě tu už každý rozhodně byl. Jsem na vážkách ohledně doporučení. Kdyby se mě někdo zeptal na slušně udělané sci-fi s dobrou atmosférou, jen tak na vypuštění po práci, ideálně ještě aby nebylo moc dlouhé, tak bych navrhl Pandorum nebo tohle. V zásadě nemůžu vytknout nic kromě té neoriginality - a kdyby každá žánrová tuctovka vypadala takhle, mohli bychom si gratulovat. Takže to nakonec dá na 70%, i když těsně. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení snímku probíhalo převážně v oblastech Jordánska, státu v oblasti Blízkého východu. (Conspi)
  • Scenárista Clive Dawson se snažil zůstat věrný původní povídce "The Animators" Sydneyho J. Boundse. V původní předloze však figurovala posádka o 6 mužích, zatímco ve filmu se objevily navíc dvě ženy. (Dr Lizal)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama