Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

Susinnon 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekne, citlivo natočený príbeh života jednej silnej ženy. Vojna ničí, čo môže, berie si všetkých a všetko zaradom, ak sa jej do cesty postaví láska, pošliape ju ako burinu. Veľmi ma tento film zasiahol. Pretože tá bolesť, ktorú Vera cítila, som cítila s ňou. Ak už nechcete žmýkať emócie, pozrite si to aspoň pre ten vizuálny zážitok, pretože je to ako báseň. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Je cítit, že se jedná o anglický válečný film, takže by filmu rozhodně slušelo trošku rychlejší tempo.. Jinak každopádně silný příběh o slečně, která ve válce ztratí koho může a přesto se snaží pomoci, kde se dá.. Nádherný ponurý anglický venkov.. Skvělé záběry z polních lazaretů.. Bojů se zde nedočkáme, ale o to víc nám tvůrci ukazují dramata odehrávající se !za frontou".. ()

Reklama

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Testament mládí mi byl v traileru prodán jako lovestory bývalého Jona Sněha a budoucí Lary Croft v kulisách první světové války. A až v půlce filmu mi došlo, že úvodní „base on true story“ tam nebylo pro legraci a ve své prvotní představě o filmu jsem se krutě zmýlil. Na druhou stranu od obyčejného milostného příběhu nedostanete přesah a závěrečné titulky vás nenechají uznale pokývat nad (v mých očích) přesným zobrazením myšlenky knižní předlohy. Ta samotná by pak kdykoliv a kdekoliv mohla definovat žánr válečného filmu. A málem bych zapomněl zmínit Alicii Vikander, která pro jednou potvrdila, že její Oskar není jednorázová záležitost, ale potvrzení nepopiratelného talentu ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Knížka podle doslovu patří mezi nejpůsobivější válečné romány, ale o filmu tohle rozhodně říct nemůžu. Protože od válečné romantiky s podtitulem "silné osudy Very Brittain" očekávám hlavně emoce. Jenže ty se jaksi nedostavily. Takové Pokání hraje úplně jiný sport a upřímně mi je jako divákovi celkem jedno, který z těch příběhů je podle skutečnosti a který ne. Důležitý je výsledek na plátně. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Velké krásné nic. Film sice solidně popisuje období první světové války (výpravě a kostýmům nemůžu nic vytknout), ale po nějakých dvou dnech od zhlédnutí si nevybavuji žádnou scénu, která by mi vyrazila dech. Kent do tohoto projektu evidentně nedal srdce. Zklamal mě Kit, jako Jona Snowa z "GoT" jsem si ho opravdu oblíbila, ale čím dál víc si uvědomuji, že není dobrým hercem. Jeho postava si nezískala mé sympatie. Potěšil naopak "Kingsman" Taron, škoda, že dostal tak málo prostoru. Největším důvodem, proč dát tomuto snímku šanci, je ale fantastická Alicia, která se do své role naprosto položila a letos mě oslnila už podruhé (ano, objevila jsem ji díky "Ex Machině"). O téhle mladé dámě ještě hodně uslyšíme. RECENZE ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama