Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (614)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, co se mi líbilo víc – jestli dvojka, která kopírovala jedničku, nebo trojka, která převzala fráze a snažila se být o něco originálnější s míň drsnym Liamem, ale zato musela poněkud pokroutit příběh, protože už docházeli parchanti. Tak jako tak je to víceméně průměr. LIam mohl být sem tam kreativnější ;). Ale i tak je to pořád typ akce, kterou mám rád, která je podpořená odpichovou hudbou, která mu nakonec pomáhá na slušnější úroveň. # příběh *** | hudba **** | humor * | akce **** | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kdybych to hodnotil čistě v rámci značky Taken, tak bych musel dát jednu, ale obecně to prostě není zas až tak úplně mizerný akčňák, takže tomu lupnu stejně jako předchozímu patvaru dvě hvězdy. Neeson má bohužel o 6 let víc, má dvaašedesát, takže já bych mu radil, aby si zastrčil smrtonosnou ruku pěkně do trenek, a k podobným zběsilostem se vracel už jen s kapesníkem u televize. Příběh je neuvěřitelně slátanej, přičemž to "neuvěřitelně" myslím doslova, nechcu se nad tím ani zamýšlet, look filmu je ve vztahu k přístupnosti slabej jak čaj, takže vyždímání kvalitní značky se povedlo dokonale. Čas se něčím podobným zazdít dá, ale radost to teda nedělá. 45% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson si zahral svoj štandard a je späť v akčnej úlohe. Je to len dobre a hoci pôsobí niekedy už unavene, z Bryna Millsa a jeho vlastností ťaží veľa. Naštvaný výraz je stále predajný element série a v spojení s dobrými akčnými scénami si ho dokážete užiť. Hoci akčné scény striedajú dvojicu naháňačiek, pästných súbojov či povinné prestrelky - obávam sa, že mnohí diváci budú zase vyplakávať na použitý štýl šialenej kamery i sekundového strihu, ktorý im sčasti znemožní sledovať čo sa deje. Ruku na srdce, každú naháňačku Neeson musí prežiť a zbesilé skákanie záberov umocní ešte nový element a to jest priblíženie kamery na maximum. Áno, je to neprehľadné, no súčasne iné a osobne som s tým štýlom problém nemal. Striedanie dejových a akčných scén funguje, ale po hodine sa predsa ukáže Los Angeles fádnejšie ako exotický Istanbul či Paríž v jednotke. V tomto smere dôjde tretiemu Takenu dych rýchlejšie a navyše je najdlhším dielom v sérii (109 minút). Napriek tomu si myslím, že je na kvalitatívne vyššej úrovni ako dvojka. Zápletka je lepšie budovaná, akcia má grády, vyústenie je akceptovateľné. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle už je slabší. Film chce zřejmě trhnout rekord v největším počtu střihů. Je jich tam totiž opravdu hodně. A díky nim jsou akční scény velmi nepřehledné. Liam Neeson nám opět dokazuje, že ještě pořád nepatří do starého železa. Tentokrát mu nikoho neunesou, ale zabijí mu jeho bývalou ženu. A nejsou to Albánci, ale Rusáci. začíná teda šílená honička jak před policií, tak po gaunerech. Opět dostanou co pro to. Liam opravdu přežije cokoliv. Po pár zvratech se vše objasní. Liam je prostě mlátička. A samozřejmě poté za své činy nenese žádnou zodpovědnost. Dcera Maggie Grace tu zase dělá jenom křoví. Pomůže mu i jeho parta kámošů. Policajti nemají šanci. "Ten polda je velmi mazaný" ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ano, i já jsem měl přirozeně obavy a s prvními recenzemi přišla i skepse. Nechtěl jsem jí sice naplno podlehnout, ale výsledek, jehož jsem byl až po dvou týdnech od premiéry svědkem, mě v tom bohužel tvrdě utvrdil. Liam Neeson JE sice stále tvrďák (ačkoli teda v Tak3n se to kostimérům povedlo občas z něj udělat totálního staříka), ale tenhle film zkrátka nepatří do série. Např takový Walk among the Tombstones mě taky nijak extra neoslovilo, ovšem nebyl to sequel ničeho, kdežto tato trojka prostě tak nějak kazí pověst výborné jedničky a dobře snesitelné dvojky. Nerad se přikláním k většinovému názoru už z principu, ale faktem je, že jedinou dobrou volbou pro tento film je Forest Whitaker, který má zkrátka v rolích detektivů či agentů praxi a nezklame a zachraňuje tak jakžtakž třetí hvězdu. Jinak příběh - nezajímavý, nudný už od začátku...i to vyprávění působí jinak, než je v sérii zvykem a bohužel v negativním slova smyslu, jistě za to může i narychlo spichnutý tuctový scénář. Akce? Až na některé světlé výjimky taktéž nezáživná, divné tríčky kamery absolutně znemožňují nějaký adrenalinový zážitek a honičky v autech jsou naprostá katastrofa. Můžeme ještě připočíst dvě absurdní situace (pro sérii taktéž netypické), kdy v jednom případě absolutně není vysvětlené, jak to mohl Brian Mills přežít a v tom druhém jen velmi odfláknutě. A poslední věc? Rating. Nejsem v první vlně řvounů, kterým nevyhovuje u pořádného akčňáku PG13, ovšem když se ve filmu najde scéna, která může působit dost brutálně a přitom nevystříkne ani kapka krve, dost to kazí zážitek (a když už nic jiného, alespoň tam ten detailní záběr na hlavu být nemusel). Bohužel jsem nečekal kvality jedničky, ale tímto je série (minimálně s tímto produkčním týmem) pro mě zabitá...50% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Když Stuart (Dougray Scott) mluví o minulosti Malenkova (Sam Spruell), tak ten při přestřelce v baru používá českou zbraň Sa vz. 61, známější pod názvem Škorpion. Mills (Liam Neeson) ve filmu střílí z následujících zbraní: pistole Glock 17, pistole Beretta 92, brokovnice Remington 870, útočná puška AR 15 a jistý klon pistole Colt 1911 (s největší pravděpodobností Springfield 1911 TRP .45 APC). (H4dos)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 48 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama