Reklama

Reklama

Kancelář Blaník

(seriál)
Trailer
Česko, (2014–2018), 10 h 11 min (Minutáž: 4–11 min)

Hudba:

Midi Lidi

Hrají:

Marek Daniel, Halka Jeřábek Třešňáková, Michal Dalecký, Sandra Nováková, Tomáš Matonoha, Ivana Chýlková, Jan Hřebejk, Ladislav Hampl, Vlastimil Třešňák (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Politický sitkom režiséra Marka Najbrta humorně reflektuje dění na české politické scéně. Hlavní hrdina, majitel PR a lobbingové agentury Blaník, se s každým zná a snaží se tak trochu řídit svět. Politická satira, kterou si oblíbí především fanoušci britského humoru a seriálů tamní produkce. Humorné glosy doplňuje Tonda Blaníka i na twitteru. (StreamCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Hele Andreji, řekni za sebou rychle několikrát čapí! :-)'' ----- Hodně slušná politická satira operativně reagující na aktuální politickou situaci. Daniel je starej kozák a pro roli lobbisty Blaníka ideální. Jsem rád, že všechny díly lze nalézt na streamu. kde jsou ty doby co běžela soda v ČT. A i když z ní dnes vyprchaly bublinky, pořád se člověk diví tomu nadšení a snad i odvaze tehdejšího vedení nasadit takový formát pořadu ve veřejnoprávní televizi... No však už to oni politici zatrhli. Alespoň víme na čem jsme že? A tak dál Tondo řeš všechny ty průsery politických elit se stejnou vervou jako doposud. Ať ti nedojde dech. Ta zdravější část národa se baví když už nic jiného, ono je to totiž vlastně celé jen k pláči! * * * * ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Geniální!!! Politická satira naroubovaná na imaginární lobbistickou kancelář Tondy Blaníka. Od diváka požaduje alespoň základní orientaci na české politické scéně a v kauzách posledních let, přesto částečně funguje i bez toho. Jen spoustu vtipů a narážek pak divák neocení. Marek Daniel je neskutečný masér a má svého Tondu Blaníka najetého opravdu přesně. Všechny dosavadní díly mi ustřelily kecky, ale u Krtečka a kundy jsem se doslova válel po zemi smíchy. Dobré jsou i role herců, hrajících sami sebe.... Nováková, Matonoha, Chýlková... a dělajících si srandu sami ze sebe. Již dlouho mě něco z tuzemské produkce tak nepobavilo. BRAVO!!!! ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Místy skutečně geniální počin. Plnou palbu nedávám jen kvůli nevyrovnanosti jednotlivých epizod. Ovšem u těch nejpovedenějších celou dobu umírám smíchy. Vrcholem první série je pro mě téma Opencard, což je zároveň epizoda, u níž se chytá i člověk, který se v politickém bahně příliš neorientuje. Tonda Blaník se nechal inspirovat mluvou svého kamaráda Ivánka a i díky tomu ze sebe sype jednu hlášku za druhou. Skvěle mu sekundují exot Žížala a perverzní sekretářka. Velkým zpestřením je podle mě občasné zařazení guestů, což je pro naši zaostalou seriálovou scénu stále tabu. Druhá série je ještě lepší. Epizody jsou vyrovnanější, vymazlenější a hlavně se stylově vezou na životní formě pussy (čti pasy) mastodonta Miloše. Jedna věc mě přeci jen trošku zaráží. Jak je možné, že taková perla má v rámci Streamu nižší sledovanost než videa pro ovce (A dost!) a hipíky (Restart života)... Aha, už mi to docvaklo. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Rytíři z Blaníku, majíce zachránit český národ v době nejhorší, vyslali předvoj. Tondu Blaníka, který nás má do té špatné doby přivést. 8minutové jednohubky natočené za pár korun, které stojí jen na scénáři glosujícím současné kauzy české politické scény prostřednictvím vlivného pražského kmotra Blaníka. Doufám, že politici mají opravdu hroší kůži, jinak bych zdejší tvůrčí tým poslal bručet z kanceláře do Pankráce :-) Místy hodně povedené, místy hodně nepovedené a vytknout musím příšernou kameru a střih, bolí mě z toho oči. Naopak metál zaslouží Marek Daniel, který předvádí až mrazivě přesvědčivý výkon. Jinak možná něco takového je pro naši českou mentalitu typické a spíše se divím, že taková štiplavá satira vznikla až nyní. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzajímavějších počinů z dílny Streamu, o čemž svědčí i množství různých vedlejších projektů a celkový počet epizod napříč lety. Epizody mají různou kvalitu, přesto ale takhle zpětně slouží zejména jako originální časosběrný záznam politických událostí v naší zemi v letech 2014-2016 (ale i v jiných letech), kdy člověk může jásat/smutnit nad tím, co bylo a co je nyní. Natočené a ozvučené je to ideálně, zahrané ještě lépe, Marek Daniel už u mě asi navždy zůstane Tondou Blaníkem, Halka Jeřábek Třešňáková a Michal Dalecký mu zdatně sekundují. Neskutečně mě potěšilo, že se v některých epizodách skutečně mihla známá jména a že nezůstalo jen u obrázků na telefonu, jak někdo volá. Hodně tomu přidalo na uvěřitelnosti. Na uvěřitelnosti přidaly také některé příběhové linie táhnoucí se více díly a občas rozbouřené vztahy mezi postavami. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (24)

  • Písnička, která hraje v této epizodě, je „Mešita“ od Ortela. (Duoscop)
  • V 7. díle s názvem "Lety" hned v úvodu epizody Tonda vytahuje zvonící telefon, který si přikládá k uchu obráceně. V dalším záběru už drží telefon správně reproduktory dolů. (Novada)
  • V epizodě je vidět nesrovnalost s kalendářem. Děj se má odehrávat v lednu. Když Tonda (Marek Daniel) příjde do kanceláře, je vidět kalendář správně nastavený na leden. Poté co Tonda vykoná potřebu je však ze záhadného důvodu přetočen na únor. (Ulmos)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Reklama

Reklama