Reklama

Reklama

Kapitán Exner

(seriál)
  • angličtina Cpt. Exner
Česko, 2017, 11 h 1 min (Minutáž: 55–56 min, Alternativní 6x80 min)

Předloha:

Václav Erben (kniha)

Hrají:

Michal Dlouhý, Vica Kerekes, David Novotný, Jan Vondráček, Arnošt Goldflam, Petr Nárožný, Anna Polívková, Jitka Schneiderová, Marie Málková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Kapitán Exner je jednou z nejznámějších postav české detektivkářské školy. Uhlazený bonviván a lamač dívčích srdcí se vždy vymykal představě běžného kriminalisty, a to nejen v minulém režimu, kde šokoval svým veteránem-kabrioletem a kanárkově žlutým oblekem, ale také nahlíženo dnešní detektivkářskou optikou. Své případy řeší jaksi mimochodem, během svádění žen a dívek, nezřídka o mnoho mladších, než je on sám. Avšak nejen proto jsou Erbenovy romány čtenářsky mimořádně oblíbené. (TV Prima)

(více)

Recenze (51)

MajkHany 

všechny recenze uživatele

Exnera si představuji jako takového bonvivána, který šarmem zvlhne i Lídu Baarovou a na tu už jste musel být někdo, třeba ministr říšské propagandy, nebo mít hákový kříž alespoň vytetovaný za uchem, jinak na jazyku nepoválela.. Tenhletenc (zdravím pana Soukupa) Exner mi spíše přijde něco mezi autistou a schizofrenikem, který má v hlavě dvacátá léta vonící Žižkovem se špetkou pařížského Moulin Rouge, ale přitom vypadá jako korektní vocas, protože v tom outfitu leze i do bahnivého lesa, to má prostě hlavu a patu jako pornoherec v dětském kupé, stejně jako vyslýchat pozůstalé a u toho se otáčet za každou pipinou, která kolem projde a čumět jí na prdel, také chodit všude o půl hodiny později... tohle všechno ve mě fakt pocit dokonalého muže nevyvolá, spíš bych mu asi tak desetkrát denně připomenul, aby se choval slušně... Když ve svém retro autě pustil na plné pecky jakousi operu, opřel se zadkem pokrytým Bandiho nití o kapotáž, zatímco jeho kožené boty otíraly dlažbu rozehřáté Prahy, bylo mi ho až líto, blázen zakletý v autistickém světě za oponou, jenž devětkrát na díl všem zúčastněným pronese "jsi bar-bar!, protože nepiješ kafe ze čtverce mikrovlnného designu zapojeného do zásuvky" (taková ta věc do které strčíš kus plastu, vrčí to jako zbíječka, vypadne ti z toho tekutina a ty máš pocit že můžeš druhým říkat jak seš skoro v Brazílii na plantáži a my jsme blbci kteří pijí Jacobs že.. no jooo..)... Když k tomu připočítám jeho asistenty, z nichž jeden vypadá jako kdyby žil ve sklepě, obléká se jako od firmy "bezdomovec for men" a stejně jako Exner, pravidelně odmítá jakoukoliv informaci o čemkoliv, namátkou.. k čemu slouží měřidlo, jenž je vražednou zbraní, na co takové fádní nesmysly, vždyť my nejsme BAR-BAŘI, aby jsme se špinili tak pokleslými informacemi, nám stačí zatknout toho, kdo má špinavé boty a zapnout v rádiu violončéé-lo drahý kolego... A druhý kolega, ten donekonečna opakující encyklopedik všech čísel zákonů a vyhlášek, ten mi zamotal hlavu. Nevím zda mi více připomíná paní "černou kroniku" z "Ať žijí duchové", nebo Roberta Zárubu, který na vás po každém gólu spontánně vylije dvouminutový kýbl o tom, že v roce 1937 dal nějakej Karel gól úplně stejnej.. ()

noizcore 

všechny recenze uživatele

Velmi stylové zpracování, které ovšem nesedne každému (proto nebyla dotočena druhá série). Jediná TV stanice, která souhlasila s realizací tohoto projektu, byla TV Prima, proto bohužel musíme přetrpět účast neherců (Vondráčková, Krainová, Šeredová, ...), jejichž herecké výkony místy fyzicky bolí, zvláště jsou-li v kontrastu s výkony áčkových herců, kterých se pro seriál podařilo sehnat opravdu hodně. 6/10 ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Kpt. Exnera znám pohříchu jen z filmových adaptací (Poklad byzantského kupce je vynikající!), ale přesazenost do jiných let z toho seriálu kouká. Exner chodí pomalu, rozvážně, případy jsou natažené na dva díly, stylová hudba má jen dva, tři motivy. Ale kapitánovi kolegové jsou vtipní a Vicu nejde nemilovat. Na rozdíl od trapného Tofiho. Doufejme, že prima nebude zkoušet nějaké pokračování, které nemá z knihama nic společného, to by byl skutečný průšvih. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Prima udělala tak trochu jinou kriminálku. Michal Dlouhý, herec se sametovým hlasem, byl navlečen do obleku a ten starý Jaguar E-type je teda něco echt. Žádné honičky v autech, žádné přestřelky, mlátičky, takže taková hodně vyklidněná kriminálka. Je to důstojné pokračování, tak kde v osmdesátkách skončil Jiří Kodet jako kapitán Exner. A mě se to líbilo. Až tedy na ten Brouskův speudo-jazz nebo co to bylo. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho dost v rozpacích. Viděla jsem kapitána Exnera v podání Jiřího Valy i Jiřího Kodeta. Dokonce jsem četla i knihy, mimochodem naprosto bravurní zážitek. Tohle však předčilo všechna moje, bohužel v nejhorším, očekávání. Je to ploché, a až mě udivuje, jak tak skvělé dílo může být tak hrozně zpracováno. 4/ 40 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (10)

  • Místo, kde se na začátku filmu provádí archeologický výzkum, je u bývalé hrobky na Borku (část obce Suchomasty), stejně jako barokní zvonice. (a-ja)
  • Hospodská terasa, kde cca ve 21. minutě kriminalisté pijí kávu, je v Hotelu u Berounky v obci Srbsko v okrese Beroun. (a-ja)
  • Natáčení probíhalo na bývalé protiletadlové raketové zakladně Dobříš v brdských lesích, kde v současnosti sídlí Centrum aplikovaného výzkumu Dobříš, jeden z nejmodernějších vědeckotechnických parků v Evropě. (Chevees)

Reklama

Reklama