Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adela Banášová uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina. (Česká televize)

Recenze (65)

castor 

všechny recenze uživatele

Druhý Anděl Páně, Teorie tygra, Rodinný film, Učitelka, seriál Pustina, britsko-český Anthropoid a další, které jsem dosud neviděl. Loňský rok byl na české poměry slušný, i když (ostatně jak na samotném předávání zaznělo) lepší by bylo natáčet méně a kvalitněji. Protože těch beztvarých výkřiků bylo rovněž až nezdravě moc. Moderátorka Adéla Banášová několikrát sympaticky (vkusně) zažertovala, třeba o podobě sošky, byla přirozená, uvolněná a pohotová, jen vzpomeňme na hodně strojenou Lucii Výbornou. Slovenština mi vůbec nevadila, ona na pódiu zněla poměrně často i tak. Dobrým krokem byl i živý a hlavně funkční doprovod dvou pianistů Ondřejů. Hluchých míst bylo tak naštěstí pomálu. Horší je to se samotným vítězem. Dva roky zpátky akademici úplně ignorovali výborné drama Fair Play nebo Mádlův debut Pojedeme k moři, letos snad viděli jen jediný film a byla to až nezdravá sólo jízda. Ale na Masaryka se těším. Reklamu získal slušnou. Fuj za to!! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Prepáčte, ja som len malý pozorovateľ zo Slovenska, ale kedy konečne niekto dostane toho Leva?, lebo zatiaľ rozdávajú len tie kužele..." Chápem to malé rozčarovanie, keď Čechom príde moderovať Adela zo Slovenska, ale ona je fakt profík. Vtipná, pohotová, vie sa rýchlo zorientovať a ukočírovať hocijaký trapas. My sme z toho vedu nerobili keď slovenské filmové ceny Slnko v sieti moderoval Jan Kraus. Na otázku či v Čechách nemáme lepšieho alebo dobrého moderátora ma napadá jedine Jan Kraus. Prečo nebol a či bol vôbec oslovený neviem. Adela si získala mnohých a to som rád. Videl som viacero prenosov odovzdávania Českých levov, ale tento rok sa mi páčil najviac. Malo to úroveň, neboli tam trápne a hluché momenty, vtipná moderátorka a nápad s dvojicou pianistov vyšiel dokonale. Film Masaryk je fakt záhada, nikto ho nevidel ale všetko vyhral..., Fakt divné, ale možno si tie ceny naozaj zaslúžil. Uvidíme. Dúfam, že o rok tam bude Adela znova, teším sa. 80%. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

A bude se chválit, protože letošní předávání levů mělo nejlepší úroveň, jakou pamatuju. Adéla Banášová byla zlatou volbou, protože na rozdíl od Lucinek Bílé nebo Výborné tady v tom našem Kocourkově nemusela nikomu lézt do zadku a předvádět svoje supervtipné ego. Naopak byla pohotová, zábavná a ukázala ženské kule, když jako jediná vznesla naprosto legitimní otazník směrem ke lvím kuželům. To jako vážně někdo úmyslně vyrobí takhle hnusnej průhlednej paskvil těžítka a metronomu, podívá se na to a řekne si "ty vole, jo, to je vono - to se bude Bartoškoj za celoživotní přínos líbit." ??? Říkal jsem, že budu chválit, ale i Zlatá malina má hezčí sošku. Hlavně asi proto, že vůbec sošku připomíná. Ale zpátky k pochvalám. Líbil se mně spád celého večera, líbil se mně živý hudební doprovod, líbila se mně absence politických keců nebo vystoupení takzvaných celebrit. K samotným cenám mám tolik, že podle mě je v životě lepší rozmanitost. Letošní rok byl pro český film docela silný, možná by dávalo větší smysl podělit ceny mezi víc projektů a ne narvat všechny křišťálové kužely filmu, který by měl úspěch i bez nich. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Já připomínám, že sledujete předávání cen pro film Masaryk... teda, Českého lva." Ačkoli jsem hodně proti postupu tvůrců Masaryka a lvíčky bych jim minimálně pro letošek odepřela, jinak nemám téměř žádnou připomínku. Adelčiny slovenštiny jsem se zpočátku docela bála, ale velkého úkolu se zhostila na výbornou (a lépe než Výborná, haha). Předávání krásně odsýpalo, hudební doprovod dvou sympatických Ondrů vynikající, zkrátka ceremoniál na úrovni. Abych to shrnula, nejlepší televizní přenos za hodně dlouhou dobu. (A z oceněných jsem měla největší radost za Kláru Melíškovou, její výkon mě zaujal... a moc jí to slušelo ;)). ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Historické drama Anthropoid, které viděl každý, bez jediné ceny? Historické drama Masaryk, které viděl jeden kinosál a pár vybraných novinářů, vytvoří rekord a pobere většinu cen za minulý rok? Pokud předávání cen devalvují samotní producenti Masaryka jen jako vypočítavé promo před premiérou, k čemu takové předávání cen vlastně je? Tato praktika v nasazování filmu do kina na jedno promítání se dělá i u Oskarů, ale my skutečně nejsme Hollywood a těch doslova pár kvalitních filmů za rok bychom si měli patřičně hýčkat a řádně je oceňovat. Jak mohu ocenit ceny pro Masaryka, když má premiéru (zcela náhodně) pár dní po zisku ocenění pro nejlepší film minulého roku? Co se týče zábavnosti večera, na mnohem skromnější a ironické ceny filmové kritiky to nemělo v ničem. Tohle byla vážně jen dvouhodinová suchá reklama na nový film v kinech, kde komparzisty dělali tučňáci v obleku. 60 % ()

Galerie (89)

Reklama

Reklama