Reklama

Reklama

25. Český lev

(pořad)

Obsahy(1)

Adela Vinczeová uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina. Jubilejní předávání výročních cen České filmové a televizní akademie Český lev proběhne opět ve slavnostním stylu ve Dvořákově síni pražského Rudolfina v sobotu 10. března 2018 od 20:00 hodin v přímém přenosu na ČT1. Šanci získat letos ocenění mají tvůrci 15 nominovaných filmů z celkem 51 celovečerních hraných, animovaných a dokumentárních filmů, uvedených do distribuce v roce 2017. O sošku Českého lva se filmy utkají v 15 kategoriích. I letos budou udíleny ceny za televizní tvorbu, a to ve dvou kategoriích. Vítězové budou v tomto roce oceněni novou soškou, křišťálovou trofejí v podobě lva, navrženou u příležitosti jubilejního 25. ročníku Rony Pleslem. Předávání cen jistě zpestří hudební vystoupení a zajímavé osobnosti české a slovenské kinematografie v roli předávajících. (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

S Adélou Viczeovou ani se slovenštinou jsem žádný problém neměl, jen jsem místo slavnostního večera českého filmu dostal masivní politickou agitaci, za kterou by se nemusel stydět ani Dr. Goebbels. Slováci přece mají mrtvého novináře, tak si Češi rychle musí vytvořit svou kauzu, aby se na ně, proboha, nezapomnělo. To by byla tragédie. Nejsem Zemanův fanoušek, ale jestli tahle antikampaň potrvá ještě dlouho, možná se jím stanu. Chtěl jsem si udělat příjemný večer a odpočinout si od všech těch tupců, kteří se chodí do zaměstnání vyspat a v kómatu odhlasují cokoli, co ani nečetli, ale není úniku. Alespoň Oldřich Kaiser potěšil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem koukat na předání filmových cen na úrovni a dostal jsem politickou agitku, u které bych byl radši, kdyby si ji někteří tvůrci nechali pro sebe a šli si ji říct někam do hospody nějakejm zoufalcům, kteří je budou poslouchat. A o to víc mě mrzí, že jejich tvorbu mám i rád, ale politická angažovanost mě u nich vysloveně sere. Jen info pro Vás, pokud to někdy někdo z Vás tady bude číst. Jděte s těmi politickými kecy do hajzlu. Koukám na slavnostní chvíle českého filmu a rád bych si je nezkazil Zemanem. Všude to stojí nějak za hovno a já bych si ty dvě hodiny radši vyplnil slavnostními momenty, které mě pobaví. Naštěstí technicky to bylo docela na úrovni a Adéla Banášová taky byla docela fajn. Nejvíc mi udělala radost, když umělce požádala o to, aby ve svých příspěvcích mluvili spíš o umění, než o politice. Ne každý to splnil a tak můžu říct, že vysloveně radost mi udělal Jarda Plesl s Václavem Neužilem a pak hlavně získaná cena Pavlovi Novému. Moc hezké chvíle Českého lva, který jinak za loňský rok byl kvalitou o dost chudší, než tomu bylo v předchozích letech. ()

Reklama

harfuska 

všechny recenze uživatele

Veru som sa moc nehrnula do sledovania tohto programu, hlavne kvoli zvolenej moderátorke. Adelu som nikdy nemala 2x v láske. Bohužial paradoxne práve Adela mala zo všetkých zúčastnených najnormálnejší a najkultivovanejší prejav. Celé to bolo mdlé, bez vtipu, bez života. Sediaci v hľadisku vyzerali hrozne znudene, bez záujmu, akoby boli na sedatívach. Ani sa im moc nečudujem, pretože ďakovné reči naozaj nemali veľkú úroveň a v pozadí znelo uspávajúce brnkanie. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Oscarům se kupodivu politická agitace téměř vyhnula, o naší nejznámější filmové ceně bohužel totéž říct nemůžu. Opravdu mi nepřijde vhodné narušovat významnou kulturní událost kritickými komentáři směrem k hlavě státu (demokraticky zvolené, to je asi potřeba připomínat), proto jsem byla šťastná za každou děkovnou řeč, která se tomuto aktuálnímu trendu vyhnula. Jinými slovy, díky za Pavla Nového a také za báječnou Adelu, která moderovala snad ještě lépe než loni. Co se týče výherců, neměla jsem, snad až na herce ve vedlejší roli (Fingerovi jsem lvíčka přála víc), žádné výhrady. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Naprosto se ztotožňuju s komentářem uživatele Enšpígl (až na poslední část, protože nemám nakoukané polské a maďarské filmy). Adela je skvělá, šarmantní a má výborný smysl pro humor. Oproti tomu ta neustálá političnost na slavnostním večeru... Jo, takhle to dopadá když se umělcům pustí možnost živého přenosu. Taky mi vadilo, jak projevy díků zkracovala píšťalka Vladivojny La Chiy. Bylo to opravdu nutné? Vždyť většina lidí stejně jen přišla a řekla "děkuju". A strašně trapný mi přišlo předání ceny od Saši Gedeona a Bereniky Kohoutové - to jako natahovali čas nebo co? Ale vše běželo jako po drátkách, nikde žádný dlouhý zásek a minimum hudebních výplní. Takové tempo by měly mít oscary. ()

Galerie (139)

Reklama

Reklama