Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lucie Výborná uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina. 23. ročník Českého lva, výročních cen České filmové a televizní akademie, proběhne opět ve slavnostním stylu ve Dvořákově síni pražského Rudolfina v sobotu 5. března 2016 v přímém přenosu na ČT1. Šanci získat letos Českého lva mají tvůrci celkem 42 celovečerních hraných, animovaných a dokumentárních filmů, uvedených do distribuce v roce 2015. Novinkou 23. ročníku Českého lva je udílení cen za televizní tvorbu, která je zastoupena ve třech kategoriích. Tvůrci mají možnost získat ocenění za Nejlepší televizní film nebo minisérii, Nejlepší dramatický televizní seriál a Nejlepší dokumentární televizní film nebo seriál. Nově byla zavedena zvláštní kategorie Mimořádný počin v oblasti audiovize. (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Opakování minulého ročníku:Špatná Lucie Výborná+proč se to nemůže dělat jako na Oscarech co se týče předávání? Tahat tam vědce nedává smysl podobně jako na fotbalistu roku tahat operu. Člověk vyhraje Oscara a poté musí rychle říct všechny kterým děkuje než ho Výborná vyhodí a dá prostor zbytečným zpěváckým sólům. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Některé tahy tvůrců Lvů moc nechápu. Nic proti vědcům, ale předávat by mohli bývalí vítězové nebo prostě úspěšní lidé z branže. Nesčetné záběry do znuděného nebo jinak zabaveného publika jsou také dobrou střelbou do vlastních řad... Vážně musí být takové záběry v přenosu? Ani Lucie Výborná tomu moc nepomohla, chápu, že její úloha není lehká, nedá se říci, že by něco zkazila, ale příliš citu a smyslu pro humor tedy neprojevila... Bylo to všechno takové strojené a křečovité. Spousta oslích můstků. Když jsem propásl tu rychlou informaci, o jakou cenu se jedná, tak jsem při ukázkách nominovaných musel tu kategorii hádat. Tu kategorii tam mohli podržet někde dole spolu s nominovaným tvůrcem a filmem. Tolik by se toho dalo zlepšit a tak málo by to stálo... :-( ()

Reklama

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Už nemůžu jinak, než jen za jednu hvězdu, a tu si vysloužili pouze někteří obdarovaní (Mihulová, Hádek, Milota, Daniel), což není zásluha autorů večera. Jinak jsou bohužel lvi zoufale provinční a nemoderní, absolutně bez jakéhokoliv náznaku duše a osobitosti, bez důstojnosti i zábavy. Vypadá to pořád stejně jako jakékoliv jiné ceny, kdyby tam předávali Slavíky, Thálie, Litery, nikdo by nepoznal rozdíl. Člověk si skoro, a to jsem nevěřil, že někdy řeknu, zasteskne po éře Vachlera. Jeho trapnost byla v začátcích aspoň náznakem osobitá a zajímavá, mělo to jasný postoj, který jste mohli jedině nenávidět nebo milovat, ale aspoň uměl vzbudit emoce. Současní lvi pro restartu jsou prostě jen... meh. Výborná je možná dobrá moderátorka v rádiu, ale tenhle večer, který by měl být důstojný a vtipný, prostě nezvládá a vypadá jak z maloměstské veselky na radnici. Tyhle večery by měli dělat herci či komici, moderátoři v ČR jsou všichni trapní. Předávající vědci jsou jistě ctihodné osobnosti, ale nezvládají mluvení před davem a kamerou a s filmem nemají prostě nic společného. Celé to kvůli tomu je nesnesitelně dlouhé a unylé a totálně nedůstojné. O kategoriích televizní tvorby pak nemá smysl nic psát, to byla degradace všeho. A ten střihač, který dělal ukázky nominovaných děl, by měl dostat padáka za spoilery, stejně jako ten, kdo poslal Matěje Hádka po ceně pro Kryštofa zpět do obecenstva, čímž také vyzradil, že dostane lva sám. Bože! Akademici by si měli vážně uvědomit, že Český lev má přece jen svou důležitost a takhle plytký a tupý večer skutečně poškozuje pověst českých filmů. Aspoň s rozdělením lvů se dá víceméně souhlasit, i když pár chybek se našlo - že třeba stále nejsme schopní ocenit více filmů (Kobry klidně, ale režii měl dostat Zelenka), že si pořád protiřečíme (Domácí péče na Oscary, ale jinak nic) atd. Tragédie. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-pořad. 5. března od 20:00, proběhl přímý přenos 23. Českých lvů. S letošními výsledky jsem nadmíru spokojen, rozhodně více, než s minulým ročníkem Romských lvů, kdy film vyslaný za Českou republiku (Fair Play) do bojů o oscarovou sošku za Nejlepší zahraniční film, potupně nezískal ani jednu z 15 nominací (!), krom okrajových ocenění za nejlepší filmový plakát a Cenu českých fanoušků. ___ Letos po zásluze dominovali Kobry a užovky, v čele s výborným bratrským duem Hádků. V technických kategoriích (pro mě trošku nečekaně) byla oceněna i kvalitní česká pohádka Sedmero krkavců, což mi udělalo určitě velkou radost. S průběhem večera jsem byl spokojený. Nebylo to trapné, ale taky nikterak okouzlující. Líbí se mi, že si alespoň ty České lvy (prozatím) nehrají na žádnou velkou show a necpou do toho byť přepychový, ale taky hlavně přeplácaný americký formát střihu. | 65% (3*) | ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Oproti přenosu z minulého roku, byl letošní Český lev určitě vydařenější. Paní Výborná se chovala mnohem více sympaticky, večer byl zábavnější, ačkoli stále nechápu, proč mají filmové ceny předávat doktoři a vědci. Navíc jsem spokojená s výsledky - obzvlášť kvůli vítězství obou pánů Hádků, kteří si svoje ocenění stoprocentně zasloužili. ()

Galerie (63)

Reklama

Reklama